Translate

Wednesday, October 28, 2015

Bila CIkgu lelaki ajar anak murid lelaki!

Assalamualaikum! 

Cerita berkisar pasal revision anak2 nak exam.
Sekarangkan exam week so mak2 ai tau STRESS tahap gaban sebab doklah jadi cikgu partime untuk anak2 yang nak exam, mana nak jaga rumah tangga yang kerja never ending tambah pula anak2 exam, as my son, pagi petang ada exam akhir tahun so haruslah berdouble2 kerja mak kadi cikgu jadi ustajah.

Nak dijadikan cerita...
Semalam sang arjuna masuk kereta je, awal2 ahkak dah kobakan... malam ni tolong ayang eh, entertain anak 2 orang tu...ayang nak fokus buat revision dengan Irfan utk subject esok. He say...OK!
Balik tu siap2 buat kerja rumah sikit alah kadar sambil suh anak2 cepat makan malam...

Siap, ok time for study ye bujang.
Ajarlah... 1+1=2 bla..bla..bla.. 
Then mak pon kasi soalan mak sendiri.. sila buat, mak nak rehat main "HayDay" kejap ^_^

Lepas tu mak pon turn to like this cartoon bila nampak simple Q yang salah dijawap dek anak.
Image result for cikgu paling garang
Pinjam gambar ye tuan tanah =P

Lepas tu daddy take over, meanwhile mummy makan nasik sebab stress.
HAHAHA so tau ken awat my berat badan x mau turun2 asyik makan bila stress pastu makan x kene time...tengah malam ko makan nasik!!
OK BABAI.

Nyiammmmmmmmmmmmmpah sangat bila ingat balik.

Back to daddy yang turn jadi teacher... Haih!! daddy lagi garang!
Mummy garang2 pon habis koman bagi injection/ketam sikit sekali daddy jadi teacher habis hanger tali pingang semua keluar bersusun tepi.

HAHAHA
Image result for cikgu paling garang
Sib baik rotan xde kalau x...mau gini gaya daddy bikin bila naik angin KIKIKI

Walau pon x memukul tapi kalau dengar bunyik dia pukul ke lantai..lahai, gugur jantung kejap oit...
bukan anak je terkejut dengan mak2 sekali terkejut dengar bunyi lantai kene rembat. HAHAHA sian betul jadi lantai...malang kene rotan free2 pasai Irfan x dpt jawap. HOHOHO

Ape pon, memang sukar nak jadi cekgu kannnnnnnn.
Tu baru ajar anak sendiri kalau ajar anak orang lain, reramai pula tu..hai lahai, mau ahkak tua sebelum waktunya.
Muahahaha...

Utk anak2 yang sedang berEXAM, mummy nak wish all the best and good luck hokey, do ur best then tawakal jangan lupa berdoa k.

jangan stress, kasi mak2 and abah2 uols je yang stress ^_^



Thanks for visiting =D Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA