Translate

Wednesday, September 10, 2014

NEB for Iman??

Assalamualaikum! 

Hai korang... Amboi, kemain melaung kuat aku ken....
Huhuhu...nak nangis pula lepas panggil orang.
Tadi pagi kan... #09/09/2014 Iman kene neb treatment T_T


Now turn Iman pula.
Cerita bermula..last night si dak Iman ni keep muntah lendir campur susu. Pelik!!
Hari ahad semalam, lewat petang baru si Iman start demam dicampur selsema sikit... last week kan si both abang berjemaah demam on off on off dengan si Irfan sukan terkejutnya [HERE] dengan si Aryan Mc kerana demamnya... owh, diary ibu yang super busy..

Mula2 ada gak buat rawatan pakai petua bawang merah semua tu sudahnya tengok makin teruk so terus ke Klinik lah jawapnya.

Venue : Klinik Kanak-kanak Serena, Bukit Rahman Putra.
Time : 8.45am

Owh..heaven sebab xde orang langsung and i guess, kami family pertama yang datang sekali...eh, dah dengar ada satu family dah masuk bilik doctor and rasanya aku family ke-2 for today.
Sehari sebelumnya aku dah kemari beli ubat demam budak, kuuss semangat, ramai orang.  Dah alah2 wad emergency kat hospital sg buloh nuu =)


Mainlah korang.

Si Irfan tu aku paksa dia ajak teman ke sini, budak tu cuti sekolah pagi petang... pagi cuti sampai khamis sebab UPSR, petang just for today je.

Sembang punya sembang sekali doctor tanya...
your kids tak ada yang Asthma right??
Nope? Why doctor?
Sound lung dia macam nak kene Asthma so kite Neb lah sebelum lagi worse.
OK

*otak mula pikir...aduhai, camne nak pegang si Iman ni...terbayang2 macam mana si aryan dulu merempan time nak pakai neb ni =(
My good girl.
Alhamdulillah... she is very good girl. No cry, no merempan, nothing...serius, Iman macam pasrah gila time ni...diam je...xde pon tolak tangan aku ke ape... aku syak, dia memang sakit sebenarnya cuma aku x berapa paham or overlook kat dia yang sakit. Budak kecil kan...mana reti cakap sakit =(

Moh layan selfie kami pula mentara nak tunggu siap nebulizer ni siap.


Tengok!! dia pon nak selfie jugak =)


Mata merah, x cukup tidor...

 Nampak.... sweet kiri kanan tau pastu suap mulut mak =(

Alhamdulillah dah selesai NEB, nampak more active then before ni.

Sayang awaklah Iman!!

Selesai neb jumpa doctor balik...check lung, much more better kata doctor...alahamdulillah.
Sebelum ambil neb tu, doctor buat test influenza pada sample hingus Iman, Alhamdulillah negetive influenza...syukur, during Iman ambil neb.. ada patients lain jumpa dia... budak perempuan tu positive influenza, doctor siap tunjuk sample kits Iman and sample kits budak perempuan yang kene influenza tu... ada different kat indicatornya... lupa nak snap =)

lebih kurang macam ni lah kits tadi yang doctor Serena pakai...
Risau hoi time nak tunggu 10-15 minutes nak confirmkan influenza ke tidak.

Dah selesai tu so kite tunggu ubat ye...
kos rawatan hari ni is RM238 including Irfan punya ubat batuk and selsema, now i'm worried pasal aryan pula sebab dia batuk and selsema x reda lagi dah masuk minggu ke-2 ni =(
Plan esok or lusa nak bawa pi klinik tu gak...

Heaven anak mak sorang ni...layan tab x ingat, ni duduk dalam slide kat klinik... buat macam rumah sendiri nampak!!
 He is only 16kg - 7years old, to thin kata doctor.

Selfie kat luar pula due waiting our bill and obat.

Ape pasal muka lu macam cino pula Iman hoit.

Untuk anak2 mummy, get well soon sayang.
Cepatlah korang sihat kalau tidak, omak mu lelah x cukup tidor weih, apakmu kejap lagi nak travel lagi =,= mak tinggal lagi jaga korang >,<' peluh meleleh ni.

*Dapat MC 2 hari tapi mak pi koje gak sebab dah 2 hari mak cuti kalau sambung MC ni dah 4 hari mak tak masuk opis =(
Don't worry, mak ke opis masih ada backup plan incase kalau ada kecemasan, my husband will cover up due nak tunggu i sampai rumah =)
Bukan tak sayang anak tapi ada kerja nak kene siapkan... family is still no:1 =)


Thanks for visiting =D
 Ok babai.


 **Myracles Beauty - 1set RM170.00, Spray MB 1botol RM120.00, 3botol -RM260.00.FREE POSTAGE **TMS procduct is ready stock.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA