Translate

Tuesday, December 6, 2016

||UPIN & IPIN: JENG JENG JENG||-#41

Assalamualaikum! 


Image result for upin ipin jeng jeng jeng

Hello...
Ok, cuti sekolah dah bermula, anak2 dah mula seronok bercuti sama ada di rumah sendiri atau di kg halaman memasing.
So sebelum kite hantar anak2 kat kg makanyer kite kasi belanja depa layan Upin-Ipin ye.

REVIEW:
  • Kisah si anak yatim piatu bernama Balqis a.k.a Aqis.
  • Cerita sedih... so kalau kanak2 bawah umur tu maybe abit bored buat mereka sebab cerita ni kena paham story line kalau x memang rasa macam nak lelap je.
  • Filem ni bukan fully cartoon ye so just upin-ipin je yang katon lain2 semua manusia biasa.
  • Dalam filem ni ada sedih, ada happy, ada pasal persahabatan, kitaran dunia dll.
Overall kalau anak2 pandai memahami perjalanan cerita ni kire oklah...macam Iman dia more excited bila upin-ipin keluar je and lain2 dia macam blur what's going on gitu and she ask me why i'm so sad and even crying... HAHAHA nampak tak betapa anak ku berusia 3tahun kurang paham dengan filem ini.


Thanks for visiting =D Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA