Translate

Wednesday, April 26, 2017

Makan2 di Utara-Mee Udang

Assalamualaikum!

Orait... ni sambungan dari [SINI] ...
Malam tu lepas magrib so kelaparan, I ni jarang ler nak berjalan2 jauh sampai ke Perak ni... Perak kalau x silap area Bukit Merah gitu... udah hujung Perak.

Memula merancang nak makan mee udang kat kuale sepetang, end-up darling kata jauh sangat nak ke sana makan jam juga nak sampai... alah frust hokey.. sebab hari tu dia dok eksen hantar wasap pi makan kat kuale sepetang sebab dia kebetulan ada talk kat sana.  sakit hati tau!

Pikir2 punya pikir pi ler rikki sendiri,
tetiba kami jumpa mee udang... nun...hujung alam gak.
Pergh! sampai2 sana tgk like meriah hokey, sekali baru nak kemas2 nak turun kereta ada sorang brader tu mai tepi kereta...ingatkan memati dia nak cakap area tu x boleh parking aleh2 dia kabo.. Udang habis bang...xde stok lagi...
Terus rasa nak nangis pula jam2 tu gak.
After say TQ kami pon meneruskan perjalanan mencari port makan.

Misi UTAMA...mee udang banjir.

Sudahnye singgah kat kedai kak ros mee udang kalau x silap, siapa yang ada follow IG saya memang saya share kat sana.
3 keping gambo je yang jumpa dlm hp...maafkan saya ye...
Boleh tgk dlm my IG : Loverazila

Irfan memula order Nasi Bujang sebab nak cepatkan ...dia is kelaparan tahan dewa..
And order dia sampai dulu.

Ni pula nasi gireng kg... sebab memula kami order nasi gireng kg ..dia cakap maybe lambat sikit dpt so pastu kami bagi option.. nasi bujang or nasi goreng kg... kami rembat mana sampai dulu.

So memula sampai nasi bujang...
so kami budget nasi gireng kg tu x jadilah so.. nak jadikan cerita...
nasi bujang irfan dah sebat...habis, still lapo lagi tup2 nampaklah adik ni dok ulang alik pi meja ke meja tanya ada order nasi gireng kg tak so memula kami xdelah ingat kami punya tapi sebab kesian byk meja dia pi semua xde order nasi goreng kg kami pon panggil...

tanya siapa pumya...dia pon xtau so kami rembat jelah...
memang rasanya kami punya yang bagi option tadi ... sebab xde orang bising2 pon x dpt nasi gireng kg. HEHEHE

So irfan makan 2x ler, baru kenyang,



I punya is mee udang banjir...
Craving hokey tu pasal nak tu jugak.

rupa sebenar,,
boleh tgk dlm IG.



 Thanks for visiting =D Ok babai.

Wednesday, April 19, 2017

Makan Kenduri di Utara.

Assalamualaikum!

Yeah!!!
Dek kerana nak makan kenduri jauh nun di utara so ini merangkap adalah percutian singkat kami satu keluarga, haih... jangan tanya what i feel hokey rerasa macam perasaan ko pestime nak naik flight gittu.  teruja sesangat!!!!

Sebab2 teruja. sebab agak lama kami x long distant berlima... yes berlima...ulang tulis, ber5 hokey biasa korang nampak i holiday ber4 je kan...dekat2 rumah je so tu yang teruja tu lain macam sikit =D

Pagi yang indah, dengan lafaz bismillahirahmanirrahim..kami memulakan perjalanan dengan happy.

Hehehe budak Iman tu siap bangun tidor bangun tapi x sampai2 jugak.
Jauh nak, kite pi makan kenduri.


Panas denting!!
Syukurlah x migrain hari tu.

Muke dapat makan kenduri jauh nun di utara ^_^


Bersama puan rumah yang menjemput kami ^_^

Eh!! pandang2 pula dia ^_~

Ni memang melekat dengan daddy je...
Mummy ok jer 


So lepas makan kenduri...kami menyambung misi lain pula...
sambung entry lain ye 

HEHEHE

 Thanks for visiting =D Ok babai.

Monday, April 17, 2017

Teknik mummy daddy - Kantoi

Assalamualaikum! 


Image result for atm cartoon images
(pinjam gambar dr Google)

**Suatu petang**

Im : mummy, kite takde keluar gi mana2 ke?
M: xdelah dik, mummy xde rezeki labih.
Ir: hmm... boringnyer duduk rumah.
Ar: mummy nak pakai duit aryan tak? dalam tabung ada duit ^_^
M: taklah Aryan..simpan untuk masuk university nanti.
Im: mummy, kite pergi bank lah...kite cucuk duit kat bank.
**nampak!! anak2 dah tau tektik mak malas nak pi bank =D**
M: adik, duit dalam bank mummy sikit dik, x boleh nak keluarkan.. lagi pon mummy belum gaji so xdelah duit lebih nak keluar.
Im: mummy... mummy ambillah duit dalam bank daddy, daddy ada duit dlm bank.

KIKIKI... amboi tau ler mak korang suke ambil duit dlm bank daddy tapi for this time actually mummy lebih kepada MALAS nak outing. Hahaha so bagilah alasan xde rezeki extra nak berjalan2 gittu.

Anak2 ni dia orang akan sentiasa ada idea untuk ajak bersosial di luar,,, asal dapat keluar rumah pon jadilah, HEHEHE ^_^

(maaflah yer... blog ni dah lama x berupdate due of task kerja yang melambak2)


Thanks for visiting =D Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA