Translate

Wednesday, November 12, 2014

PPUM punya story.

Assalamualaikum!
Hari ni nak cerita pasal pengalaman pertama ke PPUM.
Haah ler... alah PPUM tu lah mana lagi ada PPUM pon. Ambe memang 1st time ke sini itu pon kene ascot pakwe.  Pakwe ambe pakai mai Cik Ta pi send my parent in law for appoinment.
Persepsi pertama ambe di sini... Wah!! besarnya, macam private hospital.
Kipas syiling yang maha besar.
Sampai tu pi high tea sat sebab appoinment 3pm kami sampai around 2.30pm.
Foodcourt dia kureng sikit sebab x berapa banyak pilihan makan yang light2 gitu, kuih pon xde yang ade heavy foods, adalah kebab, sosej tu tapi yer arr mt FIL bukan jenis ongputih nak hadap sosej bagai =)

Sib baik ada kedai jual macam donut gitu so belilah donat 4segi bercoklat, ayah cakap ape tau...kat kg pon ada donut cuma x bentuk 4 segi. HAHAHA...
Lepas siap selesai makan, so kami pon bergerak ke kliniklah ...sib baik kawan pakwe yang bawa, tolong tunjuk arah... pening gak pale ambe gi sana gi sini gi sinun...

Mesin no giliran... CANGGIH!
Kawan my pakwe =)  *kaunter pendaftaran dia cantikkan ^_^*


 
Perh!! punya ramailah orang sakitkan so dah ramai macam ni, Hemm paham2 sajalah...lama nak menunggu giliran.

Sesuatu ilmu rumahtangga yang baru bagi saya
So dalam menanti no giliran tu, sempat pula ambe terjumpa risalah ni... so ambe pon baca siap tak paham tu...siap panggil sang pakwe ajak baca sekali...
Siap berbincang pasal hal ni. HAHAHA saja nak tahu sama ada kami tergolong dalam golongan macam ni dan memerlukan bantuan or not... kene tahu dan jangan malu ye kawan2.
Tengok!! Klinik Breast dia punya banyak...

Lama sangat menunggu so selfie kejap =p

Kesian uncle ni pasang tiub, x tau sakit ape...

Tu...my mak mertua kesayangan. Hehehe

Gelagat kat hospital due tunggu giliran ayah =)

Kami sampai 2.30pm, appointment jam 3pm, sila perhatikan jam berapa kami punya turn dapat jumpa doktor =(
Sentap. lama gila nak tunggu turn... nak pi makan takut no terlepas sebab dia punya space no 3 je, bilik ada 14 bilik =(

Kali ni yang masuk my darling...let's him involve pula ye.
Ish!! ayah dah keluar....my pakwe macam x nak keluar je.

Tengok...boleh pula tersekat macam ni, HIHIHI

Ape pon, alhamdullillah...dah dapat date untuk buat scanning then date nak operation pon dah dapat gak so tunggu je lah ye =)
Harap2 penyakit ayah boleh sembuh seperti sediakala.  Amin!!

Thanks for visiting =D 
Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA