Translate

Friday, July 31, 2015

Budak Sakit Gigi.

Assalamualaikum!

Budak yang sakit gigi, since dri hari Sabtu lepas membawa ke hari ini...

Finally bawa ke gomen klinik je sebab yang private punya..doktor sorang tu baru start cuti raya yang sorang tu pindah klinik so xder pilihan makanya kite ke gomen je lah.

Private ada je doctor lain cuma tu ler...kelebihan private kite boleh ngade2 nak doktor mana so kalau gomen ni ko hadap jelah jangan banyak songeh so atas reason yang sama gak ler ai bawa Aryan ke sini siap pesan, sini x boleh pilih doktor so nanti jumpa je doktor mana2 yang panggil.
Boleh pula budak sakit gigi tu cakap ok mummy.
Grrr..kat private tadi kemain tunjuk belang.

So Isnin and selasa budak tu cuti / MC so balik klinik tu siap cakap..mummy esok Aryan x nak g sekolah, ngantuk lagi pon sakit gigi...ewah!! sedap je mak ko dengar reason ko x nak pi sekolah...time tu mak tgk ko kecil besau kecik besau je kekdahnya,


Thanks for visiting =D Ok babai.

Thursday, July 30, 2015

Cik TA sakit!!!

Assalamualaikum! 

Argh!!! tetiba takut, HEHEHE
Syiok2 drive aleh2 nampak thempreture naik pula dah.
Alhamdulillah ler tempat kejadian tu ngam2 kat tempat yang ada sisi jalan yang besar so selesa ler nak stop tepi jalan...

Ate lepas tu... x reti2 minta bantuan ka???
Terus wasap pakhincik minta bantuan =)
meanwhile bantuan tiba..duduk diam2 dalam kereta ye..lebih selamat ^_^ 

 Suasana pagi semalam...
Lengang dan lancar je ... 30 minit menanti dalam kereta, alhamdulillah sorang pon pengguna jalan raya x berhenti tanya kenapa ai stop tepi jalan... bukan ape, bagus gaklah sebab ai ni suka pikir negetip pada orang so free2 buat dosa kering karang...yuplah orang tu tanya dgn niat suci murni nak membantu ai pula pikir dia propa sebab nak samun. HOHOHO saya memang suka pikir neg kalau sorang2 hendak lagi macam2 kes sekarang ni kan... nauzubillah.

Muka yang stress during menanti bantuan tiba..


Tadaaaaaaaa... pakhincik dah sampai menghulur bantuan. Yeah!!
Feel selamat terus walaupon CikTa ku x berapa dapat diselamatkan dengan jayanya...
Never mine, as long ada pakhincik semua pon feel better and comfort.

Bermula episod repair CikTa kite yang comel ittew...
Terus buat minor service... yes!
 Nampak!!
Berapa lama x service pon ai x tau...lupa sudah. Biasa yang take date service is pak incik ler...mak incik reti guna je...

Baru nak tanya kat pakincik..bila nak service my CikTa sebab rasa macam dah lama kot x service aleh2 CikTa meragam dulu...bagus CikTa ni, pandai bawa diri ^_^

Busy pak incik ai...

 Lokasi kejadian...
Belakang Museum KL tu... HEHEHE redup tau belah sini sebab ada pokok besar2.

Dah siap2 buat mana yang patut terus pak incik cakap, terus balik rumah..nak kene tukar water pump katanya... ai tanya which one yang?? dia tunjuk tapi ai pon x tau yang mana satu actually terus cakap...owh yang tu ye. ok2... HAHAHA padahal mana satu water pump pon ai x kenal.

Then he ascot me sampai rumah then dia sambung buat kerja dia..so semalam berlepakkan di rumah sajo sambil buat kerja office mana yang boleh.


*Ramai dah publish entry raya...ai mood ke laut lagi. esok2 ler entry tu. HEHEHE.


Thanks for visiting =D Ok babai.

Monday, July 27, 2015

Cerita DODOL!

Assalamualaikum!

Ni nak sembang pasal hari raya ke-4.
Shawal ke-4 baru kami start membuat dodol.
Pasal ape dah raya baru buat?? Pasal akak aku cakap, raya tahun ni x jumpa dodol pon, aku pula sambung..eh suzy jumpa dodol kat kelang time beraya dengan family mertua..tu pon dodol dia macam kasar je stucture dia..x lembik2 rasa dodol so xde feel makan dodol.

Peh tu macam biasalah ler...moh buat kerja gila since semua macam malas nak beraya ken...Isnin, ramai family dah start kerja so tetamu nak mai rumah pon xde kot. HEHEHE so jom buat project dodol.

SO terus laju je chef2 cari bahan kat rumah mak, keluar ke pekan cari bahan buat tambah mana yang kurang so by 2pm tu start ler memdodol kami2 di dapur.

 Gotong-royong kekdahnya.

Adik aku banyak cengkelat tau... kejap2 dia pi kemas depan, kejap2 kang hilang lagi...
Akak aku je tinggal2 kejap time baby dia nangis.

 Yeah!!haaaaaaa, sodok jangan x sodok.
MUahaha...
sedapnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Anak aku take turn pula...
Irfan memang melekat depan tv hendak lagi dia x makan dodol kan. HEHEHE

Dan korang pernah makan kulit lembu??
Aku perkenalkan.... jeng..jeng...jeng... masak lemak kulit lembu. Yummy.

Kulit lembu yang warna coklat2 tu.
Ape rasanya, mana yang suka makan tu cakap sedapppppp rasa macam jelly a.k.a agar2, korang jangan tanya aku...aku memang x makan...kuah dia pon aku x makan...dok telan liur je bau masak lemak tu, so kami3 yang x makan kulit lembut tu, lauk kami ikan goreng je...jadilah, alhamdulillah..rezeki gak kan...


 Thanks for visiting =D Ok babai.

Sunday, July 26, 2015

Happy Birthday Kawan!

Assalamualaikum! 

Belanja kawan birthday, actually belated birthday le kan, ate..aku kemain busy kalah menteri so bila dah berjanjian nak jumpa tu so harus ler terus belanja kek.

Walau pon kek cenonet gitu tapi sebab makan kat The Loaf Sogo makanya rege pi=on boleh tahan meriah...
Sesekali mampu le teman nak belanja kalau hari2 mau teman puasa setahun kot. HEHEHE
Ape pon selamat ulang tahun kelahiran ye...moga happy selalu.


Thanks for visiting =D Ok babai.

Saturday, July 25, 2015

Beraya di perantauan...

Assalamualaikum! 

Pernah merasa beraya di perantauan??
Jauh daripada family tersayang???
Haaa anak pada kezen aku sorang beraya di perantauan... tahun ni rezeki dia beraya di Jerman gitu...kerlassssss kan...

Si abang study kat Spain tapi alhamdulillah dapat balik beraya sebab cuti panjang katanya so si adik ni yang beraya di perantauan tahun ni...

Ini ler si adik tu...Sape nama dia??
Aku x tau aku ingat nama abang dia je yang study kat spain tu...Zaim namanya,,,

hehehe sebab dulu time dia kecil kan... alahai, tabik spring kooo, pi baraya kat rumah orang angkut buku celah ketiak...lepas salam2 dengan tuan rumah dia pon duduk terus buka buku tadi. HEHEHE dengan spek matanya...dia dok ralik layan baca buku, kadang3 dia bawa buku komik kadang3 buku sekolah...memang seriusly, tabik spring pada ini budak Zaim.

Abang sepupu aku steady je.
HEHEHE...anak2 lain ramai kat Malaysia katanya =P

Alhamdulillah... besar belajar pandai dapat sambung study ke Spain...
1st anak kezen yang sambung luar negara lain2 dalam negara je... ape pon dia memang hebat.
Kami ingatkan abahnya suh baca buku tapi mak abahnya cakap memang dia yang suka membaca...bila pikir balik..perbezaan anak aku dengan anak dia..bagai langit dengan bumi... anak dia angkut buku time kecil anak2 aku angkut gadget ke sana ke mari  >,<

Gadget x bawa..hp mummy hp daddy jadi mangsa..tab daddy pon depa balun tapi mummy bijak pandai, hp siap2 set psd. HAHAHA padan muka, x dpt main hp uwekkks.

Sembang2 dengan Irfan:
M: Irfan, abang zaim kat depan tu belajar pandai tau...belajar sampai luar negara, belajar kat Spain.
I: wah!! abang yang pakai spek tu ke mi??
M: Haah ler yang pakai spek tu.  kalau irfan pandai belajar, boleh sambung belajar kat luar negara macam abang zaim tu...
I: Macam irfan kan mi, pakai spek...
M: adik abang zaim pon belajar luar negara gak, kat Jerman tapi tahun ni x dapat balik beraya kat kg...di beraya dengan kawan dia kat sana...
I: Irfan x mau belajar pandailah mi, nanti kalau belajar luar negara x dapat balik kg beraya. nanti sedih.

(Hekeleh!!!...anak mak sangatlah ko ni irfan, ko x balik beraya..ada chance le mummy, daddy beraya kat sana pula)...

Cerita anak3 di hari raya =)



Thanks for visiting =D Ok babai.

Friday, July 24, 2015

Tambah kerja utk mummy to do it!!

Assalamualaikum! 

Nampakkkkk!

Ni ler kerja anak ku bila sampai je kat rumah, less 20 minute sampai dah jadi macam ni.
HUKHUKHUK mak nak naik angin rasanya tapi pikir balik buat tambah penat je..dah tentulah mak juga yang kene kemaskan...x kan nak harap anak 5y nak kemas dengan kaca with pati limau tu, lahai..telan liur je time mop lantai tu..xde rezeki ku nak bancuh air limau.

Sudut positif, kurang penat mak sebab pati limau dah bersepai atas lantai. HEHEHE
*Kejam punya mak, malas membancuh minuman*

Nampak tak toto pink tu... Irfan siap2 dah bentang toto depan tv, rindu le tuh nak main golek2 depan tv. HEHEHE.
Sabar jelah kalau dapat anak macam Aryan ni, memanglah menduga keimanan dan kesabaran tahap prof gitu...

Thanks for visiting =D Ok babai.

Thursday, July 23, 2015

Lelaki Semut a.k.a Ant-Man...

Assalamualaikum! 
Selamat hari raya korang...maaf zahir batin ye...
Kita kosong-kosong ^_^

Nampak???
Saya dah tgk Ant-Man.

HEHEHE korang kerja aku sibuk kan diri pi layan wayang.
Sinopsis filem...
Oklah cerita pasal suit yang boleh besarkan orang kecilkan orang...uji kaji nak buat suit cuma aku rasakan maybe 20% after this akan ada sinambungan pasal filem ni sebab time ending tu prof tu macam berpikir to enter the atom world pula to find out he beloved wife yang missing dalam dunia atom.

Cerita dia best juga ler cuma aku dok berpikir camne nak angkot the battalion pi tgk cerita ni sebab budak2 slightly akan bosan terutama si Aryan and Iman, irfan oklah sebab dia memang dok ngajak pi tgk Ant-Man ni.... hmm camne nak buat ni...
Kene pikir solution =)

Thanks for visiting =D Ok babai.

Thursday, July 16, 2015

Cerita Ramadhan by Aryan!!

Assalamualaikum! 

Bila anak2 star belajar puasa..mak punya oever excited x tau nak cakaplah.
Ni cerita Aryan, 5y belajar puasa full day...
U are super great kid lah Aryan.

Day 1 punya cerita... 

 Ni kat sekolah..day 1 gak...
Bulan puasa ni teacher akan asingkan budak2 yang puasa dalam satu kelas lain...sebab budak2 lain akan makan dalam kelas so yang puasa ada activity during kawan2 lain makan.
HEHEHE


 Day-2, mihmihmih...


Ni pula dah tengah2 bulan puasa...

Ada lagi tapi dah terpadam pula. HAHAHA so bestkan anak2 kecil dah start puasa tapi aku paling x boleh blah..kalau hari x sekolah tu..alahai, rasa naik hantu gak kot..dia ponya merempan nak makan tu...dah tinggal 2-3 minit nak azan time tulah nak jilat airlah nak makanlah. hangin je kadang2 tu.
Tapi yerlah...budak2 kan sabar jelah tgk rupa anak gitu. HEHEHE


Thanks for visiting =D Ok babai.

Wednesday, July 15, 2015

Mandarin class life from Aryan

Assalamualaikum! 

Jom tengok!!

Video ni teacher kelas dia yang send pagi tadi...

Dalam rumah tu dia sorang je belajar mandarin, dulu irfan suh masuk sana x mau..nak balajar ugama katanya...hantamlah, lain anak lain perangai...

Alhamdulillah...pandai pula budak ni. HAHAHA tapi kalau kat rumah tu tanya kelas mandarin ok tak.. dia cakap x paham.
Tapi bila exam kemain menjulang tinggi markah ko kan Aryan, tak pelah..as long nak belajar sudah.
Alhamdulillah dikurniakan anak2 yang bijak pandai, semoga besar nanti menjadi insan soleh yang boleh membimbing mummy and daddy pula ye sayang...
muaahciket.

Thanks for visiting =D Ok babai.

Tuesday, July 14, 2015

SEXY WHITE

Assalamualaikum!

Sape pernah nampak or terjumpa product ni??? Hands up!!
SEXY WHITE (carian google)

Yang perkenalkan aku dgn product ni pon my biras...
Aku memang ler x suka makan product2 macam ni..karut-marut bagi aku, membazir duit aku rasa.
Tapikan... sabtu lepas kan, aku pi rumah ipar aku..dia yang suggest product ni, siap bagi 1 cawan shake dgn 2 scoop sexy white ni...dia cakap rasa dia sedap..rasa buah..sumpah x rasa kelat.

She know me well...aku bab jamu bab minum ..bab kelat2 ni memang aku tolak mentah2...x koser nak telan kalau rasa xsedap.
Nak dijadikan cerita... aku sejak balik dari swimming time holiday di [MELAKA] aku dah feel aku sun burn x mau baik, aku kan memang dah gelap bila sun burn bertambah gelap gelita weih... muka putih tapi tangan hitam bak kata iklan dalam tv tu.. sakit hati tau.

Kalau nak bergambar buat peace tu rasa downnya tgk perbezaan tone tangan dan muka padahal muka pon time tu x berbedak pon... malu tau!!.

So ipar pon suh aku try...
petang sabtu lepas tu...berbuka je aku rembat minum benda ni...eh!! sedaplah...sungguhhhhhh sedappppppppppp.
Ahad tu kan (12.7.15) terus gigih pi cari kat kedai jamu.
Area rumah aku ni...ada 2 je kedai jamu, tanya punya tanya... sorang jual rm38 yang sorang tu jual rm34 so tawar2 pon x nak bagi dah...so beli gaklah... nak ke KL beli jauh.

Ahad tadi start minum 2x sehari.. semalam je sekali sebab semalam balik kerja migrain so sampai rumah je berbuka terus zzz..kul 2 lebih terjaga baru minum...

inilah hasil after minum 2 hari...
Alhamdulillah...suka sangat aku tgk...
 Nampak?? kurang perbezaan kontra warna

 Ini lagi aku suka tengok...lepas ni rajin aku nak bergambar style irfan macam ni.

 Slightly sikit je ada warna gelap lagi kat jari merangkap tangan ku...
Owh, ni gambar pagi ni tau (14.7.15)
Konon2 nak buat testimoni..day 1, day 2 bagai tapi lupa tu pagi ni snap baru perasan, banyak perubahan rupanya.
Maaf ye...muka pagi ni togel without ape2 makeup even bedak baby pon xde sapu... liptik je aku calit sikit, eh bukan lipstik tapi lip gloss warna merah.

HIHIHI...alhamdulillah suka tengok.
Pada yang nak putihkan sikit tone warna badan tu ...saya recommendkan korang minum product ni...
Insyaallah boleh nampak perubahan, maybe x secepat macam saya tapi korang boleh rasa..ipar saya kata dalam masa yang sama mencantikkan aset wanita...phew!! tang tu i tunggu, Muahaha...cantik utk suami ape salahnya kan....

by the way, product ni pon murah aku rasa..masih mampu milik, harap2 korang pon serasi minum product ni.  aku nak try maintain sampai aku rasa mantopp. HIKHIKHIK.

Jangan tanya aku berapa lama boleh minum ye sebab aku pon baru 1st botol try ni..lom habis lagi so x tau nak agak berapa lama boleh lasting utk sebotol =)

Cara2 bancuh: bubuh air masak/ air sejuk peti ais ikut sukatan 150ml with 2 scoop tau.
Kat cawan shake dia memang siap2 ada sukatan dah..x yah nak risau.

Biasa aku buat... air masak tu aku bubuh 2 scoop the aku bubuh ais kiub then shake sampai ais tu cair then minum...mudah kan... rumah aku xde air dalam peti ais, sebab rumah aku x boleh simpan air masak dalam peti ais, karang 88 kali buka tutup peti ais dok teguk air tu pastu mulalah..kong..kong...kong...sakit telinga mak ni dengar.

Oklah korang..selamat mencuba ye.
Sape yang dah cuba tu boleh share hasil kat sini,,,share link pon boleh, kite semua sama2 baca.

*free promo ye sebab memang tengah minum product ni*


 Thanks for visiting =D Ok babai.

Monday, July 13, 2015

Bila tak kenal antara beras dan beras pulut.

Assalamualaikum! 

Amboi...senyum2 nampak!!!
Ni cerita last week... cerita yang bermula dengan huru-hara in my life. Acewah!! mukadimah kemahin lagi kennn.

Nak dijadikan cerita ... khamis tu perasan beras habis so ingat nak suh pakwe ku beli ... makanya sampai opis dok kalut kerje so lupa..bila dah t/malam nampak muka pakwe baru ingat nak cakap beras habis so sahur jumaat pagi tu hald nasi half bubur kanji =)
Selesai..oklah xder nak pikir..ni kiranya by Friday tu memang sebutir beras memang habis langsung.

Pagi tu Irfan dah x g sekolah...tetiba demam panas, oklah..hantar rumah ibu, rehat sana sebab aku dok kalut siapkan kerja pastu tetiba lepas solat jumaat tu pakwe ku balik...demam panas gak.
Ya ampon, dedua combo demam..aku pon rerasa nak demam gak,

Dah lewat petang tu baru teringat beras dah habis ni...
so gedik2 le mak dgn 2 beranak ni berkereta nak gi kedai depan blok.
Sampai kedai cari parking xde kosong pula so ape lagi..block kereta orang kejap... dengan dokong iman sambil pimpin aryan.
Masuk2 terus sambar... kat luar paket tu tulis Beras pulut macam kat bawah ni tapi aku beli brand Jati.
Image result for beras pulut cap jati

Tengok kat situ 2kg..untunglah kan, sebab biasa yang paling kecil size 1kg je.
So sambil belek2 tu macam pelik gak...ape pasal tulis pulut eh?? bukan biasa beras wangi ke..so nak malas nak pikir banyak...yerlah kat kedai runcit kecil..ko nak harap ke beras jenama yang biasa ko beli ada kan...kalau ada pon maybe yg 10kg sape nak angkat?? aku dah le dokong iman yang beratnya sama berat seguni beras kot. HAHAHA budak tu berat dah berbelas kilo..kerja makan je, geram tau,,gemuk..susah mak nak dokong *_*

Then siap2 bayar tu teruslah balik...balik2 bila nak cuci beras tadi macam pelik je aku tgk rupa beras tu..warna putih pekat bukan macam warna beras biasa yang putih mulus tu..aku diamkan lagi..dalam hati berkata2...entah2 ni pulut kot..tapi half hati cakap..eh bukan kottt sebab dia tulis kat pelastik tu beras pulut not only pulut.

Xde pikir panjang...terus tanak buat bubur...
Percubaan pertama n kedua buat bubur menjadi..cantik je bubur ku...kuah pon pekat je.. siap pesakit, komplain rasa bubur x sedap..aku cakap, dah demam kan tekak sakit mana nak merasa nikmat makan =)

Lepas tu anak sulung pula muntah2.. siap cakap perut kembung...pastu x terpikir langsung yang aku macam buat bubur tu adalah pulut. hari sabtu malam tu..aryan merempan2 nak makan nasi x nak makan bubur nasi..so aku pon masak ler nasi macam biasa..siap masak tu aku masuk tidor...letih naw layan pesakit 2 orang kat rumah..

pagi tu baru perasan...nasi ku masak rupanya pulut yang jadi. HAHAHA
So ahad tu x tunggu lama..keluar pi Aeon beli beras sekilo gak tapi nak dijadikan cerita...pi gatai pula aku beli beras taj mahal yang utk diabetik tu...hmm kene komplainlagik sebab x sedap rasa ni. So petang ni nak g beli beras lain le pula..bio memasing selera nak makan nanti. HEHEHE

Itu ler kisah aku x kenal pulut. 
Eh!! betul ape. aku mana tau kay luar tu ada packing plastik keras macam plastik beras pastu aku biasa panggil pulut je mana ada beras pulut... pastu pulut biasa aku nampak pon kalu beli kat kedai runcit tu dah siap timbang dlm plastik merah or putih (repackaging) mana pernah beli pulut weih...aku memang x pernah masak pulut...never hokey. makan aku retilah tapi jenis kami ni bukan suka pulut so tu yang x pernah beli... ni pestime terbeli beras pulut.

**Susah hati betul..IRfan alhamdulillah dah sihat dari demam yang sang arjuna beta tu x kebah2 lagi demamnya...tadi kat klinik opis dia pi ambil darah..takutnya kalau denggi...berayo di sepitallah jawapnya... huaaaaaaaaa** 



Thanks for visiting =D Ok babai.

Saturday, July 11, 2015

Koleksi Raya Falah Abiyana

Assalamualaikum!

Hai korang… nak suh korang teka sat…sape kenai yang kat dalam gambar bawah ni???
Mai ler, nak kenalkan korang dengan depa berdua ni…
Finaz Yunus & Heliza Helmi
Comelkan depa ni…I like sangattttttt.

Sape yang rasa raya ni nak comel dan anggun seperti mereka berdua ni???
Meh..meh…masih sempat lagi nak perkenalkan korang dengan koleksi baju Raya Falah Abiyana.  Korang xpernah dengar nama Falah Abiyana???Tak pe…takpe, jom kita berkenalan dengan jenama ni.  Falah Abiyana telah diasaskan oleh Heliza Helmi dan Finaz Yunus.  Mereka ni mempunyai minat yang mendalam terhadap fesyen Muslimah. Kalau korang nak tahu, Falah Abiyana telah membawakan pelbagai koleksi shawl dan tudung yang amat berpatutan untuk wanita berhijab.  Yes! Sambil berfesyen tapi kite tetap menjaga & menutup aurat…itu yang sangat penting!!

Selain itu, Falah Abiyana juga turut menawarkan koleksi pakaian Muslimah yang lain tau, jangan ingat only shawl and tudung je ya.  Koleksi lain yang mereka ada seperti skirts, palazzo pants, blouse Muslimah dan banyak lagi.  Yang paling best kan…Harga yang bukan sahaja berpatutan malah mengikuti trend terkini tau!. So korang jangan ingat kalau fesyen muslimah tu je mesti yang tak up trend, sekarang tidak lagi…semuanya mengikuti perkembangan semasa…Apa yang lebih menarik lagi, koleksi pakaian Falah Abiyana juga sesuai untuk digayakan ke mana sahaja termasuklah apabila hendak ke pejabat atau ke majlis-majlis istimewa. Kelas kan!!!

Sempena Hari Raya yang bakal menjelang tidak lama lagi, Falah Abiyana juga turut menawarkan koleksi baju raya wanita yang amat berpatutan seperti berikut;
   



   
  

Dan tidak dilupa juga koleksi selendang dan shawl yang ‘chic’ dan sememangya menepati citarasa anda. Tunggu apa lagi? Buat persiapan raya anda dengan membeli-belah secara online di Falah Abiyana.

So ape lagi…cekedaut Falah Abiyana tau…rugilah korang kalau x shopping kat sana, semua pon fasyenable tau dan harga tawaran yang superb gojes.

Jangan nangis ye kalau korang ternampak saya angun bergaya dengan koleksi Falah Abiyana…





Thanks for visiting =D Ok babai.

Wednesday, July 8, 2015

Jalan2 cari pengalaman ^_^

Assalamualaikum! 

Hai korang...
Hari tu kami meeting lagi... Meeting pasal si Horn Bill ni haa.
memang excited hokey nak tengok project ni jalan tapi tulah..banyak benda kene pikir dan pikir.
 Bergambar sat dengan si horn bill ni.
Khuyuk memasing kan......


After meeting tu kami langsung ke hall no-2 kalau x silap.
So kami dihidangkan pula Malaysia Traditional Show @ PICC
 Show ni selama 45 Minutes tau...

 End of show ada penglibatan dari audien.
Best wow!! aku idok ler nak naik kennn takut lupa dataran. HAHAHA





Best weih... kami alu2 kehadiran and semua ke PICC.

DAILY SHOW
11.30am / 2.30pm

Harga Combo (Traditional Show + Lunch)
Adults : RM80
Children : RM40 (6-12y)

Harga standrard (Traditional Show only)
Adults : RM50
Child : RM25

Tapi nak habaq maiiiiiiiiiiiii...makanan dia memang sedapppppppppppppppppppp!!!
Aku dah a few times makan kat sana so tau the taste... insyaallah sedap you!.

Kalau korang nak beli tickets or ada nak buat ape2 event kat PICC memang dialu2kan sebab PARKING PERCUMAAAAAAAAAAAAA.

Depa ada banyak Hall yang korang boleh sewa..utk wedding ke, dinner ke, family day ke..memacam korang boleh buat sampai BBQ pon boleh gak tau...jangan x tau, ape2 boleh terus tanya or email pada zsm.mabrur@gmail.com


Thanks for visiting =D Ok babai.

Tuesday, July 7, 2015

Tumpang terluka T_T

Assalamualaikum! 

Image result for hati terluka

Hari ni nak share cerita sedih seorang sahabat di alam maya.
She's is loving couple..ayoyo, kalah aku tau tahap loving dia tu so tetiba bebaru ni dia msg saya sambil nangis2.
Ate...wajiblah aku pelik ken...ko dah kenapa sebegitu rupa kekdah sedihnya.

Bulan2 puasa ni...haruslah bersangka baik semuanya so aku pon pujuk2lah mana yang termampu... aku ken jiwa lembut sikit..kawan nangis seliter airmata aku dah 10L merambu keluar. MIHMIHMIH.
Bila dah reda tangisan tu aku pon slowly tanya... nape crying like hell??
Dia tunjuk aku msg... msg yang aku baca boleh bikin hati aku luka parah...boleh aku pula yang over???

I: kalau abang betul2 macam dalam mimpi sayang nak pasang lagi satu...sayang nak undur diri, sayang x mampu nak berkongsi kasih.
B: All untuk bimbingan anak... kita ni sibuk dengan kerja, utk memudahkan kerja sayang, setidaknya rmh masak pakaian terurus...sayang balik penat, rumah x terurus... abang tgr ask marah2 masam muka bila tegur...
B: utk bantu sayang... abang dah banyak kali tgr semuani kan.. abg x suka. mana yang abg blh tlg oklah... ni syg nak g outstation anak hantar rumah pengasuh dah kene bayar banyak. setidaknya jika ada semua ini kan boleh selesai... pandangan abang.
I: non sense
Tapi kalau rasa nak teruskan tambah sorang lagi silakan...
saya x nak terlibat dan saya undur diri...
tak pelah sorang pon
insyallah boleh
bukan nak berlagak tapi daripada saya x redha dgn ape yang berlaku, selalu bersangka buruk so baiklah saya yang undur diri...
saya kenal diri saya dan saya memang bukan manusia baik utk berkongsi tu je yang dapat saya cakapkan so pikirlah betul2
so pikirlah
saya x minta tapi kalau betul nak menambah saya undur diri 
tu je
B: ahh malas nak cakap pasal ni,,,
I: jangan macam tu
kite kene yakin dengan keputusan sendiri
B: aik, lain macam ayat...ada ape2 ker??
B: malas nak layan mimpi sayang tuu
I:sape yang ada ape2 sebenarnya???
saya xnaklah karang dah accident mati tup2 dapat tau tu 2nd wife ke ape...
sebelum jadi benda2 macam tu baiklah kite berwaspada...
Lagi pon kalau baca ayat kat atas tu memang dah nampak sangat dah ada hala tuju ke arah tu... x taulah memang sah dah sah ada atau baru merancang ke...ke dah ada calon ke ..tu saya x tau

Itulah cerita sahabat maya saya...
saya yang membaca...ketaq tangan kalah orang sakit pakinson..x tau nak habaq ape...
cuma saya sabarkan dia..doa banyak2 semoga Allah tunjukkan jalan yang terbaik buat mereka...
Minta sahabat2 lain pon tolong doakan utk pasangan ni ye.
semoga bulan ramadhan ni memberi seribu satu semangat utk yang menghadapi masalah macam ni. aminnnnnnnnnnnnnnnn



#utk ila, be strong my dear, insyaallah, mengadu kat Allah itu adalah yang terbaik buat hambanya.
Allah akan tunjukkan jalan, yakin dengan percaturan Dia, sebab yang Perancang yang terbaik buat hambanya...

#berapa hari je nak raya dah keluar masalah macam ni...agak2nya meriah x suasana raya nanti ni??



Thanks for visiting =D Ok babai.

Monday, July 6, 2015

Beg mak putus =(

Assalamualaikum! 

Nampka???

Arg!! stress aku tau.
Handbeg aku putus pula time memilih barang dalam MR.DIY aduhai padahal aku agak baru beli gak kot... aku beli time kat sini <>

So now nampak gayanya..kene beli new handbag lagilah kan.
HUHUHU.


Thanks for visiting =D Ok babai.

Friday, July 3, 2015

ATTIM

Assalamualaikum!

<< pencerahan tentang entry INI>>
Cerita sebelum puasa ye... imbas balik. HEHEHE
A few days sebelum puasa bermula... kalau x silap hari sabtu & ahad terakhir yang boleh makan tu ye.

I ditugaskan ganti tempat boss pi kursus 2 days.
Ampon... ku kerja 7hari semingu pastu sambung Isnin tu OS ke tasik Chini...haq tu aku buat entry lain yer.

Cantikkan...

Oklah sebab depa buat kursus ni kat Hotel Ibis somewhere Jalan Pudu ape tah,,,, dulu nama kawasan tu Kompleks Pudu now dah tukar nama... kalau cari dalam waze pon dah xjumpa kompleks pudu tu dah. Hehehe.


 Thanks for visiting =D Ok babai.

Thursday, July 2, 2015

Macam cikgu sekolah tak???

Assalamualaikum! 

Kikiki saja nak tunjuk muka cekgu skolah =)



Mana agaknya yang sesuai dengan muka ku??

Thanks for visiting =D Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA