Translate

Monday, April 27, 2015

Short Trip Kuching 2015.

Assalamualaikum!

Yeah!! kali ni memang penat, daripada urusan kerja pastu menyambung cuti keluarga pula, ginilah kalau dah jadi mak..anak and family tetap jadi keutamaan juga =)

Hari Jumaat, tergediks2 drive ke KLIA2 sebab nak on board jam 9 so makanya jam 7 gitu dah terpacak kat sana... ngantuknya toksah cakap sebab hari sebelumnya dah ler balik rumah lewat peh tu kene kemas baju terus tgk2 dh waktu tengah malam, nak tidor pon takut juga..takut x terjaga, so tidor2 kekura. kul 5 je semua alam berbunyi dengan pakwe pon call gak takut makwa dia tertidor lena. HAHAHA...pakwa ku OS juga kala ini.

siap2 mandi segala terus zass ke airport.  kali ni on board ke Kuching, ascot somebody ke sana.
Ni atas duty tau bukan jenjalan cuma banyak gap free lah kan. HIKHIKHIK ^_^.

In white...

Dalam Jamban a.k.a toilet kat KLIA2, cantik..aku suka tang gambar kat pintu tu...


Cantik??? kereta depan tu;ah =p

Trip kali ni saya stay kat Riverside Majestic ye berhadapan dengan Khatulistiwa cafe.
Ok je for me sebab dapat bilik Business Suite ken ^_^. 
 Level 10
Room No: 1003

Ruang legar.

My bedroom

My bathroom
 Besau.

Sinki yang superdupa best sebab boleh tgk semua angel...

 
 Tilam yang lembut dan selesa =)

Another one more extra toilet, kat bahagian dry kicthen.


Dry Kitchen

 Ruang tamu...
My bilik di sebelah bilik ni.
So sebab besar makanya tv kat sini pon aku on gak sebab aku takut. HAHAHA

 My view from my room.

 Ni from my room vew gak.

 Selesa sofa ni tapi sayangnya..dapat duduk kejap je. HUHUHU x dan nak tgk tv kat luar sangat pon.

Safety lock.
Atas tu ada extra pillow siap dalam plastic lagi ko.

 Baju mandi dia BUSUK!
Bau lemari...sakit hati aku bila pakai..choi!!
Tapi aku dah complaint kat kaunter, so hope kalau korang pi sini..xdelah dapat baju bau busuk lemari ye =)

 Ni view dari belakang set kerusi makan kat ruang tamu.
Best weih...ada macam little balcony yang boleh duduk santai pandang luar ni tapi aku gayat so duduk kejap je aku rasa macam nak terjatuh bawah. HIKHIKHIK.

 Pintu ciput tu aku x tau ape fungsi, maybe utk decor kot...x boleh buka.

Barang2 FREE HIKHIKHIK.
Memacang barangan ado.

Lepas snap ni terus mencicit masuk duty, ascot guest pi jalan2 Kuching.
Ada singgah sana sini sinun then guest request nak pi spa, sib baik ada lagi spa yang buka so slot in guest siap minta permission nak off duty, buat kerja sendiri boleh x? sebab x kan aku nak membuta 3jam tunggu kat spa tu sampai depa siap kennn and alhamdulillah, guest kali ni spoting, so dia pon suh i pi jenjalan dulu dari melangut tunggu dia siap spa..x selesa katanya sebab ada yang tunggu =)

Yeah!! so moh kite pi shopping!.
Hajat asal memang shopping je peh tu terus jumpa wayang pula so ape lagi...
bila kira2 ngam2 time habis guest siap spa so layan jap movie =D 

 MBO Kuching you ^_^

Cintkkan!!! kagum aku kejap. HAHAHA


Lepas siap tu terus pi sambung bawa guest tgk panorama Sungai Sarawak.
Then malam tu depa ada business dinner, dia ajak join, idokler aku join...gila ko, formal dinner tu, mana aku bawa baju formal utk dinner so haruslah aku minta off duty ken =).

Kereta aku drive sendiri...
Guest dalam private car lain, x campur lah kan..ada own driver too.

Cak!! best gak drive kereta ni.
Then malam tu lone ranger pi jalan sorang2 kat sini.
Kamek cuci mata bah. HIKHIKHIK

Lepak sini sampai lewat malam, dok layan buskers yang best =)

Next day to dah free activity so kite sarapan dulu.
Sarapan
Lepas tu sambung shopping kat Serikin peh tu ingat nak singgak Matang wildpark tu tapi dah lewat sangat so terus balik hotel, pek2 barang terus calow..tu pon rugi x merasa mandi pool =(

 =D

Nak tunjuk..new handbag beli kat sini .HAHAHA

 Lunch tu singgah makan kat mall kejap, kekonon nak layan Korea food aleh2 x sedap macam kat kl nu, hemm sikit je aku makan...

Peh tu ngokngak2 aleh2 tgk jam dah dekat kul 7pm, kami flight balik jam 9pm so ke airport terus. Hujan pula.
Dah siap2 parking kereta terus ke dalam sebab nak check-in luggage yang x berat mana pon. HIHIHI short trip yang program agak padat so kek lapis pon aku beli kat airport je and of coz ler x banyak pilihan kennnn.

Tunggu punya tunggu aleh2 retimed pula..memula from 8.50 to 9.20pm oklah ken... pastu terus postpone ke 23.20 T_T
This time semua kedai dah tutup,,,so aku lapo kebuloq ko. Gila babun, aku punya planning asal..kuching - KUL sampai sana dalam 9.45-10pm so terus makan kat KLIA2 then balik rumah pick-up anak2 kat rumah then terus chalow balik kg...dah kul 11.20 baru nak take-off from Kuching kul berapa aku nak sampai rumah??

Terus call adik aku, pesan..aku x jadi balik malam ni sebab take-off from kuching dah lewat sangattt.
So terkehel aku kat airport tu dengan sejuk sambil berlapar, memang x awsome ye.

Then trip ni sampai airport jam 1.30 lebih kurang aku terus pecut balik rumah by 2.30am aku sampai, masuk rumah letak bag, letak badan atas tilam terus lena..x sedar diri dah, gila penat..tudung pon xbuka hokey, muslimah sangatttttttttt padahal rumah kosong, anak2 pon xde =D

So Sunday morning tu terus balik kg... next trips sambung entry lain k =)


Thanks for visiting =D Ok babai.

Tuesday, April 21, 2015

Bercuti terkejut di Cameron Highland!

Assalamualaikum!

Well...u know me, suka buat holiday yang unplanned.
Dah kalau plan tu memanjang je banyak alasan kannnnn so makanya kite buat kerja gila sikit =p
CNY that day kan cutinya panjang makanya dok buka FB asyiklah kawan2 dok update status bercuti ke sana sini, haih..geram pula kite bacakan tapi kite x heran pon sebenarnya. HAHAHA

So dalam gedik2 x heran tu tetiba dapat ilham, ting!!! jom ke Cameron nak??? Rasa macam dah lama gila x ke sana sejak2 mak x sihat so agak2 dalam 3-4 tahun ada kot.
So CYN day 1 tu, sejak malam sebelumnya dok lah bersembang2 sambil perli... "emm sedapnya stroberi goreng celup tepung ni" pagi CNY tu pon adik dok perli gak...hoi, sampai cameron dah ke?? i respond balik...rugilah x mai cameron, kami tgh sarapan stroberi celup tepung ni..abah aku pula menjawap sama...abang makan stoberi goreng ni..sedap gak. HAHAHA

Lepas tu, tgh hari pon sama...melawak pasal stroberi goreng celup tepung. HIHIHI
Aleh2 memasing pon terpaksa setuju kene paksa ikut ke Cameron petang tu gak. Petang tu ke rumah kawan baik abah...kami g beraya koo pastu balik2 ambil baju ambil barang2 terus calow ke Cameron. Gila x aku punya pasal??

Kami bawa khemah tau sebab memasing x gaji lagi so harap aku sorang je yang bermodal makanya, xperlah sesekali berkhemah...anak2 aku mana pernah berkhemah weih.
Memulakan perjalanan dalam kul 7 lebih..baru nak gerak, adik pula cakap..mertua dia nak join sekali... so tambah 1 keretakan..kami je dah 2 kereta...pastu janji kat Sekinchan..aleh2 yang mai 2 kereta..so dah jadi 4 biji...then ada pula family dia nak join gak kat Sabak Bernam tunggunya so total up 5 biji konvoi ke sana.

Perjalanan jauh sebab kali ni kami try naik dari Simpang Pulai tau so jauh memusing tapi laluan dia best..besar dan kurang simpang menakutkan. Pendek kata memang selesa cuma JAUH sangat aku rasa.

My sweetheart
Lena sangat ken memasing...
Lentuk...
Kali ni memandu g balik abah je..aku duduk belakang with my kids campur sorang si Nina anak adik ku.
So sebab slow makanya kami sampai cameron dalam jam 4am gitu so mencari port nak camping pula ken... 2 port biasa adik lepak camping full gila so aleh2 kami camping kat Parit Fall nama dia.

Kami dah siap2 pasang khemas sekali tgk papan tanda dilarang berkhemah kat situ pon. Hmm kami pon buat x nampak terus masuk khemas nak ZZZ. Ngantuk hokey.

 Lakonan semata2. HAHAHA nak gak bukti berkhemah ye.

 Macam real tidor kan....

Khemas aku tidor yang bumbung silver tu...besar, boleh muat 2 toto besar dalam tu. HEHEHE

Sebagai kenangan.

 Ketua buat kerja gila yang pakai baju biru pekat tu,,,lelain tu kene paksa ikut idea si gila nak holiday tu. HAHAHA



 Semua lom mandi...

 muka x boleh blah. HIHIHI

Hujung nuu tandas dia..kemain sejuk airnya, dah rasa mandi air ais.

Gambar sebagai bukti kejadian =)


Then pagi tu dah siap2 mandi terus cepat2 cabut khemah. HAHAHA takut koo kene saman dek majlis daerah sana. Lepas tu chalow for sarapanlah...lapo.
My Iman...

Ni family kami je..2 kereta yang lelain nak ke tempat lain..kiranya kami pisah ler ken.


Lepas makan terus plan nak ke mana lepas ni kan so depa kata kite g Mardi.
Baik..i follow je.
Masuk mardi ni my mom x ikut...dia duduk dalam kereta je sebab dia x larat jalan. so kami jelah yang fefeeling kat dalam tu.

My bujang dah bengang sebab asyik ajak begambar je..panas katanya.
HUHUHU x suke ler tu

Mak memang always over

Naqib asyiklah dok kacau my Iman =p

Dalam ruang legar galeri Mardi


Nampak!! my bujang..elok je bergambar dalam ekon.

ish...ish..ishh..mak budak sungguh.
Saja nak tunjuk...grape atas tu tapi ken..i mai sini, pokok grape pon nak mati dah..gamaknya dah habis musim kot eh...

Bunga...dah rupa macam paruh burung ^_^

Iman.. banyak orang suka kacau dia.
Rimas dia...


Nampak tak??? Anggur a.k.a grapes. HIHIHI

Iman the explores

Bunga terbalik...
time nak balik rumah esoknya, mak singgah beli bunga ni... kemain suka ken.,
HEHEHE

My abah =)

Ni anak abah. HAHAHA

Anak dara i steady je kat cameron sleeveless ...kelas ko dik, kulit biawak ke buaya ni, orang lain sejuk ko boleh gini je jalan sana sini. HIKHIKHIK

Rose

Bunga lagi

Aryan gediks...
Spoil gambo ni....

Nampak tirus muka ku.

strobery

sunflower

taman2 yang ada dalam mardi tu

dan lagi...

dan lagi...dan lagi...

sangkar anggur pula

dan kat bawah ni ruangan sayur2-sayuran ye.












aku cakap ni pisang kaki...adik aku cakap tomato
aleh2 tgk memang tomato. HIHIHI



Tengok kaktus besar pula.


pink rose

budak ni pi kopek kelopak rose siap makan, buat rasa masuk mulut...ya ampon, jahanam lah bunga tu nak oit... jom larik, kalau x, mau sekuntum bunga tu lesap tinggal daun =D

Ni x tau bunga ape tapi kami panggil bunga ikan buntal sebab sebijik makan ikan buntal, dah ler buntal siap ada duri tu, HAHAHA


otw nak balik dah...


Mai ler singgah sini.

Ok..jom balik.

Lepas tu kami singgah taman jagung...alah yang ada replika jagung besar tu, riuhlah anak2 main kat sini. Lepas tu aku sambung ikut otak aku pula...suh adik aku pi cari hotel budget je..sebab x puas tidor cameron yang sejam dua tu..tapi yang lebih benarnya aku kempunan nak ke pasar malam brinchang tu kami sambung semalam lagi and haruslah aku yang keluar duitkan sebab aku yang paksa semua orang tidor semalam lagi kat cameron ^_^

 pernah rasa???

 Senyum...

 Bahana mencuba monopod baru. HAHAHA

Mak dengan anak ^_^

 Yeah...dapat pon hotel.
Bolehlah asal dapat lena dengan nyaman =)
Mak pon selesa nak mandi kencing semua kan...

 Gambar sat.

Mak dan anak =)

 Jom jalan pi pasar malam brinchang...
Jalan kaki je dari hotel kami.

 Mak, abah and adik

 sampai dah.
Yang lain2 semua dah tidor so anak buah aku ber3 tolong jaga dalam hotel =p


 Murah...1 try 35 k3 45 ke... boleh dapat 8 peket siap free 1peket.

 Makan sat, rasa sedap dak. HEHEHE

Masam sikit...

 1st time nak merasa stroberi coklat ni.
Ni irfan yang request nak makan so mummy rasa dulu ye...


 sedap gak.

Shopping...

Pastu balik singgah sini makan.
Sedap gak tapi always ramai orang ko...

 Tu hotel kami kat yang belakng tu je...dekat kan =)

 sup cendawan

 kailan ikan masin

 siakap masak stim halia
sedap koo.

Kami je yang makan.



 Nampak???

so kami makan menu ni tambah 2 nasi goreng kg bungkus, 5 nasi kosong dengan air total semua RM84.
Ikan siakap tu saja dah 45 kalau x silap seko, tapi sebab sedap so pejam matalah kan. HEHEHE.

 Bangun pagi terus terjah benda ni dulu, sabo jelah




Otw balik tu singgah cactus valley kot..membeli kaktus kat sini.



 3/4 tinggi body mak dah. HIHIHI



 Iman yang comel... geram, nak gigit awak!!

With my youngest sister...Sian ko dapat akak macam aku, ko kene paksa ikut otak aku yang gegila sikit. HAHAHHA

 sama tak muka kami??


 main ler...


OK habis dah

selesai percutian kami 2h2m di cameron highland.
Percutian yer terkejut so semua orang bersunggut, sebab gi tengah bulan...mana ada modal nak shopping bagai. HAHAHA nasiblah korang dalam family member macam aku.
Aku rasa nak pi holiday aku gi jelah.
HIHIHI

but ada gak yang rindu yang peel gila2 aku ni, siap ada yang tanya...ayong x nak pi bercuti terkejut lagi ke?/ nak join juga. HAHAHA


Thanks for visiting =D Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA