Translate

Wednesday, August 12, 2015

Day 2 RAYA!

Assalamualaikum! 

Sambung lagi cerita raya ye...
Selagi tak habis raya selagi tu cerita pasal raya and silap2 sampai dah masuk zulkaedah pon masih x habis pasal raya.

Story bersambung [dari SINI]

Lepas penat beraya sakan sampai ke Perak nuuu kami sampai rumah mertua ku on 1.30am
Nampak!! how our raya goes on. Sangatlah mood raya kan.
Day 2 sambung lagi...so, ai kene balik rumah my mom ler ken...sebab baju semua dia sana..sana..sana..

Actually, rutin raya tahunan kami adalah malam raya tidor rumah my mom...gi lepak rumah mak mertua bila nak tidor time balik rumah mak sendiri then day 1 raya tu subuh2 dah terpacak rumah mertua siap ready berbaju raya, seharian di sini so petang or lewat petang balik rumah mak ai then sampai le habis cuti raya.

Tapi tahun ni was tunggang-tebalik owh!!, bermalam2 tidor rumah mertua. HIHIHI (ni semua pasal budak sakit tu...)
Eh...eh..sambung pasal rayalah ye...

Kami ingat day 2 dapatlah melepak rumah mak sendiri aleh2 terpaksa kene join rombongan raya mertua pasalnya siblings lain2 semua x tau jalan so ..kami pon sambung beraya, kali ni hala ke Klang etc.

sweet je tgk Iman senyum gitu... sukaaa.

 Togel dah tudung dak Iman tu.

 try catch the Aryan tapi tetap x dapat gak.

Rumah pertama adalah rumah atam(abang ipar no.6) dapatlah beraya dgn wife atam yang x balik beraya. Tu pon sebab kami yang last sampai...masuk kejap terus keluar balik sebab masing2 dah lama kat rumah atam. Kami pagi tu ke sepital dulu, kereta2 lain terus ke rumah atam =)

Our rombongan raya...



This is no 2 punya rumah kami singgah. rumah Acik TUAH, haa ai bab sibling mertua memang ler fail sebab muka depa ni macam cina2 sikit so x taulah ni adik beradik mak or ayah tapi memang biasanya kami melawat ler kecuali last year raya...pak mertua ai x sihat so x berjalan raya le.
Family kami...

 Tu...sebelah ayah tu, acik kamisah, kanan ayah is acik tuah


 alang dengan andak...

Selesai kat situ sambung ke rumah Alang Kiah pula, ni pon aku agak2 is akak mak mertua kot =)

 half kat sini...

 half kat sana...

kami2 je lepak sini ^_~

 Dengan angah Fizan, anak andak.


 She is..very melonjong tinggi kaw...
Kalau kat sink dapur rumah mertua tu, dia kene stand kaki sebelah bagi rendahkan badan kadang2 kami2 yang katik ni dok gelakkan dia.. dah rupa macam zirapah nak makan pucuk daun yang rendah...kene shortkan kaki baru dapat capai daun. HIHIHI tapi dia ok je orang panggil dia galah le zirapah ler...special panggilan by PakEndek is amoi. HEHEHE

 gambar sat dgn orang sakit ni...
Iman tu, sibuk tau...asal nak bergambar dengan pakwe je dia ada...asal nak bergambar berdua je jadi bertiga ^_^

ni gambar gedik mak dan anak...


 orang lain sibuk makan..kami busy selfie =P

 main boyan kat luar sebab memasing x nak makan, keyang wei dok pulun pulut ler,lemang ler nasi impit ler..macam2lah..lom kira makan biskut raya tu. HEHEHE

 Eh budak ni, ate orang dah salam raya dia baru nak hadap juadah raya.

 special sikit..bersama tuan rumah, ALang rokiah.

and kite sambung jauh lagi sikit..ke jenderam gitu.
Family abang long x balik kg kan di pagi raya so kami plan the nak ke jenderam so singgah rumah abang long aleh2 kak long and anak2 balik rumah mak dia..abang long kerja so kami jumpa abang long kat rumah Mak Tuo le..kami beraya kat situ. HEHEHE

 Mak tua is kat hujung nu...depan alang..depa dok minta resepi rendang mabeles mak tua. HEHEHE 14y ago mak tua ler yang masak rondang kek kenduri wedding kami...ramai tetamu puji siap menambah nasi...alhamdulillah.. now new generation lah punya time...
Rondang owh rondang..yummy.


 Pakwe saya...promote rambutan yang dah tinggai kulit. 
HEHEHE, he love to eat rambutan.

 NAMPAK TAK??
Asal mak nak bergambar dengan apaknya berdua mesti jadi bertiga...
Budak Iman tu sibuk tau. nak manja2 pon x boleh.

 Nampak macam manja sangat dengan daddy kan tapi hakikatnya, bawah tiak mak gak ko nak nyelit bila tidor ken...

Omaknya x dibagi tidor dengan apaknya...kene tidor dengan dia. hish, budak bertuah ni memang macam ni, tapi dia gak selalu panjat katil kami memalam. HAHAHA takut le tu tido kat bilik sorang2...x malu!

 Feeling model sangatlah awak ni Iman oit
>.<

 Last lah...
Nampak..copy tangan daddy sampai  x nampak muka. HEHEHE

Nampak tak???
Pakwe ai is kacau the couple. HEHEHE

Depa sempat laie bergambaran...ai is mana pergi x taulah...ni pon dapat dalam family group tetiba ada gambo ni... sentap muka ai xdak. HIHIHI


 Dah magrib tu kami singgah rumah sedara gak..near dengan rumah mak tua.

 Kejap je pastu challow ke Putrajaya,
solat magrib kat rumah Bang cik, adik ipar ku no 2 last =)

Lepas tu dinner kat situ terus the by 11 kot kami gerak balik ke Tg karang,
Ayah mertua ajak ngeteh dulu =)

Sampai pekan Tg..ayah mertua ajak ngeteh..ai x join ler x larat buka mata...we all tidor dengan anak2 dalam kereta...3 budak tu tidor kalau ai nak follow pon no point karang nak mendokong anak2 pi kedai memang haru le jawapnya... dan the best is raya ni pon kami sampai rumah jam 1.30am but kami terus balik ke rumah my mom.

Habislah cerita raya bersama mertua the next day kite beraya sesama kite k.
Nanti saya update lain pula ^_^


Thanks for visiting =D Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA