Translate

Wednesday, May 8, 2019

Garlic Baby Balm

Assalamualaikum!



Hai korang, hari ni Zie nak share some good product for my baby hope so that good also to your baby too ^_^


GARLIC BABY BALM
  • Balm ni sesuai sebagai alternative bagi mengantikan minyak baby.  
  • sesuai untuk baby perut kembung
  • bau yang wangi sebab sudah dicampur dengan essential oil so bau garlic tu not so strong
  • sesuai disapu di perut baby, belakang badan also hidung as alternative selain vick

SABUN LEMON
  • Sabun ni boleh digunakan setiap kali waktu mandi baby
  • boleh mengurangkan kebarangkalian untuk baby demam n selsema
  • bau extract lemon but my suri hati say macam bau pencuci lantai,,,sabar je lah but i'm really love that lemon smell

So now ... Zie dah babai to vick also minyak yuyu and segala minyak yang lain just pakai both ni saja for my baby.

Price for both is RM45 exclude postage.   Pada yang berminat nak try but takut tak sesuai dengan baby noleh try trial size. 

Garlic baby balm 6g is RM10 exc postage.
Pape boleh roger Zie ya. All those product bergantung pada stock yang ada ya so sebelum push order sila ask me regarding the stock naaa satgi hang kalut nak pakai urgent takdak stock pula.

Stock raya untuk pboth product pon tak banyak dah ni, siap2 nak try boleh email saya naaa rz1109@gmail.com with tittle GARLIC BABY BALM / SABUN LEMON so nanti cepat ja cheq respond naaa.

Oklah, nak out dulu ... baby cheq dah panggil2 tu nak susu =D


Thanks for visiting =D Ok babai.

Tuesday, May 7, 2019

Belajar Menyusu Baby

Assalamualaikum!

This is #throwback story.  Cerita pasal menuntut ilmu penyusuan baby.
Kadang2 kite perlu mendalami / menuntut ilmu walaupon sebenarnya kita dah ada asas / pengalaman tentang perkara ini.

Same goes with me... anak yang ni adalah no-4, anak sebelumnya semuanya pernah merasa / minum susu ibu, walaupon ada rezeki anak merasa susu ibu cuma 2bulan saja ada yang almost a year and ada juga merasa up to 2years BF.

Dik kerana anak ke-4 ni gap 6tahun so i.m feel like as 1st mother pula.  Agak kekok untuk mengendalikan baby serta menyusukan dia.  Disebabkan dek kerana kekangan kekok dan sebagainya, proses penyusuan itu jadi terbantut/a bit slow, bermulalah production susu merundum.  Ditambah lagi si anak tak berminat untuk direct feeding.  

Setelah bersembang dengan kawan2 di alam maya so one of my friend suggest to me untuk berjumpa someone yang specialist in lactate.  And suddenly pop-up some one so special in Andorra Hospital. Let's go to meet her  ^_^.
  
Panas lit2 .... 


This is the special that i tot u... 
MakYam we call her... she's more experience in Bidan field more to BF sector.
A lot of 'Doa' that she give me and a lot of technique she teach me how to lactate my baby well. 
Alhamdulillah... it's goes well and i'm so happy dapat direct feeding back my baby instead only pump and put in the bottle as usual.

Thank a lot Mak Yam for your love, for sharing the experience etc. Semoga Allah membalas jasa MakYam and halalkan all the ilmu that you share to me...will extend the ilmu to others mommy that needed.


Muka ada sinyum....
Sebab dah berjaya menyusukan baby kan/ HEHEHHE



Thanks for visiting =D Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA