Translate

Wednesday, May 13, 2015

Kenduri is means Makan Free =)

Assalamualaikum! 

Selamat bertugas uols, hari ni nak sembang dalam masa yang sama mengabadikan gambar kenangan dalam blog aku ni...

#10052015
Venue : Rumah mak tua kat Jenderam Hilir

Kali ni alhamdulillah dapatlah menghadiri walimatulurus dengan si buah hati ku =)
My buah hati baru sampai from kemaman this earlier morning ahad, kalau x silap dalam jam 4.30am kot sampai rumah, dah dengan aku sekali bersengkang mata takut kalau tidor x terjaga kot nak tolong buka pintu rumah, my pakwe x bawa kunci rumah daaa =p

So ahad tu, dengan aku sekali terbabas jaga, dah kul 4.30am baru nak membuta maunyer mata nak celik by 6am..hendak lagi aku dalam bendera merah kennnnnnnn.
Sado2 mak mertua ku sedang tgk tv kat hal. HEHEHE

So jaga..siap2 bancuh air terus mandi n bersiap sebab berjanjian dengan Andak Family's kat Gombak jam 11am. Depa tu dah ler jenis cakap kul 11, karang jam 10.45am dah terpacak tunggu... dia biasanya memang janji TULIN MELAYU tu pasal dia sampai awal. HEHEHE

So gedebak-gedebuk , jam 12am kami baru terpacak kat Gombak =(
Maaf, mak mertua x sedap perut tu yang dia dok ngulang toilet..lambek kami bertolak. HOHOHO

Perjalanan ok..lancar, semangat ko...
Jom layan gambo sat!
Mak dengan si anak daro

Menjeling ye ko dikkk.

Sama tak???

My anak dara haruslah suko sebabnya si Along ni suka budak2 so Iman lagi suka bila asyik kenelah dokong dek si Along.. memula x mau pastu dah berdokong siap gelak2 tu, sabau jelah.

Nampakkkkkk!!!
 Si abang chik pula suka sakat2 manja dengan Iman so lagi mengkekek ler budak itu,


Muka ganas si buah hati ^_^

Sama???
 Oit Jepun...Iman Jepun...muahahaha

3 of us

 My both bujang tingal kat kg sebab depa tertarik dengan sepupu-sepapat yang berkumpul kat rumah nenek dia. HEHEHE

Group kami, sambil menanti ayah mertua ku back from masjid, solat Zohor
 Lepas tu nampak ayah mai sekali dengan group family kak long, just 3 of them, Kak Long, Zira and Nana... Ika kerja pagi, Abang Rahim pula ada kursus kat Nilai

So sampai2 je, salam2 tuan and puan rumah terus melaju tuju, half ke both eskrim, yang lain ke both cendol.  Sedapppppppppp, paneh2 detung ni, layan cendol...heaven!!!

Siap2 makan...layan mini pau pula. Homel2 pow dia...warna-warni.
Lepas tu sesi borak2lah kan dah nama pon kenduri sedara, time ni lah jumpa sedara mare so sembang2... yang makin uzur tu lagi banyaklah yang datang berjumpa kan =)

 Pak mertua ku...sembang dengan sedara gak ni.

Mentara tunggu ayah siap sembang aku pon main ler picit2 gitu...picit hp. HIKHIKHIK
 Comel dah try posing tu tapi spoil, mummy punya angel x comel dah sebelah mata x nampak. HIKHIKHIK

Kelas ko dik, angkut goodies beg gitu, like dedatin kennn

Comel lotey mummy ni
Gambar pengantin xder sebab...pengantin busy atas pelamin.
HEHEHE


Thanks for visiting =D Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA