Translate

Tuesday, April 12, 2016

Perjanjian February...

Assalamualaikum!

Hai korang!!
Kali ni nak share pasal perjanjian termeterai antara ibu dan anak.
Ewah!!! tapi itulah kenyataannya.

Korang tau kan, anak dara ku nak masuk 3y tu during bulan Feb hari tu but perjanjian ni since awal Feb (kira2 flashback punya story).
Perjanjian tu pasal penggunaan pampes...
This year, my Iman dah start sekolah, Bulan Jan tu whole month dia pakai pampes pi sekolah.
HIKHIKHIK,

So perjanjian tu kalau dia x pakai pampes g sekolah, shishi kat toilet, mummy kasi kek utk potong. HEHEHE, menggalakkan si anak x pakai pampes je...
Pas day 1 tu dia x pakai dia pula lah dok ngeser2 kat mak dia mintak kek nak potong =)
So lastly, kite belilah 1 kek utk dia potong...

So ... inilah bukti mak kotakan janji ^_^


Lepas daripada itu, dia minta kek birthday pula...
Sebab birthday dia hujung Feb tu. Sabar jelah ...

Then Alhamdulillah untill now pi sekolah x pakai pampes dah, rumah pengasuh pon pakai bila dia tidor je, sama macam kat my house...during night je pakai.
(rindu pula nak tgk vontot dia berpampes) HIKHIKHIK

After that next day tu balik...the kids ajak si daddy pi tengok monkey and same time, my father pon lalu situ nak tgk monkey gak so berjemaah ler kami main2 the monkey.
Jinak hokey =)

eh...Aryan ni, dah biasa dgn monkey ni...tapi bukan kami bela, but biasa lah kalau duduk kg je, antara aktiviti atok bawa the cucus semua pi tgk n main2 monkey, pi pantai, pi tgk unta dll.




Aryan nak turunkan the monkey tapi monkey tu xnak turun...HAHAHA tu dia berpaut kat leher aryan tu...


Muka selamber pegang monkey. HEHEHE

Ni pula nak transferkan the monkey kepada NIna, sebab kami nak gerak balik dah.
HIHIHI.


Thanks for visiting =D
Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA