Translate

Friday, February 26, 2016

Happy Birthday NUR IMAN RAZILA- 3Years Sudah!!

Assalamualaikum!

Happy Birthday To u,
Happy birthday to u,
Happy Birthday To You Iman,
happy birthday to u....

Kek yang fresh dari oven, beli dari kedai biasa...
The birthday girl request kek otomen, HAHAHA gila ko nak tempahkan otomen utk gegel.
End up balik rumah, she ask me...
mummy beli kek iman kek ape??
Mummy beli kek Frozen, cantik tau.
eee taknak...tanakkk...Saya nak kek otomen bukan frozen.
ko hagak2 x jadi mak x sentap??? HIHIHI pastu daddy pon cover line, nanti daddy beli lain kek otomen ye, esok bawa dulu kek frozen bagi kawan2 makan....
nanti daddy janji beli kek otomen utk iman tau!.
ok2...daddy janji nanti daddy beli lain ...kek otomen 

So xtaulah malam ni makan kek lagi ke?? Pening mak, pompuan tapi nak kek otomen tak pon spiderman >.<





Sekejapan awak dah 3 tahun ye tapi masih nampak comel kat mata mummy ni walaupon gigi dah bersusun rapat. HEHEHE

I love u little angel (bak kata angkel Asim...)


Thanks for visiting =D Ok babai.

Friday, February 19, 2016

||The Finest Hours||-#07


Assalamualaikum!

Korang dah tengok triller ni??
Ok?? Agak2 korang best tak filem ni lepas tgk triller kat atas tu???

Filem ni kesah pasal kapal tank terbelah 2.
How depa survivel, siapa yang mulut macam hampeh, siapa yang tetiba berotak geliga semua korang boleh tgk dalam filem ni.

Ada adegan terperanjat jugak tapi ciput jelah... HEHEHE cuma aku nak pesan, sape2 yang tgk filem ni tolong explain pada aku siapa wanita beranak 2 yang bantu the gilfriend pegawai pantai tu? aku kompius weih...aku budget dia wife pada webber tapi ending dia macam xde ape2 relation pula.

nanti korang komen ye pasal mereka berdua tu.
HEHEHE, best hokey filem ni, pasal patuh arahan pegawai atasan walaupon misi mereka ni dah rupa misi utk mati. HIKHIKHIK

Selamat menonton uols.

*Excited tunggu Zootophia dgn kung fu panda.
Thanks for visiting =D Ok babai.

Thursday, February 18, 2016

||DeadPool||-#06

Assalamualaikum!

Image result for deadpool

Argh!!!
Cerita stund+funny hokey.
Nyiampah pon ada seronok pon ado...

Cerita pasal the deadpool ni fall in love pastu dapat tau dia ada cancer pula.
Pastu berlakulah dia jadi bahan ujikaji pastu dia jadi deadpool.
Apesal nama dia DeadPool?? Tu korang pi tengok sendiri ye..but filem ni kelakar hokey...

Selamat menonton.
Lepas ni plan nak bawa the kiddos pi layan zootophia pula..macam best jerk macam syiok je =P


Thanks for visiting =D Ok babai.

Wednesday, February 17, 2016

||The Boy||-#05

Assalamualaikum!

Image result for film the boy

Ahaks!!
Scary hokey filem ni.
Story pasal pasangan ni taksub pasal anaknya mati terbakar konon2nya pastu bila that sweet girl datang utk babysitter bagi this boy makanya bermulalah tragedy yang tak masuk akal sampai kite terpikir bahaya the patung tu hidup...

Cerita ni agak suspen, HEHEHE
Ending filem??? Sila tengok di wayang but it was agak happy endinglah. HEHEHE

SERAM!!!

Thanks for visiting =D Ok babai.

Tuesday, February 16, 2016

||The Revenant||-#04

Assalamualaikum!

Image result for the revenant
Image result for the revenant

Siapa dah tengok filem ni...
Cerita pasal perbalahan dalam sistem barter and penculikan anak puak orang asli Ren kalau x silap nama puak tu...
Puak tu membalas dendam atas perbuatan mereka yang culik anak dara itu dengan balasan bunuh.
Bersambung pula dengan kisah Mr Glass kene serang dek beruang besar sampai cedera parah, disebabkan ikatan persahabatan yang erat serta mengikut arahan kapten maka mereka bertungkus lumus mengusung si Glass tadi untuk sama2 melarikan diri dari puak orang asli tersebut menuju ke kg halaman mereka.

Dalam filem ni boleh belajar cara2 nak survival dalam hutan, belajar menghormati tatasusila orang2 sekeliling kite, belajar semua benda yang kite rasa x mampu nak buat kot. HUHUHU.

Rasa sedih dan dendam seorang ayah bila mana melihat si anak mati dibunuh kawan seangkatan depan mata si ayah sedangkan si ayah nyawa2 ikan menanti hari mati yang x kunjung tiba...

Kesimpulan cerita... better uols tengok sendiri k...

Lepas tengok filem ni, keluar panggung terus sambung ke filem ke-2 pula...
another entry k...


Thanks for visiting =D Ok babai.

Wednesday, February 10, 2016

MOVIE @ WAYANG LAGI!!!-2015

Assalamualaikum!






Ni kisah last year yang lupa nak publish...
Nanti sambung k, nak meeting pula dengan auditor ni ^_^ happy working uols.

 Thanks for visiting =D Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA