Translate

Saturday, July 25, 2015

Beraya di perantauan...

Assalamualaikum! 

Pernah merasa beraya di perantauan??
Jauh daripada family tersayang???
Haaa anak pada kezen aku sorang beraya di perantauan... tahun ni rezeki dia beraya di Jerman gitu...kerlassssss kan...

Si abang study kat Spain tapi alhamdulillah dapat balik beraya sebab cuti panjang katanya so si adik ni yang beraya di perantauan tahun ni...

Ini ler si adik tu...Sape nama dia??
Aku x tau aku ingat nama abang dia je yang study kat spain tu...Zaim namanya,,,

hehehe sebab dulu time dia kecil kan... alahai, tabik spring kooo, pi baraya kat rumah orang angkut buku celah ketiak...lepas salam2 dengan tuan rumah dia pon duduk terus buka buku tadi. HEHEHE dengan spek matanya...dia dok ralik layan baca buku, kadang3 dia bawa buku komik kadang3 buku sekolah...memang seriusly, tabik spring pada ini budak Zaim.

Abang sepupu aku steady je.
HEHEHE...anak2 lain ramai kat Malaysia katanya =P

Alhamdulillah... besar belajar pandai dapat sambung study ke Spain...
1st anak kezen yang sambung luar negara lain2 dalam negara je... ape pon dia memang hebat.
Kami ingatkan abahnya suh baca buku tapi mak abahnya cakap memang dia yang suka membaca...bila pikir balik..perbezaan anak aku dengan anak dia..bagai langit dengan bumi... anak dia angkut buku time kecil anak2 aku angkut gadget ke sana ke mari  >,<

Gadget x bawa..hp mummy hp daddy jadi mangsa..tab daddy pon depa balun tapi mummy bijak pandai, hp siap2 set psd. HAHAHA padan muka, x dpt main hp uwekkks.

Sembang2 dengan Irfan:
M: Irfan, abang zaim kat depan tu belajar pandai tau...belajar sampai luar negara, belajar kat Spain.
I: wah!! abang yang pakai spek tu ke mi??
M: Haah ler yang pakai spek tu.  kalau irfan pandai belajar, boleh sambung belajar kat luar negara macam abang zaim tu...
I: Macam irfan kan mi, pakai spek...
M: adik abang zaim pon belajar luar negara gak, kat Jerman tapi tahun ni x dapat balik beraya kat kg...di beraya dengan kawan dia kat sana...
I: Irfan x mau belajar pandailah mi, nanti kalau belajar luar negara x dapat balik kg beraya. nanti sedih.

(Hekeleh!!!...anak mak sangatlah ko ni irfan, ko x balik beraya..ada chance le mummy, daddy beraya kat sana pula)...

Cerita anak3 di hari raya =)



Thanks for visiting =D Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA