Translate

Wednesday, March 4, 2015

BBQ 2015 =p

Assalamualaikum!
Yeah!! Happen on 01 Jan but baru sekarang nak publish... lupa nak buat auto publish loh =)
Ni kesah kami, xde kerjakan...cuti panjang moh ler kite membako ape yang ada dlm peti es mak tu =)

Si Irfan memang ler ketagih kot nak membako walaupon makannya alahai...ceteot je..tapi dok suka main kipas2, main terbalikkan ape yang dibako tu.

Aih... budak ni suka main ape =p

Pakai dapur kg2 je...xde nak memboli tray membakar tu. HEHEHE sebab kami bukan jenis suka benaw nak berBBQ tapi bila sampai mood nak bako, tu yang rajin nak membako tu =)

Haip!! buat ape tu ha???

Adik ipar jadi mangsa buat arang ^_~

Dari bawah, kami pindah atas meja =p

Ayam & daging

Sosej utk Irfan

Depa dok membakar giant sosej.
Terkejut tgk ada gak sosej giant size eh. HIHIHI

Daging..sedapnya

Mentara kami siapkan bako-membako kat luar tu, my anak and kezen dia pi membako roti pula kat dapur.  Dedua pon cenonet, bako roti...

Bagus...berdikari.

Hitam roti tu pon licin ..kezen2 lain tolong perabih =)

Aryan &Nina.

Dedua panjat kerosi...

Busy sapu kaya yer Nina...
Habis sepah dapur nenek, korang kat kg jelah boleh berdikari macam ni kalau kat rumah mummy memang x merasalah kan... masuk dapur je mak dari berbunyi...
"keluar, bahaya..ada pisau tajam"..
macam2 alasan mak bagi, tu jangan mimpilah korang nak merasa toast sendiri bread tu memang nan-hadolah mak korang nak bagi buat =)

Kesimpulannya, seronok lagi duduk rumah nenek, HEHEHE semua boleh buat walaupon pegang pisau sampai luka lepas dah luka berdarah, insaf memasing x main pisau dah...tu pengajaran mak saya didik cucu, tegur memang tegur kalau x dengar gak mak saya biokan je tapi keep monitoring budak2 tulah ken...bila dah berdarah, nangis2 barulah insaf =p.


Thanks for visiting =D 
Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA