Translate

Tuesday, February 28, 2017

Permulaan 2017- New Year, New Schools.

Assalamualaikum!

Tahun yang baru, kawasan perumahan yang baru so rentetan yang baru ni makanya sekolah anak2 pon semuanyer baru walaupon ada jugek umat tu berkata... kenapalah Irfan x dapat sekolah lama... sekolah baru xde kawan kamching macam kat sekolah lama....

SOrry anak2, kite terpaksa pindah,,
Gittu alasan mak sebab rumah baru ni lebih dekat dengan opis mak korang.
HEHEHE

Here we go pasal orientasi sekolah ugama, sekolah pagi and day-1 of school si anak2.


Orientasi si Aryan sebab dia baru nak masuk darjah satu, meanwhile si abang masih menanti2 jawapan tentang tempat kosong kat sekolah ugama yang sama.

Payah weih kalau pindah randah di pertengah sekolah anak2... jadi macam Irfan, menganggur 2 weeks menanti kekosongan kelas utk dia sambung belajar di sini.
Baru nak exam... risau sangat mak time ni, sebab anak mak yang ni xde basic belajar ugama kat sekolah so mengaji iqra' ikut suka2 dia so ..bila nak tetapkan kelas...
Hambek...

So day-1 sekolah Ugama dapat masuk kelas ke-3... lepas 2 hari sekolah terus pindah masuk ke-2.
Oklah kan...lega sikit hati mak ni... means anak mak masih boleh improve kelas lepas ni kalau belajar bersungguh2 gittu.


Lencana baru sekolah Aryan.

Irfan and Aryan not in same school utk sekolah kebangsaan.

Hari orientasi utk Aryan,

Time nak seats exam...
Risau weih... kelas Aryan ada 5 kelas so alhamdulillah...
Aryan follow the Irfan, stay nni 1st class.

Muka mak ada senyummmmm (,")

Time rehat.

So orientasi punya hasil...sekolah berapa jam makanya...
inilah hasil kasut by Aryan,
Cantik????


Only 4 of us...

Then ...
Ni kesah si Iman pula, pun kene tukar sekolah juga.
As usual...
Awal tahun kene menjahit ler nama si anak2 ken...

Day 1 Aryan di sekolah,
Daddy teman Aryan, mummy send Iman to new school

Jalan penuh gaya....

Lepas sampai sekolah bantai dia melalak. AHAHA
terkejut dengan kawan2 baru gittu.


After return balik ke sekolah Aryan.
Irfan, awal hari pertama tu daddy yang tolong cover sebab nak tau dia punya kelas kat mana...
daddy nk kumpa cikgu kelas semualah...

Siap jumpa GB sebab plan nak pindahkan Irfan ke sekolah Aryan tapi dah borak2 panjang makanya daddy berpuashati Irfan stay sekolah situ.

In same day dapatkan van sekolah irfan also Aryan...selesai.
Alhamdulillah.
Day-2... semua in order,


Daddy perhati Aryan kat dewan.
Depa 3 minggu transisi...


Teman the kembar rehat ^_^

Tu..nampak???


Haih, asyiklah melekat kat situ..macam dia sorang ada anak tau.

This one is Day-1 Aryan start sekolah ugama.

Nampak!!
Anak dara cek yang paginya melalak sampai boleh dengar kat parking, balik daddy jemput senyum simplu dia tau.

day-3
Semangatlah kan...
tunggu bus memasing sampai. HIKHIKHIK

Apepon alhamdulillah...
permulaan tahun yang indah dah baik.

Syukur ^_^
Thanks for visiting =D Ok babai.

Monday, February 27, 2017

Tragedi 2017- Irfan

Assalamualaikum!

Hai rakan2 maya.
Lama x bersiaran...lagi lama x bersiaran lagi banyak post terperam. HEHEHE

Hari ni nak update kisah bulan lepas...
Kisah di suatu malam libang-libu gittu.

Irfan tetiba hidung berdarah lagi!!
Punya hai kami kalut... lagi kalut tuan punya badan siap tanya kat mummy...
"Mummy...nak buat camne ni??" tangan dia sambil tadah darah yang dok menleleh tu.
Mummy pon sekejapan panic tgk darah merah...
HAHAHA, klibut capai tisu tepi katil.


Macam2 hal tau Irfan ni.

Paling ngeri... darah tu tembus kene tilang yang putih itu..
Owh tidakkkkkkkkkk!!!!!!

Darah kot, payah giler nak bersihkan kat tilam tu.
HUHUHU
Gigih terus cuci on the spot mentara Irfan pi settle down hidung dia...

So malam tu, konon2 nak terus live update kat Mr.R, aleh2 tengok mamat tu dah lelap kot, x respond my wasap.... sekali tgk Jam ok fine! kul 1pagi. HAHAHA
Sabo jelah.


Thanks for visiting =D Ok babai.

Friday, February 24, 2017

Warming House

Assalamualaikum!



Ni cerita awal tahun hari tu...
Kisah pindah ke rumah baru, jiran tetangga yang baru serta environment yang baru juga.

Semoga lebih istiqomah dalam beribadat sebab...rumah baru ni ngam2 dgn surau so xde alasan nak bermalasan x solat di surau dengan alasan jauh nak berjalan... 

Semoga tahun mendatang ni ...
Tahun yang lebih baik buat kite semua... aamiin

#TB 
Thanks for visiting =D Ok babai.

Wednesday, February 15, 2017

PROGRAM AMAL BERSAMA ZARUL UMBRELLA-CRUISE AMAL 2017

Assalamualaikum! 
Promosi untuk kawan2 di alam maya, berminat boleh call no yang tertera dalam flayers ni ye.



Jom ramai2 berlayar sambil menderma ^_^

Dengar kata cabin tak berapa nak banyak yang masih kosong, mohon panjang2kan yer.
Nak harga special???
Boleh email saya k ^_^

Thanks for visiting =D Ok babai.

Monday, February 6, 2017

Tragedi Raya 2016

Assalamualaikum!

**Post terperam lama!

Saja nak update tragedi yang berlaku during last Raya AidilFitri.
Kesian kan... korang bayangkan, 1st raya tau happen macam ni.
I tell u, memang x rasa meriah raya langsung sebab tragedi macam nikan... marhaban pon dibatalkan, lepas solat raya dah bizi pula menguruskan jenazah yang meninggal sebab terhempap dinding rumah dia... so sad to remind =(



Alhamdulillah... ni je tempias yang rumah MIL i kene...

Ni pula yang terkene kat rumah besan my MIL



Ape pon, setiap yang berlaku ada hikmahnya.
Think positif.


Thanks for visiting =D Ok babai.

Friday, February 3, 2017

Viral Eskrim Panda Seringgit

Assalamualaikum! 



Hari tu .. 
Seven-11 buat offer RM1 / pc eskrim panda ni...
Harga asal x pasti berapa tapi sebab seringgit tu rasa murah tu yang rembat gaklah buat lepas rasa ^_^

Sedap oitt eskrim tu.
HEHEHE

Thanks for visiting =D Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA