Translate

Friday, January 22, 2016

||The 5th Wave|| - #03

Assalamualaikum!

Weehooo, ai dah tengok filem ni walaupon dah bermula 20 minit sebelum aku masuk so makanya, aku x berapa pahamlah kan camne virus tu jadi.

review pasal filem ni:

  • cerita pasal ada seekor virus telah menyerang manusia...virus tu macam alah2 spisis gitulah,mcm bentuk kutu kepala tapi besar...cara virus tu bertindak...dia duduk dalam kepala manusia and mengawal manusia mengikut keehendak dia.
  • virus tu dah masuk dalam badan askar US so virus/general tu telah memanipulit budak2 ni dengan memasukkan cip belakang leher budak2 tu..train dia orang as soldier then lepaskan budak2 di kawasan yang mereka kata ada virus tu...gelombang ke-5 katanya.
  • chip tadi telah menterbalikkan keadaan...siap2 yang ada chip tu dibadan makanya bila nampak manusia biasa yang sihat tiada virus tu akan kelihatan manusia tu telah dijangkiti virus makan budak2 askar ni kene kill them
  • so end of story...haaaaaaaaaaa sila tengok sendiri ye, rugi nak sembang semua kat sini nanti korang x feel nak tgk sebab dah tau ending kan. HEHEHE

Ok, now pikir nak tgk ape pula... #Dilwali ada yang kata best sangatttttttttttt ada yang kata so..so je so nak tengok pon macam was2 gitu...

Thanks for visiting =D Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA