Translate

Thursday, January 7, 2016

Semoga tenang di Sana =(

Assalamualaikum!

Ahad malam : receive call daripada MIL tanya free dak, nak ajak pi tengok sepupu belah my darling.  Lepas tengok jadual monday tu xde urgent meeting etc so makanya kite pon maklum, kite offer diri bawa MIL melawat sepupu yang sakit xde harapan utk sembuh katanya.

Isnin 28/12/15 - gigih drive MIL ke rumah sepupu yangsakit tu, nak GPS x tau lokasi so makanya kami guna kaedah lama...main lukis2 plan atas kertas, siapa follow IG aku memang sakan korang gelak kan....

Alhamdulillah...2 lokasi berbeza tu aku sampai walaupon ada sedikit sesat ye... alah, chill lah, aku pakai waze pon boleh sesat ni pula main manual tengok peta kannnnn. 
Inilah along Linda, cancer thyroid tahap 3/4.  Mengikut cerita dia...cancer tu dah 9tahun dah ada dalam badan dia tapi dia x tau, just tau 1bulan yang lalu...  alhamdulillah, semangat dia kuat..now masih lagi mengasuh anak2  orang dalam 7 budak kalau x silap.  Syukur, masih sihat dan boleh berjalan macam biasa.  semoga Allah meringankan beban sakit dia dan semoga ada keajaiban berlaku tentang sakit itu. Aamiin!!!.

Then lewat petang yang sama mak pula call kata makcik ku a.k.a akak my mom meninggal dunia, just passaway, terkedu kejap...makcik tu memang dah bertahun kene cancer thyroid, cuma last year adalah kami melawat dia, lepas krismas je x sempat nak ke sana, mak ajak tapi bila kami nak bawa dia cakap xperlah dia x sihat sangat nak ke Seri Kembangan.

So 28hb tu lepas siap melawat akak pada ayah mertua ku kami terus blk Tg Karang hantar mereka then kami terus ke Seri Kembangan, bagi penghormatan terakhir untuk arwah makcik.
Officially, memang sedih gaklah dia pergi but aku redha sebab tengok dia lama terlantar sakit, sayu hati.   
Pagi hari Selasa 29/12/15 - kami terus ke Masjid UPM, so meanwhile tunggu jenazah sampai, kami sarapan di Tasik UPM.  Not bad, sedap gak..ada lempeng kelapa kooo.
Ni pula pemandang sekitar tasik...

Alhamdulillah... my pakwe suka buat kerja amal macam ni...syukur, sekurang2nya inilah jasa terakhir yang kami dapat bagi pada arwah sebab during hidupnya...dia banyak membantu kami...dari segi tempat tinggal time aku mula2 menapak kat KL nuuu...dari segi hubungan percintaan pon makcik gak yang support.  Dia gak yang beria2 setuju kalau aku kahwin dengan my darling...she say, he is the best man for me =p... lawak bila pikir balik but alhamdulillah...jodoh kami panjang hingga ke hari ini.


Perjalanan terakhir arwah, Tanah perkuburan UPM, serdang.

Hanya dapat memerhati dari jauh saja, inside my car sebab saya uzur time ni...demi menghormati tanah perkuburan ini makanya, dapat melihat dari jauh je...syukur alhamdulillah sangat dah.


Last pic from that day....

Ada terbaca dalam FB kalau x silap, somebody sharing pasal manusia dan kematian...
manusia ni lahir, dia tak tahu siapa yang menangis utk dia dan bila dia mati pon dia tak tahu siapa yang menangisi kematiannya...

Manusia lahir, dia x tahu siapa yang menyambutnya dan bila dia mati..dia x tau siapa yang mengkebumikannya...

Manusia lahir tak tahu di mana lokasi dan matinya nanti, dia tak tahu di mana dia akan disemadikan...
Uniknya kehidupan manusia ni yang penuh rahsia...cuma Allah saja yang tahu.

Alfatihah utk arwah makcik saya Hajjah Supinah Bt Hj Redzuan, semoga tenang di sana.


Thanks for visiting =D Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA