Translate

Monday, May 15, 2017

||Alien covenant||

Assalamualaikum! 

Image result for alien covenant

Phew, lama x buat review pasal filem kan...
Tahun ni nak buat macam last year, blogkan ape filem yang sempat kite pi tengok ^_^

Siapa dah tengok filem ni??
Best?? seram?? seronok?? ngeri?? sakit hati?? 
All blend in 1 movie.

REVIEW:
~ kisah pasal alien ler kan..  macam mana dia membiak semua
~filem ni kisah pasal misi menyelamatkan koloni manusia (migrate) ke new planet yang memakan masa perjalanan selama 7tahun ++
Sampai 1 kawasan, dia orang membetulkan layar di luar kapal angkasa dan waktu nilah berlaku crossing info, si David send signal lagu country home.  bila dianalisis, mereka buat keputusan utk singgah planet tersebut utk menyelamatkan manusia yang send signal tersebut dan meriki jika planet tersebut sesuai didiami oleh manusia yang tinggal itu.
~Pencarian yang membawa padah... padah yang tak disangka.
~eee sakit hati... hahaha sebab David dah bunuh Walter and he change the body and bring all the anak benih alien to another planet yang mereka tuju.

Ape pon... best juga cuma.. hehehe x suke sebab banyak adegan darah membuak2... yer arr dah alien tu nak keluar dr badan kan sure lah meletop gitu je ^_^

** Pi ler tengok... ada yang kata sangat best, ada yang kata bolehlah... 
Thanks for visiting =D Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA