Translate

Wednesday, October 21, 2015

Hospital Serdang Yang Bagus!

Assalamualaikum!
Hai Uols.
Ni nak sembang pasal semalam, kisah di Hospital Serdang.
Tak dak kat mana??? Kalau x tau sila google (~_~)
Date : 20102015

Sini as uols sedia maklum so parking sangatlah penuh, letih ahkak ni pi konan2 cari parking, ended-up Mr R suh kami turun and terus ambil no dulu, meanwhile dia sorang pi cari parking.

 Ni no kami dapat...
*,* 70 orang depan kami...ayoyo, dalam otak tukan...pikir dah memacam, jam berapa nak selesai pendaftaran, pastu kene tunggu pula kat Klinik Kardiology T_T

Tapikan..i tell u, service dia memang awesome...syukran, 70 siap dalam maca 30-45minit, unbelieable.. ai budget paling cepat sejam setengah, habis cepatlah tu aleh2 x lama menunggu.

Ahkak kene skodeng ^_^

Sabar jelah... dah le kite ni rendah pakai kasut flat so jingket hokey konon2 nak kasilah pakwe ai ni nampak ai aleh2 dia kat belakang ai. sabar jelah...makan karang baru tau!!

 Kasih seorang kakak.

Dalam menanti no dipanggil nampaklah so ibu menyerahkan baby yang ai kira2 dlm sebulan kot usianya, pada si kakak, kami masing2 memerhati dari hujung mata, rasa nyilu pula..terbanyang2 kot si kakak yang comel ni terlepas si adik, meanwhile si ibu jalan perlahan utk ambil no.

But i tell you, si kakak memang awesome, cara pegangan tangan pada si adik sambil main2 muka si adik, nampak si kakak memang biasa menjaga si adik.  Ai memang terharu tgk.  Ai kira si kakak pon sekitar usia 8-9 tahun.

 Sampai turn kami, staff yang duduk dia kaunter menyambung dengan sangat baik, senyum simpul, manis orangnya..suka saya tengok, tenang je dia melansanakan pendaftaran sesekali diganggu dengan pesakit lain yang datang bertanya, pon dijawap dengan lemah-lembut dan sopan santun sambil tersenyum.  Memang ai punya sangat oit...x macam hospital lain, kebanyakkanya macam mencuka, semak mata tengok..kite dari mood yang tenang terus rasa nak marah same/ nak masam sama =P

Lepas tu sambung ke Tingkat 3 clinic kardiology.
Image result for klinik kardiologi hospital serdang
 Pinjam gambar ye tuan tanah, nak tunjuk sign klinik je =)

Kat sini menanti memang sangat lama but as i say sebelum ni, layanan yang baik dan mesra membuatkan kite tak rasa menanti event 3jam pon, staff yang jaga kaunter pon senyum bila menjawap pertanyaan pesakit, staff and doktor pon rajin tersenyum bila mata bertentang mata.
Pendek kata memang senang hatilah.

So bila perut rasa lapar, beranikan diri bertanya our turn bila sebab plan nak g makan...pakar x-ray cakap..pergilah makan dulu, lambat lagi ni kalau nak tunggu, dalam 2 jam baru sampai no ni..so ai pon take advantage pi makan kat kanteen dia.

Muka lapar,
Pagi tak sarapan sebab dok kejarkan appoinment jam 8 am so sg buloh ke serdang uols tau jelah jalan camne kennnn, mintak napas rasanya bila jem. HUHUHU

Lepas makan and sembang2 barulah jalan naik balik ke klinik ni.
tunggu adalah dalam 40 minutes so sampailah our turn.

Nampak tu...pasangan sejoli tu tengah gelak2 bersama..ai dgn Mr R memasing siapkan kerja yang terbengkalai. HAHAHA, selamber eh, orang ramai2 kami memasing khusyuk siapkan kerja =)

Overall, services kat Hospital Serdang memang terbaiklah setakad ai pernah mendapatkan perkhidmatannya.  Keep it up bebeh!.



 Thanks for visiting =D Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA