Translate

Wednesday, October 29, 2014

Meeting ke makan2 ni???

Assalamualaikum!
Meh..nak share pasal makan2 jugak!!
Hello, kalau dah namanya Suzy...harus makan2 itu ada, kalau tidak...mungkin jadi amukan kerana lapar =)
Kali ni kami ada meeting pasal program kami nak buat family day...
Wehoo...heavannya meeting sambil makan...ke makan sambil meeting??Hehehe

Venue: VA Sri Permaisuri
Nilai...the tokey bus =)

Belum ape2 dah order minum bagai =)

Biskut with spicy tuna.


Cyan the tokey kek =)

Friz potato ke ape tah namanya...tapi SEDAP!!!!

Pool...untuk anak2 mandi kalau x...karang dia kacau mak2 nak meeting budget segala ^_^

Iman..belajar swim

Yang bujang belaka dah kecut badan... mandi dari jam 4pm santak ke malam jam 9 kalau x silap, hambaik korang...puas mandi pool =D
Adik Aju ni, rajin layan anak2 ku yang nak belajar berenang ...

Ok, bab meeting done so sambung di dalam group WA pula.
Ape pon,,,yang lebihnya anak2 kesejukan kelaparan kerana mandi x reti2 nak makan...

#Excited nak tunggu NOV.... hai korang2, jangan buat2 lupa our 1st FAMILY DAY =p

Monday, October 27, 2014

First Giveaway By Erza

Assalamualaikum! 

Jom ramai2 join GA ni...lawa weih, 2 bulan tempoh tu..sempat lagi nak join ni.
Jom...support kawan2 yang buat GA, kalau memang alhamdulillah rezeki/bonus kalau x menang x per...merapatkan ukhwah gitu =)

 
First Giveaway By Erza

*** sempena kelahiran putera kedua***




1. Wajib follow blog ERZA dan google+ follower


2. Wajib like fanpage Zaf's Outlet

3. Buat satu entri bertajuk "First Giveaway by Erza" dan
letak banner di atas, backlink ke entri ini


4. Tinggalkan URL entri korang di SINI

5. Siap dan good luck friends!!!

Thanks for visiting =D
 Ok babai. 




Friday, October 24, 2014

Zaman Kanak-Kanak!

Assalamualaikum!

Hi korang...
Hari ni saja nak tunjuk kat korang gambar zaman kanak2 dulu kala.
Mai ler gelak2 tengok muka ambe di zaman sekolah rendah...

Kalau terror..cuba teka yang mana satu ambe(^_^)



My cikgu-cikgu di sekolah rendah. TERIMA KASIH CIKGU!! JAsa mu Kami kenanG!


Sweet of little girl.



Jamuan hari raya kot....



Cikgu Esah, cikgu kelas kami...kelas 6 Merah.


Ni gambar puasa tadi. Hihihi

Ok dah pi buat kerja nuu... lain kali ambe share lagi ye... tapi tulah gambar banyak cuma x berhijab, x sesuai nak share kat sini =)


 Thanks for visiting =D
 Ok babai.

Friday, October 17, 2014

Review: D'ARAB STATION

Assalamualaikum!
Hi korang... hari ni nak ajak korang makan2 pula ye.

Venue : D'Arab Station Alam Damai, Cheras
Cikidaut...
Transparent glass
Korang boleh tengok ape yang dia orang buat...Jelas nyata dan terang tanpa was-was u.

Menu.
Multiple menu, pening nak pilih.

Contact no
Dia orang boleh terima tempahan ye kawan2...

Our lunch.
My boss ambil lamb, i take chiken.
Serius...SEDAP!!! recommed sangat uols datang sini makan. Kenyang ya ampon.
Teh dia memang best, tea pudina...my boss say kalau tea tu rendam dengan daun pudina lagi sedap!!
Boleh try buat kat rumah tapi...daun pudina tu nak beli mana eh???

Napelah bawah mata ambe macam ada something ni?? 
Nak tunjuk suasana pink di situ =)

Makan kat sini xde pula dia charge tax so kami makan berdua RM30.
Set lunch ayam tu RM13, set lunch lamb tu RM17.
Rasa memang sedap!!!

Ingat bila free karang nak pi beli tapaw pula.  Terasa2 kat tekak ni.
Lupa nak inform, ni pengalaman saya makan nasi arab ye, dah masuk 3 siri baru nak merasa ni ha. Hihihi =)


Thanks for visiting =D
Ok babai.




Thursday, October 16, 2014

Gathering yang awesome!!!

Assalamualaikum!

Hi korang... nak belanja korang gambar2 gathering kami yang awesome.
Ni hasil kerja mak2 punya team...bersosial kite ye...

Puan Lily kite..orang kuat di sebalik tabir...front line pon kuat gak ni.
Venue : Tasik Perdana a.k.a Taman Botanikal a.k.a Lake Garden

Nampak tak!! my pakwe di hujung sana nuu. Yippe, dia kan sokmo jarang ada masa nak join macam ni.

Ni makwe yang pakwe sana tadi tu, Hehehe 
Kene tiup belon ko...sempot rasanya...lama x main tiup belon.

Gambar sat...
Ni baru 3 family yang dah sampai...yang lain x nampak batang hidung lagi...yang sesat dalam taman ni pon ada jugak, jenuh bagi direction...kesian pula rasanya =)

Siap bawa tikar..kata piknik kan.
Kali ni kami pot luck so macam2 menu ada...
Lily- spageti
ambe - nugget tempura dengan x tempura
Cyan-kek RV & cheesekek meleleh, sandwis
Aju - Kek SR dengan KFC (ni extra sikit sebab anak dia birthday)
Has & Jai - Air sirap laici
Jehan-goody beg & polkadot apam

Cak!!!


Iman...

Puas main budak2, sakan sampai ke petang.

Depa baru bancuh air tu...sedap hoi.

Tokey kek dah mai dah...

Meriah kan..kan...kan...

Dengan Cyan =)

Nampak tak!!! Cyan punya bahan2 sandwish
Heavan...syurga makan kami hari tu... siap bungkus bawa balik tau!

Depa panggil makcik kantin...ambe panggil kakak cantik!!

Anak ku tokey belon. Hehehe

Yang berdua ni anak Jehan, pakwe ku asyik kelek anak dara dia je.

Polkadot apan by Jehan.

Daddy with Iman also the twin...Aryan!!

Selfie sat

Semua dah sampai...dah siap susun, moh tiup lilin ^_^


RV by Cyan...sedap hoiii

Kiri - Jehan, Kanan - Jai husband Has

Ni...aku siap berdiri atas bangku. HIHIHI

Tu dia...SR kek by AJu

Meh sini meh...kite potong kek sambil nyanyi.


Hana...

Barisan pelapis ...anak2 kami =)



My pakwe...

Makan apelah mamat itu =)

Khalisah...sebaya Iman ni...dia lahir bulan jan kalau x silap.

Sandwish siap!!
My pakwe minta i buat sandwish koo.

Makan sambil sembang ke gossip??

Lily & Aju

Cyan sedang siapkan sandwis

My Iman..sporting 

Muka mummy ke ikut muka daddy ke??


Iman
Syioklah awak ye Iman, boleh jalan sana sini.

Suka anak2 main benda ni...ni Cyan sponsor.
Dengan bapak budak sekali main...yang over pon mak dengan bapak budak. HEHEEHE



Hana 2y, Iman next year baru 2y...sama tinggi sama besar =)

Iman the little angel.


Seronok anak2 dapat bersosial dengan daddy dia orang.


Cari gambar ramai2 sebelum balik x jumpa so tunggu our family day pula yer, sabar...kejap lagi kami nak buat family...weehooo.

*Dapat kawan2 sporting macam mereka ni memang terbaiklah. 

Thanks for visiting =D 
Ok babai. 




Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA