Translate

Monday, December 26, 2016

||ROUGE ONE:A STAR WARS STORY||-#47

Assalamualaikum! 

Image result for rogue one
Yeah!!
Kami dah tengok dah.
**celebrate anniversay kekdahnya**
Cerita dia oklah cumaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
I x suka ending dia .... HUAAAAAAAAAAAAAA

Cerita yang 1st time x nampak any JEDI on. HUHUHU kecuali di Lord Vader je.
Jedha masih ada watak tu tapi dah termusnah dalam filem ni so next Star Wars tiadalah lagi tempat bernama Jedha.

Filem ni rasanya bukan sambungan dr filem2 terdahulu  sebab watak2 dia berbeza 
Yang nampak pon si orang emas + kawan dia si R2 tu kejap sangat.

So totally different dari terdahulu.
Yang sama is askar putih tu. HIKHIKHIK.

Ape pon korang kene pi tengok sendiri k

** Happy Anniversary ke-15tahun for us **

Thanks for visiting =D Ok babai.

Wednesday, December 21, 2016

||BALLARINA||-#46

Assalamualaikum!


Image result for ballerina movie

Yang ni pon best jugak!
Sangat best...
Bila korang tengok ni korang akan rasa kagumnyer mereka yang menari ballet ni.
Sungguh... sangat impress.
Terus rasa nak masukkan Iman dalam kelas Ballet. HAHAHA

REVIEW:
  • Kisah seorang gadis bercita2 menjadi penari ballet and memasukki kelas ballet ternama di Paris.
  • Dia melarikan diri bersama kawan baiknyer lelaki.. sehingga mereka tiba di Paris.
  • Sahabat lelakinya itu bercita2 menjadi jurutera. Hebatkan anak2 yatim piatu ni.... kagum dengan impian mereka.
  • So bermulalah perjalanan hidup si Felicia ni utk menjadi seorang penari ballet ternama.

Ending???
Korang tengoklah.
It's was AWESOME!!!
Teruja hokey I nak bawa the budak2 menonton filem ni.



 Thanks for visiting =D Ok babai.

Tuesday, December 20, 2016

||SING||-#45

Assalamualaikum!

Image result for sing movie

Yippie!!
Siapa dah tengok cartoon ni???

Best kan....
I like the watak koala bear tu...geram je nak cubit hidung dia...
HIKHIKHIK
Love juga watak secretary dia si sesumpah tu.  Sumpah kelakar.

REVIEW:
  • story pasal seekor koala yang berusaha menaikkan opera kepunyaan ayahnya  tanpa rasa jemu and putus asa walaupon.... mecam2 usaha dilakukan but tidak berjaya.
  • Koala pandai tipu tau.... HIKHIKHIK
  • Ada sahabat yang sanggup bersusah senang bersama... terbaiklah, jatuh bangun si koala tadi, kawannya sentiasa membantu...seriusly memang terkesan dihati slot yang ni.
  • Si tikus yang berbangga dengan bakatnya...
Overall... best tau!
Korang kene tengok filem ni sebab... hahaha nanti korang berimaginasi korang adalah seekor haiwan tapi x tau bentuk camne... hidup dalam dunia haiwan yang mana semua pon berbakat utk menyanyi.

Adakah koala akan berjaya???
Korang kene tengok.




 Thanks for visiting =D Ok babai.

Monday, December 19, 2016

Karnival Sekolah orang!

Assalamualaikum! 

Ni cerita dulu awal tahun ke tengah tahun ni.
Kemahin ku peram sampai lupa dah storynyer
HAHAHA

 Ni sekolah anak pengasuh kami...
Ada karnival so dia mengajak kami mai so kalau anak bab pool tu memang meligatlah kan...


Panas macam ni pon depa sanggup nak terjun pool tu gak!


 banyak juga pilihan pool.
Sorang kalau x silap rm5 kot, bayar pakai kupon.

 rollerblade pon ada gak...
Anak2 nak try tapi omaknyer x bagi, risau jatuh sebab xde safety utk lutuu segalakan...

 Nampak!!! 
Bila anak2 nak mandi jam2 tu gak mana meheran ribut topan segala....


 Irfan mana irfan???


 Iman main sorang2...
takut lemas aku heh... budak2 sini ganas dia lain macam sikit, sebab seronokkan mana nak pikir keselamatan orang lain yang penting happy 


 Aryan...


Dia okalah..kejap main dgn budak2 kejap2 datang nadu itu ini...




Kesimpulannyer..
setengah hari habis semua rm40.
HAHAHA



Thanks for visiting =D Ok babai.

Friday, December 16, 2016

D2 yang sangat membantu.

Assalamualaikum! 

Hari ni kite menceceh pasal benda lain pula selain movie =D
Nak cerita... kite ada sabun special.
Nama sabun tu D2 original tu je yang paham baca lain2 x paham.

Sabun ni utk diimport ke Jepon or Korea, aku pon x tau ke mana but it was buatan Malaysia koo.
ni testimoni aku sendiri tau... biasa sabun ni aku lenjan buat basuh baju sekolah ugama si irfan.

Percubaan pertama pada kasut kesayangan.
Kalau ikut mata ni memang nak buang je kasut ni...
buang bukan sebab koyak ke rosak ke ape sebab tapak putih dia tu bertukar jadi hitam sebab biasakan aku x pakai stoken and more..kite pijak2 kotor segala so melekat le kat sini.

Dulu basuh gak dengan sabun cuci jenama memacam tapi hitam dia tu kemahin dengil ya ampon...geram je rase...penat memberus lebihnyer..kesan hitam tetap adooo.

 inilah kasut kesayangan tu... nampak x kesan hitam tapak kaki tu. mencik!!!

 Sabun D2 yang aku cakap tu... macam tulisan jepun kan... entahlah but ni memang khas import ke sana not local market.


so kite pon malas nak bersungguh2 berus kan...pakai berus gigi lama je buat berus.


berus santai2 macam ko rase anak2 memberus kasut gayanyer...memang x penat tangan tapi hasil dia.... jeng..jeng..jeng...

After dibilas,
Nampak tak perbezaan atas dengan yang bawah tu.
So lepas ni senang cerita kite pakai sabun ni je basuh kasut. Yeah!!

Mana korang nak cari sabun ni??
Aku ada stok refill dia kalau korang nak beli 1peket boleh lah.
HEHEHE



Thanks for visiting =D Ok babai.

Thursday, December 15, 2016

||UNDERWORLD:BLOOD WARS||-#44

Assalamualaikum!

Image result for underworld blood wars
Yippi...
Saya dah tengok filem ni....BEST! tu je nak komen. HEHEHE

Filem ni 18+ tau ...tiada unsur sex tapi unsur keganasan memang banyak.
Udah namanya filem perang ken of coz pembunuhan ada di mana2.

REVIEW:
  • sambungan daripada filem terdahulu, siapa yang follow cerita ni from beginning rasanya xde masalah nak paham watak2 dalam  filem ni.
  • ada penambahan watak baru...watak yang sangattttttttttttttttttttttt jahat. siapa dia?? korang kene tengok.
  • and the ladies worrier tu mati ....jeng,,jeng...jeng...
overal all memang best!.
HEHEHEHE
**Kite tengok dengan pakwe kite tau, dia yang ajak...HIKHIKHIK

 Thanks for visiting =D Ok babai.

Wednesday, December 14, 2016

Citarasa Malaysia!

Assalamualaikum!

Cerita pasal kerja pula k ^_~
Layan gambar2 dulu.

Pendaftaran peserta

Laluan ke restaurant

Kali ni korang kene enjoy the Picture sebab ditengah2 badar metropolitan masih tersemat sedikit keseronokan mengenali haiwan.
Some of us bukan berasal dari kampong or barang kali mereka x pernah merasa suasana kg so kat restaurant ni korang will feel that moment.

Si ayam

Si itik gembo2


Us...










Ada package sekali makan + bermain permainan tradisional


Si kambing








ada juga culture show

after makan2 kite layan pula KL Tower menari2 bertukar wajah dan warna...terbaik lah pengalaman ni.











Kat sini korang boleh sewa utk event like birthday celebration, ceremony kanak2 tadika... lawatan dan sebagainyer.

Feel free to contact us at zsm.mabrur@gmail.com kami boleh uruskan semuanyer.
harga insyaallah harga kasih sayang


Thanks for visiting =D Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA