Translate

Monday, October 31, 2016

||DOCTOR STRANGE||-#36

Assalamualaikum! 
Image result for doctor strange

Wehoo..
Saya dah tengok yang ni...oklah cerita ni.
Yang tang menarik tu time dia main2 manipulate glas tu...memang awesome sangat.

REVIEW:
  • cerita berkisarkan kuasa jahat  balik, kehidupan abadi macam tu
  • manipulasi glass yang sangat baik... kagum hokey tengok scene yang macam time machine tu
  • it's more fantasy lah kot...
  • kalau x silap..xde unsur 18sx so rasanya boleh bawa anak2 tengok
  • Filem ni mengisahkan perjalanan hidup seorang doctor nerology yang sangat hebat sehinggalah suatu hari ituuu.... korang kene tengok sendirilah ye.

selamat menonton semua =P

Thanks for visiting =D Ok babai.

Tuesday, October 18, 2016

||INFERNO||-#35

Assalamualaikum! 

Image result for inferno


weet...weet
Dah sempat tengok semalam.

Emm filem ni pasal orang buat virus utk kurangkan populasi manusia gitu.
Pastu nak dilepaskan ke udara.
ada banyak trick dalam filem ni... korang kene tgk tanpa kelip2 takut x paham pula nanti.
ada sedikit unsur lucah tau sebab filem ni P13.

Oklah, happy sharing.
Thanks for visiting =D Ok babai.

Thursday, October 13, 2016

||DEEPWATER HORIZON||-#34


Assalamualaikum! 


Image result for deepwater horizon movie

Saya dah tengok juga...
Owh, cerita ni sangat sedih...
memang kene ada tisu di tangan yer kalau tengok.

REVIEW:
  • mengisahkan kehidupan seorang engineer yang kerja di pelantar minyak
  • pasal pengiraan / logik of engineering espek
  • sesuatu yang tak dijangkan berlaku hanya kesilapan mendignosis keadaan sekitar by owner of industries tanpa ambil kire pendapat orang yang lebih berpengalaman.
  • Di sinilah kite nampak yang mana sahabat yang mana lawan yang mana kawan.
ape pon filem ni memang best!


Thanks for visiting =D Ok babai.

Wednesday, October 12, 2016

||BLAIR WITCH||-#33


Assalamualaikum!

Image result for blair witch



Filem ni x bestttttttttttttttttt.

HAHAHA nyesal tengok. filem seram oittt.

Yang ni tengok awal hari tu tapi lupa nak publish so sebab dah redundent number makanyer make it new no lorr.

Cerita pasal emm kalau orang melayu kite is alam bunian or alam lain lah gitu.
Kalau korang tgk dr awal sampai habis korang akan perasan tempat pokok tumbang tu is located dekat sangat tempat parking kereta dia orang sampai tu.

Kisah pasal si adik yang ingin mencari si kakak yang hilang during depa kecil dulu until ada orang upkan video akak dia di you tube and penceritaan bermula dia orang cari siapa yang upkan video tu then depa pi balik tempat di mana lokasi video ditemui and bermula cerita depa kene kacau pastu sorang2 hilang and ditimpa bencana sampai akhirnyer semua MATI sebab tengok hantu tu...hantulah kot. HAHHAA sebab aku pon x nampak ape yang mereka nampak.

overall x best. HAHAHA 
Antara sebab x best sebab penceritaan tu macam x paham sangat pastu cerita life dari kamera yang mereka rakam so haruslah gegar bagai tu yang buat sakit kepala tu...



Thanks for visiting =D Ok babai.

Tuesday, October 11, 2016

||MISS PEREGRINE'S||-#32

Assalamualaikum!

Image result for miss peregrine


Wehoo...sempat curi masa sebelum berlayar hari tu.
HIKHIKHIK.

REVIEW:

  • cerita pasal anak2 yang mempunyai bakat / kuasa yang unik.
  • cerita keunikkan and bakat anak2 yang tinggal di sebuah rumah/istana ...diceritakan generasi dari atok kepada cucunyer 
  • pencarian sihir / kuasa yang mampu membuat hidup kekal abadie.
overall ok je cerita ni.  cerita imigasi gitu.  ada unsur seram juga also rasa kesian juga.
korang boleh tengoklah...bawa budak2 pon boleh.

korang akan tahu antara pilihan Atok or kekasih..siapa yang akan jadi pilihan si cucu...
antara reality and fantasi...di mana penghujung cerita...
antara relung masa dan putaran masa...siapa yang berkuasa.

eh...eh... korang jangan lupa tengok ye >,<


Thanks for visiting =D Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA