Translate

Saturday, October 11, 2014

Dentist baru koo...

Assalamualaikum!

Hi korang!!
Catatan : #30092014
Klinik Gigi REDHA, Cheras

Alhamdulillah... selasai check gigi =)
Ambe ni dah setahun tak jumpa dentist tau, ni gara2 dentist ambe move out from my house area.  alahai, dentist pon jadi isu juga kat ambe.  Dentist yang biasa buat tu perempuan, memang bersih licin gigi dia kerjakan..

Dentist yang biasa ambe buat tu dalam kawasan Damai... sekali buat checking and scaling gigi RM90.  Harga memang wow, tapi berbaloi koo...setahun kemudian baru scaling balik memang cun2 je kene service =)

Nak di jadikan cerita... kekadang tu aku nak jimat, ada gak pi try dentist lain... kalau kat bandar baru sg buloh ada 2 klinik gigi, satu nama mansor another one is Sharifah.  Dedua tempat aku pernah guna service dia orang.

Ada pernah scaling gigi dengan sorang doctor perempuan ni, memang hasil dia superb best..2nd time repeat datang..alahai doctor tu xder dah kat Mansor ni so terus ambe ke klinik Sharifah.  Scaling kat sana... doctor perempuan, bolehlah dia scaling... next repeat datang sekali doctor lelaki daa...

Dia buat lembut cermat tapi ambe xde chemistry so rasa x syiok je padahal ok je... Hihihi tapi kan, anak2 ambe memang ngam dengan doctor  lelaki kat klinik Gigi Sharifah tu.  Check gigi ke tampal ke memang xde masalah langsung =)

Ok, berbalik cerita new dentist ni... amboi memang recommended dari boss ambe, dia cakap memang best denstist ni.  so ambe pon ape lagi...moh kite try service dia =)

Ambe mai bulan aug awal bulan...sekali dia bagi appointment, nah!!! bulan oct tu 9hb.  alamak, nak scaling je pon...dia cakap memang kene pakai appointment.  ni memang betul2 hebat ni, dia orang tak accept kot jenis walkin ni. Hihihi, nasiblah sape yang sakit gigi tu =)

So ambepon tanya...kalau awal lagi xde ke?? takut date dia bagi tu ambe kene site visit kan... tak ke naya..penat ambe tunggu.. 2bulan tu...check punya cek, paling cepat pon 30 sep jam 1pm...OK, confirm date tu.

1day before appointment memang dia orang call remind pasal appointment esoknya jam 1pm.
Nak jadi cerita kelakar... next day tu, sekitar jam 12.45 tu ambe dah standby dah nak ke klinik tu sekali...ada customer datang pula... Allah, sembang punya sembang sambil berbincang, hambek koo jam 1.20 baru dia balik, ..  so ambe pon separuh hati ke klinik, ingat memang nak kene datang next appointmentlah kan sebab dah kul 1.30 time sampai sekali dia suh tunggu..

Weehooo!!! rasa nak lompat bintang you, so tunggu 2 patient, then ambe punya turn.  Ok..doctor pon lembut je buat kerja cuma agak kalutlah sebab dia cakap yang appointment kul 1pm 3orang semua pon datang lewat yang appointment 1.30pm yang sampai awal pula. Hehehe moral of story, sila pastikan datang ikut time kalau macam ni dah susah nak sembang lelama dengan dentist pasal hal2 gigi ni =)

Ape pon, memang best dentist ni then murah beb...RM40 je scaling gigi ^_^, weehoo, banyak jimat wow =)
my nest appointment 1/4/15 nanti...scaling lagi , yeah!
Korang dah jumpa dentist ke tahun ni?? Nak lagi cun, 2x setahun jumpa dentist baru awesome..

Jangan malu nak jumpa denstist ye, lagi malu kalau gigi kite berkarat bila senyum =D


Thanks for visiting =D 
Ok babai. 

Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA