Translate

Friday, October 23, 2015

Penang Last Day!

Assalamualaikum! 

Hayoyo...punya lama nak habiskan entry Penang ni, macam lama bertapa kat sana padahal...
3 hari je ponnn ^_^

Last day ni activity mcm biasa, sarapan itu wajib walaupon anak2 lompat2 nak terjun pool sudah.
Sarapan dulu kenyang2 baru mandi puas2 sebelum kite check-out.
Nampak!! masuk tmpt makan pakai baju mandi terus =p

 Si abam sado feeling baby nak pakai baby chair sib baik x patah dik oit...



 Makan alah kadar terus terjun pool.

Mandilah korang sampai kecut =)

 Daddy perhati dr atas jembatan...

 Gegel pon x mandi...
Demam >,<


 Mandi dlm 2 jam pastu kite challow.

Check-ut semua then terus ke Rumah P Ramlee.
 Banyak juga yang nampak kat sini, penambahbaikkan.


 Panas denting kooo.


 Sibuk nak pegang beskal tu.


 Mak dan anak bujang =)


 Al-Fatihah utk P Ramlee pojaan hatiku.



 Budak ni mencari P Ramlee, pusing 1 rumah x jumpa pon P Ramlee.
Ayoyo...dia sudah lama meninggallah.

Sian dia..dia pon dah suka tgk filem P Ramlee sebab asal mak boring je mak pasang cd p Ramlee so lelama naik syiok memasing =)
Paling semua orang suka is lagu "niat engson matakagi semarang ngiseng!!!"
Legend lah filem dia orang kan...i like.

 Ada pagar kaca, ni salah satu penambahbaikkan yang ai nampak...dulu kami boleh akses sini, boleh pegang semua barang2 dapur ni termasuklah kayu api dia...la ni x dpt dah...dpt tgk dr jauh je =)
Pintu dapur pon depa dah lock, dulu time datang masih boleh bergambar kat pintu tu. HIHIHI

 Bilik ni pon depa hadang pakai glass, dulu boleh masuk ni...boleh pegang2 katil semua =)


 Penambahbaikkan kat dinding ni...dulu kosong je sini during kami mai year 2006.


After that terus heading ke bandar Geogetown utk blk ke KL
 Menara ni, kalau x nampak x sat sampai Penang. HEHEHHE

 Terlalu pula kat art street ni. Fuyooo cantik oit, tgk dr jauh kan..loh, awat depa dok conteng dinding ni...bila lalu baru perang...it's made from besi tau depa lekuk2 jadi arts macam tu...kretip sangat kan...i like. Kagum tau!!
Sayang x dapat nak stop sebab jalan xde parking free ni pon dpt snap sebab jln sesak...

 in Q nak masuk jetty to naik feri.

Budak ni dok tanya bila nak naik feri saja..penat nak jawap.


Q dalam jetty, tunggu feri sampai.


 Nak masuk feri dah...

 In feri sudah...

Alhamdulillah...papai Penang.


 Bersusun


 Besarnya


 Teringin gak nak naik atas tu tgk tapi lahai, malasnya nak memanjat tangga tu...so kat bawah jelah.

 Budak comel yang x sihat badan =)


 Sob...sob...sob...
Papai...


 Budak ni nangis so kitemain snap gambar ye...


 besarnya lobang hidung mu dah oit. HAHAHA


Nak sampai dah...

So berakhirlah kisah kami bercuti di Penang secara rasminya.
Kalau hitung2kan... berapa tempat je dpt g berjalan due anak2 x sihat so banyak masa dlm bilik je.

Tak pe lah, lepas ni kite datang lagi k.. Insyaallah.
Kite naik HOHO kat penang pula.


Sapa berminat nak beli tiket bus tanpa bumbung kat Penang and KL boleh contact kami ye...
we are authorised agent selling ticket ni.
valid 24hours - adults RM19, Child (5-12y) RM12
Any enquiry boleh email zsm.mabrur@gmail.com
jangan memalu k =)



Thanks for visiting =D Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA