Translate

Thursday, March 19, 2015

Cinema di hujung minggu.

Assalamualaikum! 
Adeh!! lamanya x update blog. HEHEHE mak bizi nok, urusan office lah, urusan keluargalah, urusan perasaanlah...aceewah, perasaan koo.

Dan lazimnya...hujung  minggu sang arjuna beta OS ke Perak so, moh ler kite berfoya2 bersama anak2 tersayang.
TGV kali ni ye..

Yang sulong request nak tgk cicakman, yang ke-2 nak tgk cindralela, yang ke-3...i x kesah ape pon pon wayang nak tgk. MUahaha sebab dia x reti pilih lagi ken...

2 orang tu dah bergusti nak tgk dua2 movie, mak pula dah pening nak pilih yang mana satu kan so mak pon berbunyi...ok , sape x diam..x boleh tgk wayang so, sampai sana nanti kite tgk sape punya movie paling cepat tayang k...

Sampai sana tgk2 screen...uik nape cicakman and cindrelela xder tayang ni.. then baru perasan, lololo dia on cinema is Mar 12 le kawan... so dah alang2 xder ape plan, moh tgk wayang gak so TERPAKSA pilih Sponge Bob Square Pants. HAHAHA , filem lain ada yang best tapi 18 pula..nyampah!

So overall, enjoy ler kan terpaksa and dipaksa tgk sepen bob ni.
Ape pon, just enjoy the time with kids.


Thanks for visiting =D 
Ok babai.

Saturday, March 7, 2015

Bumper punya hal.

Assalamualaikum!

Inilah kesah beli assesori hp aku. Beli bumper...memang cun, aku suka gila tapi sayang hari beli esoknya dah longgar lock dia =(
Nampak lock dia terkangkang tu??


Cantik
Warna silver tapi list dia gold pastu my hp black...naik derr warna bumper tu.
Aku suka tapi bila baru pakai dah kojol gitu haruslah minta tukar gantikan.

Pergi balik kedai tu..cari punya cari dah xde dah patent tu HUaaaaaaa, kejam sangat.
Then kedai refund duit sebab aku bawa sekali kotak and resit kan..sib baik x buang biasa benda2 macam ni resit pon aku kadang2 x ambil =)

Baju gantian/basahan 
Now dah pakai bumper lain, HUHUHU ape pon kira oklah utk kaber hp incase kalau terjatuh.
Now dedua hp dah pakai tempured glass screen protector, kalau tanya ape kelebihannya aku x tau, HAHAHA tapi rasanya kurang cepat calar tapi aku x suka sebab kalau jari or muka berminyak kene kat glas tu...HMM buruk hokey, nak kene lap molek2....euuwww, ngade2.



Thanks for visiting =D 
Ok babai.

Friday, March 6, 2015

Klebang Coconuts Shake Melaka...

Assalamualaikum!

Hello korang...
Aku nak buat penutup entry pasal Melaka dulu tu. 
HEHEHE kemain lama aku nak tutup cerita cuti2 Melaka tu padahal bukan berbulan pon holiday nya.  Aku pefeeling BUSY ya ampon!!

Korang boleh refresh story pasal Melaka ni [DI SINI]

Inilah yang digembar-gemburkan...COCONUTS SHAKE KLEBANG.
Memula sampai tu ingat nak take-away je sekali...mak aih, kemahin panjang tu Q dia, aduhai, peluh weih Q-up pastu terus cik darling ajak makan kat sini.
Moh kite...




Inilah sekitar gambar sempat aku rakam sebelum aku layan coconuts shake yang heaven tu.
Ampon, sedap nok!!
Nasi lemak dia, kami siap tambah 5 bungkus...irfan sorang saja makan dah 2.5 bungkus, sedap katanya pastu nasi dia pon cenonet je so bolehlah irfan perabih, dengan ada waffer semua..haruslah anak2 enjoykan..end-up aku rasa, banyak2 table..kami kot yang lebih sejam ngadap makan2 satu2 atas meja.

Hayoyo...orang Selangor mai makan macam 3-4 hari x makan tapikan nak cakap...kuih2 dia memang sedap, banyak pilihan satu hal pastu berasalah kuih tu xderlah rasa macam makan ape kan.
Ape pon memang awesome, anak2 pon suka sebab ada buailah, ada rabbits tau so budak2 boleh bagi makan kangkong...

Ape pon syukurlah dapat bersama dengan keluarga walaupon ciput masa je yang kami ada but yang penting it's memoriable =)



Thanks for visiting =D 
Ok babai.

Thursday, March 5, 2015

Dah check tayar spare??

Assalamualaikum!

Hai korang, nak tanya...sape yang rajin cek tayar spare??
HAHAHA aku rasakan...kan...kan... kalau 100 orang tu maybe dalam 20 orang je kot cek tayar spare dia tiap bulan yang lelain tu maybe bila nak travel jauh je baru cek dah macam aku yang kg dekat sepalaung ni?? HAHAHA memang bertahun ler aku x cek =p

Nak dijadikan cerita ... one day upon the time, my darling bawa my car, sebelum ni memang ada cakap dengan dia, ada 1 tayar belakang tu x selamat, dah crack so chances nak POM tu high jugalah..so tu yang my pakwe bawak nak pi tukar tayar, nak harap aku memang penatlah dia jawap call, kejap2 aku tanya tu kejap2 aku tanya lagi kejap2 aku tanya lagi...dis stress, aku lagi ler stress. HEHEHE ..orang pompuan, mana le reti nak pilih2 tayar ni, suh aku pilih handbag tu aku memang terror ^_^

Tarra... cantikkan ??
Kehkehkeh...berlekuk2 tayo tu, tu tanda tayar tu dah lama gila xberganti also x bercek pon. Dapat aku yang bawa of couse ler aku x cek pon tayar ni. MEHMEHMEH.

Tapi kalau pikir balikkan.... kalau lah it's happen tayar pancit tengah2 highway, orang nak tolong pon x boleh yerlah dah tayar lekuk2 gitu =)
So peringatan pada sang akak2 yang bawa kereta reti nak cek2 x reti tu, bawaklah belajar reti2 / rajin2kan cek spare tayar.  Jangan lupa selalu cek pressure tayar gak ye, karang kalau tayar pancit bila tukar baru perasan tayar spare pon xder angin ... haru beb, meraung ler tepi jalan tu ^_^


**Peringatan untuk diri sendiri gak ni**


Thanks for visiting =D
 Ok babai.

Wednesday, March 4, 2015

BBQ 2015 =p

Assalamualaikum!
Yeah!! Happen on 01 Jan but baru sekarang nak publish... lupa nak buat auto publish loh =)
Ni kesah kami, xde kerjakan...cuti panjang moh ler kite membako ape yang ada dlm peti es mak tu =)

Si Irfan memang ler ketagih kot nak membako walaupon makannya alahai...ceteot je..tapi dok suka main kipas2, main terbalikkan ape yang dibako tu.

Aih... budak ni suka main ape =p

Pakai dapur kg2 je...xde nak memboli tray membakar tu. HEHEHE sebab kami bukan jenis suka benaw nak berBBQ tapi bila sampai mood nak bako, tu yang rajin nak membako tu =)

Haip!! buat ape tu ha???

Adik ipar jadi mangsa buat arang ^_~

Dari bawah, kami pindah atas meja =p

Ayam & daging

Sosej utk Irfan

Depa dok membakar giant sosej.
Terkejut tgk ada gak sosej giant size eh. HIHIHI

Daging..sedapnya

Mentara kami siapkan bako-membako kat luar tu, my anak and kezen dia pi membako roti pula kat dapur.  Dedua pon cenonet, bako roti...

Bagus...berdikari.

Hitam roti tu pon licin ..kezen2 lain tolong perabih =)

Aryan &Nina.

Dedua panjat kerosi...

Busy sapu kaya yer Nina...
Habis sepah dapur nenek, korang kat kg jelah boleh berdikari macam ni kalau kat rumah mummy memang x merasalah kan... masuk dapur je mak dari berbunyi...
"keluar, bahaya..ada pisau tajam"..
macam2 alasan mak bagi, tu jangan mimpilah korang nak merasa toast sendiri bread tu memang nan-hadolah mak korang nak bagi buat =)

Kesimpulannya, seronok lagi duduk rumah nenek, HEHEHE semua boleh buat walaupon pegang pisau sampai luka lepas dah luka berdarah, insaf memasing x main pisau dah...tu pengajaran mak saya didik cucu, tegur memang tegur kalau x dengar gak mak saya biokan je tapi keep monitoring budak2 tulah ken...bila dah berdarah, nangis2 barulah insaf =p.


Thanks for visiting =D 
Ok babai.

Tuesday, March 3, 2015

Selamat Pengantin Baru!

Assalamualaikum!

Kami ni berkesempatan eh silap, kene paksa gi teman my darling pi kenduri kawin kawan dia. Sabar jelah.. kene paksa hokey. HAHAHA dia x tanya terus bagi arahan, esok siap2 ada kenduri rumah kawan dia kat Batu Cave katanya...kite pon x sempat nak cakap ape program terus terpaksa say yes pastu gelupur cari..ape baju nak pakai. HIHIHI.

Peneman mummy yang x banyak songeh...

Anak mak =p

Selamat pengantin baru.
Nama pengantin I pula but the guys is my darling friend.
This time kami Q up nak tepung tawar katanya. HEHEHE. 


Thanks for visiting =D 
Ok babai.

Monday, March 2, 2015

Happy Birthday my friend HA515

Assalamualaikum! 

Image result for happy birthday
To my BFF HA.
Aku doakan ko semoga terus sukses dalam hidup, dalam ape jua lapangan / pekerjaan ko.
Jangan berhenti untuk membantu insan lain yang memerlukan =)

Thanks to be my best friend ever...
Some quotes for you to subscribe means of friends..
"A best friend is someone who makes you laugh...
when you think you'll never smile again."



Thanks for visiting =D
Ok babai.
Assalamualaikum!

Image result for sedih hati
<>
Owh..xde cerita menarik nak share, sekadar nak meluahkan rasa hati bila mana pagi2 hari anak buat perangai x nak ke sekolah =(

Seawal pagi dah meragam xnak bangun bila dah bangun x nak mandi pula...bila nak mandi bersyarat pula, nak mak yang mandikan..baik, mak mandikan dah siap2 pakai baju, suh dia pergi dengan apaknya...eh dia nak mak gak yang hantar pi sekolah, ok mak hantar pi sekolah..bila sampai sekolah dia create cerita..tertiba sakit perut... suh berak dia cakap x reti nak cuci, bila cakap mak pi tolong cucikan dia cakap x nak..nak daddy yang hantar masuk kelas. Pujuk punya pujuk..x jalan gak. call apaknya suh datang sekolah..mentara nak tunggu apaknya sampai..mak membuang masa kat depan pintu sekolah si anak selama 40 minutes *_*
Bila apanya sampai, pass si anak kat apaknya, si anak elok je pon x nangis. Ampon!! ngapelah budak sorang ni peel macam ni T_T


Kesimpulannya, mak lewat masuk office dengan jalan jem yang macam entah ape2 tah...

Salam hari isnin korang!!

**si anak nangis2 anak apaknya hantar masuk kelas, si mak kat sebelah pon nangis gak dek tak tahan dengan kerenah si anak tadi...


 Thanks for visiting =D 
Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA