Translate

Thursday, April 14, 2016

Pertama kali bersama PIXAJOY!!

Assalamualaikum!

Wehooo... pertama kali dengan jaya dan bangga nak bagitau, ni pestime beli voucher ni dan selesai submit WALAUPON, expired kupon ni on 15/04/2016 and saya baru submit hari ni 13/04/16.

Hebatkan!!!
Pestime hokey, lain2 beli tapi semua dok peram dalam email jelah.
Dah lepas 5-6 bulan expired kan baru perasan, rasa2 ada beli voucher yang sama. HAHAHA

Kadang2 cemburu gak bila kawan2 dok upload dalam FB depa dah terima buku album...SAKIT HATI MAK!!!

So secara officially, alhamdulillah...pertama kalinya dapat buat album ni walaupon carca-merba, gambar upside down tapi xperlah, nama pon pestime kannnnnnn.

Ok, i'm so excited tunggu hasil tu mai kat my table later on, harap2 over my expectation...
Karang dah sampai, inysaallah kalau ingat saya share ye.


Thanks for visiting =D
 Ok babai.

Wednesday, April 13, 2016

||The Jungle Books||-#16

Assalamualaikum!

Saya dah tengok!!
Saya dah tengok!!
Nampak??? how the mak beranak 3 ni so excited nak khabarkan bahawasanya saya dah tonton filem ini.  BEST!!!

 Pestime, mak tengok sorang2 je sebab nak tengok sama ada berbaloi tak kalau mak nak angkot 3 orang kekanak rebina tu inclusive 3 orang punya peel untuk menonton wayang ini ^_^

Kekira, mak screen test dulu kekdahnya.
Hari launch gak mak budak pi tengok dengan rasa excited.  Gila x excited sebab dalam iklan TV tu macam best gila kot tapi ternyata for me memang best and worth it bawa the batalion tengok filem ni.


Dan, pestime mak budak pakai application kat hp nak booking ticket. HAHAHA dan the best is, x yah print and x yah pi kaunter nak Q utk get the ticket just scan the barcode done.

Fuyo!!! mak rasa macam WOW!! sangat canggih. HAHAHA jakun kot sebab pestime guna.
KIKIKI, lepas ni mak seronok ler pi order pakai HP je pastu scan nak masuk wayang.

Wayang kali ni dok asyiklah mak budak keluar masuk wayang bukan ape...kejap2 Iman nak shishi, oklah teman si kecik tu shishi...pastu baru masuk x dan 30 minit kot si Aryan pula nak shishi, haih...tadi ajak xnak shishi katanya.

Suh dia tahan, hihihi end-up mak x sampai hati tgk budak tu x tahan nak shishi makanya..keluar lagi sekali pi teman abang pula nak shishi... sabar jelah, memacam peel anak2 ni.

Review:
Filem ni kisah pasal budak lelaki tu...perjalanan dia membesar dalam hutan, mencari dan mengenal siapa kawan siapa lawan siapa musuh.

Perjalanan dia belajar ape itu BUNGA MERAH  dan kegunaanya.
Who is Kaa??
Who is Bagheera??
Who is Akela??
Who is Shere Khan??
Kenapa Mowgli menjadi sengketa???
Uols kene tengok sendiri.

Filem ni banyak terkejut2 noks!!! awas ye...dengan korang2 sekali menjerit terkejut.  HAHAHA, mak peluk Iman pon terasa2 gegar badan dia terkejut. HAHAHA siap minah kecil tu cakap "Ya Allah, terkejut Iman" Alololo sweet sangat dengar.  HAHAHA

P/s: selamat menonton semua...
**Lepas ni plan nak watching HUNTSMAN pula...

Thanks for visiting =D
Ok babai.

Tuesday, April 12, 2016

Nuffnang owh Nuffnang...

Assalamualaikum!


Inilah kisah nuffang saya, akekeke nampak sangat dah lama x check nuffnang acc ken..
Actually dah 2 weeks kot aku asyiklah dapat error macam ni je. siap tanya kat nuffnang tu dalam tweet dia. HAHAHA lawak kan... but nuffnang reply, xde masalah access dia orang punya website.

Aku frust gila dah, lepas tu aku pi tanya kawan2 yang kaki nuffnang gak...kira2 yang boleh kata 2-3 bulan sekali withdraw gitu...depa cakap ok je, siap suh depa test lagi, sudahnya aku try buka dr browser lain...



Tadaaaaaaaaaaaaaaa... Boleh buka.
HIHIHI, so nasihat ku, kalau korang ada masalah nak access dr chrome macam aku sila try dr browser lain ye, macam ni aku try dari mozila...alhamdulillah boleh masuk...rasa2 gatai tangan nak withdrawn pon ada gak ni. HIKHIKHIK....

Sambil2 berblog2 sambil2 menabung gitu... time sesak2 terdesak boleh gak withdraw duit tabung nuffnang ye dak!!!.


Ok, masalah saya dah selesai...
Selamat pagi uols ^_^

Thanks for visiting =D Ok babai.

Perjanjian February...

Assalamualaikum!

Hai korang!!
Kali ni nak share pasal perjanjian termeterai antara ibu dan anak.
Ewah!!! tapi itulah kenyataannya.

Korang tau kan, anak dara ku nak masuk 3y tu during bulan Feb hari tu but perjanjian ni since awal Feb (kira2 flashback punya story).
Perjanjian tu pasal penggunaan pampes...
This year, my Iman dah start sekolah, Bulan Jan tu whole month dia pakai pampes pi sekolah.
HIKHIKHIK,

So perjanjian tu kalau dia x pakai pampes g sekolah, shishi kat toilet, mummy kasi kek utk potong. HEHEHE, menggalakkan si anak x pakai pampes je...
Pas day 1 tu dia x pakai dia pula lah dok ngeser2 kat mak dia mintak kek nak potong =)
So lastly, kite belilah 1 kek utk dia potong...

So ... inilah bukti mak kotakan janji ^_^


Lepas daripada itu, dia minta kek birthday pula...
Sebab birthday dia hujung Feb tu. Sabar jelah ...

Then Alhamdulillah untill now pi sekolah x pakai pampes dah, rumah pengasuh pon pakai bila dia tidor je, sama macam kat my house...during night je pakai.
(rindu pula nak tgk vontot dia berpampes) HIKHIKHIK

After that next day tu balik...the kids ajak si daddy pi tengok monkey and same time, my father pon lalu situ nak tgk monkey gak so berjemaah ler kami main2 the monkey.
Jinak hokey =)

eh...Aryan ni, dah biasa dgn monkey ni...tapi bukan kami bela, but biasa lah kalau duduk kg je, antara aktiviti atok bawa the cucus semua pi tgk n main2 monkey, pi pantai, pi tgk unta dll.




Aryan nak turunkan the monkey tapi monkey tu xnak turun...HAHAHA tu dia berpaut kat leher aryan tu...


Muka selamber pegang monkey. HEHEHE

Ni pula nak transferkan the monkey kepada NIna, sebab kami nak gerak balik dah.
HIHIHI.


Thanks for visiting =D
Ok babai.

Monday, April 11, 2016

||The Divergent Series: Allegiant||-#15

Assalamualaikum! 

Image result for allegiant film
Siapa dah tengok???

Saya dah tengok dah.

Komen saya??
Hmmm...BESTTTTTTT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sambungan dari [KLIK SINI]
Siapa2 yang x tengok part 1 & 2 mungkin akan jadi blur2 ye. HEHEHE tang tu x dapat nak bantu sebab link saya bagi tu pon sikit je saya buat ulasan kat situ... jadilah daripada uols blur langsung kan...

Filem ni best, sebab saya suka tengok teknologi dia yang superb AWESOME!
SAYA SUKA SANGAT KAT DRON + HELICOPTER dia yang boleh jadi lutsinar
I'm seriusly rasa macam nak jadi askar kalau ada DRON macam tu. HAHAHA selamat oit.

Review:
Masih berkisah pasal puak2 yang hidup dlm kota Chicago tapi hampir berperang sesama sendiri.
Kisah perjalanan mereka melintasi tembok besar antara kota dgn dunia luar.
Ape jadi lepas tu??? better korang tengok sendiri, memang bestlah.
Yang pastu, rasa2 macam mulut ku je yang berbunyi kot...HAHAHA, x taulah orang lain tu terlampau khusyuk tengok atau depa blur2 x paham cerita...tapi ada bab2 terkejut gak tau tu mulut lancar je sebut Allahhuakbar ^_^ dah terbiasa kan. HIHIHI.

P/s: saya dah register as member dengan TGV. HEHEHE

Thanks for visiting =D
 Ok babai.

Friday, April 8, 2016

||Boboiboy The Movie||-#14

Assalamualaikum! 

Korang tengok dah kan...kan...kan...
Kami baru pi tengok Sabtu lepas =p

Ramai yang cakap sangattttttttttttttttttttttttttt best.
Bagi saya memang best. HAHAHA
rerasa, agak2 rare saya layan katun versi bahasa melayu. HEHEHE

So ada kawan kata sedih time ocobot rosak..so aku punya excited tengok filem ni dok menanti bilalah nak sampai sceen ocobot rosak...ternyata, memang sedih pon. KAHKAHKAH

Aku tengok Irfan pon lap airmata kauuu.
Very touching kan...

Oklah, ape pon aku dah selamat menunaikan hajat the kanak2 utk tgk Kungfu Panda + Boboiboy walaupon ada last request by Irfan nak tengok superman vs batman tu...aku cakap x best sangat so x yah tengok...we are waiting "The Jungle Books" yeah!!!
X sabar ni. HEHEHE



Thanks for visiting =D Ok babai.

Thursday, April 7, 2016

Sudu sebahagian Tools Kecantikan...

Assalamualaikum! 

Macam x percaya kan....
Balik ni nak cuba.


Thanks for visiting =D 
Ok babai.

||Kungfu Panda 3||-#13

Assalamualaikum! 

Image result for kung fu panda 3

Hmm ramai dah tengok filem ni kan...
Kami baru berkesempatan tengok last Friday, tayangan jam 9.30mlm kat GSC 1Utama.
Pestime kot bawa budak2 w/out the daddy follow up utk tgk wayang belah malam.

Sangat mencabar emosi dan fikiran... mana tak nyer, dok memusing cari parking almost 1 hour kooo, hagak2 budak 3 orang tu x macam cacing kepanasan dalam kereta dok lah main pusing2 cari parking.  Nak parking level lain takut pula, yer arr kul 9.30 baru start, budget dalam 2j habis...almost midnight dah kan so tu dok main kona2 cari parking yang paling dekat dgn pintu wayang =p

Bila dah dapat tu, Q up pula beli ticket...hmm sabar jelah, dah hujung tayangan pon masih ramai gak yang mai tgk filem ni.
Penuh panggung gak, 1st row dr screen je kosong, kami pula dapat seats 2nd row dr screen.
Si aryan bantai dia tidor dalam wayang, si Iman pula...dok main jalan sana sini...

Kesimpulannya...
Best juga filem ni. HIHIHI 
Pasal panda yang tetiba berjaya menjadi Pahlawan naga.
Best!!!

Kalau belum tengok lagi...
Sila g bawa anak2 tengok ye...


Thanks for visiting =D 
Ok babai.

Wednesday, April 6, 2016

Yang terkini dalam beg makeup!!

Assalamualaikum! 

Hai uolz, lama x update pasal makeup kannnnnnnnnnnnn.
Bukan ape, dah rare beli makeup sebab beli2 asyik x pakai je kan pastu berkurun berhabuk atas meja makeup...cukup masa booooang dlm tong sampah...PEMBAZIRAN sangat!.

Ari tu, saya g outstation ke Langkawi (lupa pula ada up x entry pasal Langkawi ni).
So during boring2 tunggu flight sampai, moh kite singgah2 cuci mata...
Cuci mata versi modern ni payah sikit sebab dia package dengan cuci wallet sekali...HIHIHI
So dalam xder plan nak membeli akhirnya terjebat beli 4 barang terus >.<

 Tadaaaaaaaaaa
Matte lipstik, sebab nampak blogger Julia Johari up pasal new matte dia...kite pon nak gak rasa pakai Matte ni. HEHEHE
Beli gak eyebrow, walaupon yang ada tu lom habis lagi (standby kekdahnya)
Compact powder, ni wajib beli sebab yang current punya dah hancur pecah berderai sebab pakai sampai tahan habis langsung gitu. HEHEHE
(xsempat2 nak beli baru, tu pakai sampai habis langsung)

Lastly... body mist, walaupon x pakai tapi saya beli gak sebab...beli 3 barang get offer 35% off pastu beli body mist ni dhn harga promo dalam belas ringgit je. HEHEHE
Banyak jimat gak tu... total up semua RM90+. 
Oklah kan sebab jarang2 shopping =)



Thanks for visiting =D 
Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA