Translate

Wednesday, September 30, 2015

Cerita Raya Korban...

Assalamualaikum! 
Hello darlings semua....
Baru nak update pasal raya...korang dah bertepek update dalam blog kennn.
Ai..always behind korang le kennn, bukan xde bahan nak sembang...banyakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk tapi, masa ai je yang kurang banyakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk. 

So mentara ada masa yang ciput ni, nak update gak mana yang tersempat =0
Raya korban kali ni  kami beraya di Rembau.

Rabu malam bertolak dari rumah Andak di Gombak dlm jam 11pm so meranduk jem bagai x hinggat end-up sampai rembau jam 2pagi. Choii sangat. jem melekat hokey...sakit hati ai, bangun tidor bangun tidor masih x sampai2.

Day 1 raya tu...kami pi beraya rumah sedara ayah...
Rembau => Kuala Pilah 
Menu raya kat sini : mee kari kaww bersama nasi impit with rendang ayam... masyaallah sedap sangatttttt. So makan tu x pandang2 dah.
Rendang negori kan podeeehhhhh so tu yang ngadap lupa mertua kat sebelah =)

Then sambung ke Melaka pula rumah business partner Mr.R
Kuala Pilah => Klebang Besar

 Pekena sup gear box katanya...

 Bersungguh2 depa makan.


 Ber5+1
Akak den nak bergambo sama ^_~

 With anak2 sedara + andak.

 
 Mak + Pak + Angel
Ngape ai in PINK???
Ni sebab thema group U dulu dok challenge kawan sorang tu pakai PINK so kami semua ni macam alah2 dayang gitu support the friend. HEHEHE

Alang2 dah sampai Klebang tu...moh ler jalan2 kejap.
Mentara mak ayah mertua ada ni..nak harap datang semata2 bercuti ke sini agak sukar buat depa. HEHEHE

Ayah on MC panjang ni... jom melancong.
We all singgah kat Muzium Kapal Selam...sayangnya, close sebab raya haji T_T 
sentap mak!! so mak bergambaran sajo...
Laper mak buat rombongan cik kiah mai sini yerrrrrrrrrrrrr.

Cak!!
Dengan adik bongsu #EH!!
HAHAHA

 

 Hmm ambeik..dgn akak ku sekali bergambaran.
Ko adoooooooo!!



 Bincang ape tah tu. HIKHIKHIK

Nampakkkkkkkkkk!!

 New place coming soooooooon

Inilah dia Pantai Klebang.
Selamat datang!

 Unique nya di sini...
Bus bertukar menjadi RESTORAN a.k.a Tempat Makan also TANDAS,
 Sini pon ada Coconut Shake Klebang.
Hmm Banana cheese dia pon ok cuma kurang tang rasa cheese sebab dia pakai plain cheese kalau pakai salted cheese memang thumb-up lah.

Hari Sabtu, we attend wedding kat Ramuan China Kechil di Melaka.
Selamat Pengantin Baru buat pasangan Siti Madura & pasangan. 
 Generasi kecil molek bermain kompang.

Sebelum pulang, bergambaran di pelamin.
 My little kids.

 Tengok ape lah tu eh??

Last!!
My anak bujang, lai...lai...sape nak buat menantu. HIKHIKHIK

So cuti sekolah kali ni menang xde bermalam di hotel, awal2 lagi Mr.R dah pesan..jangan book mana2 hotel, tgk pada perangan family lain katanya.

*Musim jerebu sekarang ni, jangan lupa pakai mask + Minum air masak + Jus buahan banyak2 ye.

Thanks for visiting =D Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA