Translate

Monday, December 21, 2015

"BEG" buat pasal.

Assalamualaikum!

Hai korang....
Camne school holiday??? Berjalan ke mana sajalah korang kan...bestnya, jeles tau.
Orait..kali ni nak celoteh pasal my kuda silver tu....

Diakan pernah sakit sebelum ni... [BACA DI SINI] aleh2 time tengah kalut uruskan hal jemaah boleh pula dia meragam lagik!!  Ya ampon, meragam kat mana??? Meragam kat toll. Time ape??? Time tengah super peak jamme.  HAHAHA, hambeik kooo... masa jadi tu kemain pikir memacam. HAHAHA tapi kire oklah boleh control panic gaklah walaupon tengah sesat melarat time kene tu...bila dah start rasa cik kuda ai ada masalah so otak cepat pikir mana nak stop ni...x boleh stop tengah2 jalan KOMPOM 1000% menambah kesesakkan so aleh2 buat keputusan stop in between 2 lane nak ke smart tag...
Baik punya landing stop kuda kannnnnnnnnnnn.
HAHAHA, kurang sikit nak ganggu lalu lintas gitu.
As usual..klibutlah kan call cik darling tanya itu ini bagai so x boleh start gak.
Cik darling cakap, pi pondok tall maklum kat staff toll nanti dia send bantuan.
Cer korang bayangkan...ai jalan atas lain putus2 dgn lemah longlainya...
Perasaan... 
1) Takut sangat kene langgar. HAHAHA mana tau, pemandu malaysia ni kan suka tukar lorong sesuka hati...
2) pikir, camne nak lintas lorong toll tu nak sampai ke lorong TUNAI, jauh tu. HAHAHA (smarttag follow a few counter touchngo the hujung sana baru kaunter CASH)
3) Pikirkan ape pemandu lain pikir bila ai jalan tengah2 jalan tu
4) last sekali baru terpikir pasal malu /segan. HAHAHA

Lepas maklum pasa staff toll yang kebetulan lalu tu..i pon dok pikir nak duduk tunggu kat pondok toll tu or back to my kuda?? Pikir punya pikir, dari jadi perhatian pemandu lain better i masuk duduk dediam dlm my kuda.  so jalan balik ke kereta. HAHAHA dah rupa kekwat gayanya ai berjalan. KIKIKI takut sebenarnya sebab dok pikir kalau ada kereta nak terlanggar ai, so ai nak selematkan diri ke mana?? dedua side pon ada kereta.... PIKIR jauh kekdahnya. HIHIHI.

Tunggu lah dalam setengah jam barulah bantuan tiba tu pon after my kuda boleh start semula and slowly jalan... dapat jalan pon x jauh sangat, after toll tu terus I himput himpit ke tepi sebab dah start rasa my kuda nak mati enjin =).

And, the bantuan pon tiba... jeng...jeng...jeng... kes bantuan ni pon ada kesah gak...main orang kuat dalam peronda lebuh raya.HIKHIKHIK buat ai tau, i minta bantuan kawan i yng wartawan tu so dia ler call plus bantuan ni, rupanya dia pi call head dia orang. LOLOLO... staff polis bantuan tu cerita, tanya ai mana kenal Tn XXX, ai cakap my friend yang tolong call i cuma minta no plus je sebab nak maklum kereta rosak... tu dia cakap terkejut nampak no big boss call. HAHAHA, sian depa kan...big boss tu kebetulan tgh cuti so dia bagi arahan suh assist sampai settle.  Agak kejam kan... HEHEHE ai ni makhluk mehrain je bukan VVVVIIIIPPPPPP pon but alhamdulillah, good service.

Bantuan baru tiba...ni yang toing tu yang staff bantuan tu dah 15 minit sampai sebelum toing ni sampai =)

Abang ni dah ler kurus kering, ai nak tolong tolak dia x bagi. HAHAHA, dah ai pon x tau nak buat ape tu sempat curi snap gambar. HIKHIKHIK.

So depa toing sampai next hentian, oklahkan so at least x menambah kesesakkan jalan raya.
Better then nothing kannnnnnnn.

Tak lama tu my darling pula sampai. Yeah!!!
Appointment dengan customer sebelum tu awal2 dah cancel last minit sebab tau bantuan will lambat sampai so better cancel dr my customer tunggu lama.

Gigih mr darling kodek sana sini, end-up he say... fuel pump rosak so nak kene towing sampai rumah / sampai workshop yang biasa kami buat ...x boleh nak tinggal kereta kat situ sebabnya.... RAKYAT MALAYSIA NI HEBAT & BAGUS BELAKA...korang perasan tak??? Kalau kereta ker motor ke accident hari ni korang lalu cukup sipat esok korang lalu kekadang tayar dah hilang sebelah or 4 biji terus hilang kalau lelama tu tinggal rangka luar tu je habis seat bagai hilang...HUHUHU.

So balik tu bertoing le kami 3 biji kenderaan, van tarik si kuda silver i pula naik kancil pink...kuda ada adik ipar tolong controll... ai mana reti bab2 toing sendiri ni. HEHEHE.

Nampak kasut merah saya????
Abam polis bantuan tu tanya... kasut merah, baru balik kerja ke dr mana ni???
Amboi..kasut merah ahkak kat atas jalan tu hang nampak naaaaaaaaaa.
HIHIHIHI.

Kos tukar fuel pump RM280.  Pheww..alhamdulillah murah, kalau kene reriban jenuh nak kutip daun ni buat bayar. HIKHIKHIK.


 Thanks for visiting =D Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA