Translate

Wednesday, August 26, 2015

Raya Sakan!

Assalamualaikum!

Marathon pasal raya lagi, 2nd final pasal raya ni =p

Biasalah dah nama pon raya haruslah ada jemputan open house kan so weekend je kami ke open house orang makanya kite makan free =)

Budak Irfan sedang pilih menu nak makan...
As usual, bihun sup jelah ko kan Irfan ^_^

Macam2 juadah ada kat sini, nasi impit ada, mee kari ada, bihun sup ada, roti jala ada, roti+empok durian ada the special is "SUP KETAM" hokey.

 My pakwe ambil sup ketam...
sedang elok kan...in recovery from denggi gitu =)

Ni pula rumah kawan opis dia gak...ramah orang nya.
 Ada coklat / gula2 corner
So anak2 mata kecik besau hala sini je, ai pon hala sini gak tapi dok tuju cheese kek coklat tu jelah. HEHEHE


 Juadah pon memacam gak...nasi impit with redang ayam, mee kari kerang...
bihon goreng, roti jala pon ada.
Sedap owh!!


Minggu bila tah...kami marathon raya rumah pakcik makcik pula...


 Simple je...
Senang kerja nak kemana2 bila guna BB Cream by SeqyBeauty.
Series...calit ratakan tadaaaaaaa siap dah...kalau nak tampal bedak compact pon boleh tapi saya malas...so ni le hasilnya dengan BB cream SeqyBeauty.

Ish...selfie dgn anak dara ai ...
tunjuk2 lidah...ko nape dik??? geget nanti baru tau.

 tengoklah peel anak dara ai...baik sangat.
Ni duduk kat lantai kereta...angkat duduk kat seat ngamuk nak duk lantai gak...hantamlah dik.

Rumah pertama rombongan kami is ke rumah kak mak di Seri Kembangan.
Lama dah makcik ku x balik kg...jauh di sudut hati dia, aku tau dia mesti rindu nak balik kg...tgk rumah yang ada di kg, walau pon ada anak angkat yang diamanahkan utk tinggal and jaga rumah tu tapi yerlah..puluh tahun kot dia dok ulang alik weekend balik kg. Kat kg kat best...sunyi, aman damai je =)

Makcik saya ni canser stage 4. Cancer thyrot ...so memang x boleh nak buat ape...kami pasrah and menanti detik itu T_T ... Doa memang sentiasa kami titipkan mana tahu Allah nak bagi kesihatan semulakan...syukran sangat, rindu betul masa lalu...dulu bujang time kerja kat KL kan, ai stay with her dekat setahun gak kot itu pon jenuh nak merayu utk keluar dan sewa rumah bujang... HIHIHI, makcik ai xder anak pompuan... dia ada dua anak lelaki tapi yang sulong dah meninggal so left 1. 

 With kak Yan...menantu makcik ai.
Selut betul kat dia...sabar menjaga makcik kami...syukran.

 Three stuges. HIKHIKHIK

 ewah.. memasing kan....dapat bergambar x hingat.

 Nampak!! over tau depa ni...

 Eh..eh...saya nak juga. HEHEHE

 Last..depan pintu pon jadik!

3 of us...
Sorang anak sorang 
sorang anak 3
sorang anak 6
HEHEHE


Lepas Seri Kembangan kite memusing ke Taman Melawati pula..rumah abang sulong my mom. 
 Dengan Si Alif, anak kezen.
Omanya busy memasak utk kami.


 Kat dapur pon jadik!!

Last gambar kat sini...

After sini sambung ke PJ pula..last rumah abang mak juga after that kite balik Tg Karang semula =)
HEHEHE.

Lepas ni kite publish pasal tragedy raya k.
Sabar ye....



 Thanks for visiting =D Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA