Monday, September 29, 2014

Cuti-Cuti Malaysia 2014 #Terengganu - Day 1

Assalamualaikum!

Hi korang....
Lama x menulis...ke busy an tahap gaban, nak makan pon kadang2 miss.
So ada masa ni..moh ler update blog sat =)

Kite sambung  baca dari sini ye kawan.

Pagi lepas sembang2 tu kami terus melayan mata..serius, penah hoit.
Kepala jumpa bantal terus .argh!! syorga dunia...mata pejam terus lupa anak2 ke mana. Hihihi.
Mummy dengan daddy terus lena diulik mimpi...anak dara mummy pon lelap sekali.
Sekitar jam 9.30 tu akak ipar dah ketuk pintu bilik ajak sarapan...
Dalam malas rajin nak bangun sarapan terlelap balik...jam 10 kot akak my ketuk lagi >.< dan terus bangun mandi.  Badan time tu x leh nak cakap penatnya tapi sebab dah nama pon travel, hadap jelah kan...

Sarapan alah kadar, ku lihat memasing belum mandi...aku sorang je rajin mandi, rupanya mereka nak mandi kat hot spring... Hemm hantamlah.
Memasing ligat pakai baju mandi.  rupanya dah siap memasing tunggu kami je x bangkit2 dari lena =)
Bila dah siap...moh kite....
Piknik kat hot spring pula kekdahnya...layan je.

Venue : LA Hot Spring , Jerteh Terengganu.
Dari rumah akak rasanya dalam 30 minutes gak kot baru sampai...

Ni espressi Iman bila cakap buat muka CANTIK =)
Cantik ke??? Kemet hidung tu nak oit =p

Aryan and Mak Lang Rohaya
Bujang2 mummy memang dari rumah dah pakai baju nak mandi...
Semangat memasing kan..

Si manja daddy =)
Father and daughter, SAMA TAK???

Iman dah tunjuk2 air tu...
Mummy sorang je pandang kamera =]

Mak dukun??

Pandai Iman tengok kamera...love u Iman.

Enviroment
Kami lepas kat atas...

Yang nampak macam x siap tu projek khas untuk kolam air panas wanita tau!
Hebat kan...saya suka =)

Port kami piknik...Best!
Siap bawa bekal segala koo.

Saya makcik kantin, Yer adik nak makan ape??
Hihihi.

Ni muka menggoda sang suami...semua orang dah gi mandi, left me alone here. Hohoho so send gambo kat pakwe yang sedang rendam kaki kat kolam air panas =)

Ketaq Aryan kesejukan. Hihihi.
Budak ni mai sini semata2 nak tanya, daddy mana???
Hek eleh...daddy mu berkepit dengan adik mu je =p

Ni Kak Uda saya merangkap tuan rumah kat Jerteh ni =)
My darling dah bertukar dah...
I follow belakang je jadi kamerawomen a.k.a MAMARAZI gitu =)

Iman with daddy.
Anak ku belajar mandi open macam ni ye...

Aryan
Air terjun yang kecil tu dari kolam air panas tau so yang duduk kat area situ dapat air suamlah sebab air yang kat bawah ni kemain sejuknya so mix dengan air panas so jadi suam lor.


Main2 air.

pakwe cakap..main2 pasir dia, air tetap jernih...best wow.

Nampak!! dalam nak mandi pon, mulut kene sumbat makan gak...that's my Iman yer =D

"SAMPAH SIMPAN"
Jangan nak buang sampah merata2 ye.

Iman start pilih2 pelampung...kejap sana kejap sinun.
Hehehe pilih Iman jangan tak pilih ye =p

Dah nama perempuan..PINK juga jadi pilhan =D
Pelampung harga RM13 *_* murah gilos

Aryan paw pistol air sorang satu..
Mummy budget satu seploh hinggit sekali adaik tu cakap rm4, WHAT??? so cheap meh?? siap tanya 2x, adik..dah kira pistul 2biji ke? Pistol satu berapa eh?? 4 ringgit kak...
Beli pelampung sebab ape tau?? Sebab iman nak, siap tunjuk2 pelampung ada sorang adik tu pakai...bila mummy dah belikan pelampung, sekali budak tadi dah x mandi dah. Hahaha left Iman sorang2 pakai pelampung =p

Layan daddy layan...
Tak dalam pon air ni...nak selam pon x cukup dalam. Hihihi

Iman nak try main pistol abang Aryan =p
Mummy mandikan kaki je...jadilah.
Lutut pon x basah tau. Hihihi
Dalam jam 2 macam tu kami bertolak balik rumah.
Oklah ken..memasing dah kecut jari dah. Hihihi Iman siap birat bibir kesejukan...
Sampai rumah kami sambung lelap, anak2 main dengan kezen dia orang.
Petang sikit abang ajak ke kebun...husband ku x ikut, nak rehat katanya...
Aku pula bila dah bangun teringat mak ku kirim kepok losong dengan lekor... so ajak akak ipar pula pi SHOPPING.
Let's go bebeh=D

Otw ke tempat SATA, layan sata puas2 hari ni sebab esok pagi nak balik dah =0

With my Kak Uda =p

SATA ABE WI, memang sedap..kurang rasa manis, sedikit Mahal TAPI berbaloi dengan rasa.
Sebatang RM3. Will repeat beli In Sha Allah bila mai lagi =)
Mine is hot from dapur tau...TERBAIK!!

Sata kat area menghala ke Kuala Besut...
Sata ni RM5 for 3 cucuk kalau x silap... yang ni manis, kalau jenis yang kurang manis macam saya..must try yang Abe Wie punya tadi tau =p
Yang ni pon hot from dapur gak... Gamaknya dema tau orang KL mai cari yang panas2 je =)
Kami meneruskan perjalanan ke Kuala Besut for shopping Kepok lekor and Losong ye kawan2.

KEROPOK CAP PIALA NORA
Not bad rasa dia sedap!! 
Kak Uda nak try SATA goreng tapi kedai tu tutuplah pula...aisyemen, saja nak suh kami mai lagi Ka??? Hihihi.

Shopping Kak Uda Shopping =D
Keropok sini memang buat kat kedai ni, proses sendiri so mean ape yang kite beli memang fresh ler kan...
Buat sini masak pon kat sini and of course jual pon kat sini juga lah =D

Mari...mari...
Keropok lekor (kiri) sebatang seringgit, Kepok Losong (kanan) Seringgit berapa batang tah lupa.
Shopping sini... kepok lekor RM25, kepok losong RM10 

Kejadian accident, kalau x silap just happen..belah kiri kami VIVA terbalik like kura2 kaki ke atas dalam parit, belah kiri pula kereta proton saga lama hentam pokok.

Penutup..layan gambar mandi sat =p

My Iman pelik, why daddy floating??
Daddy nak menyelam pon tak tenggelam...cetek. Hihihi

Mandi-Manda time.

Time ni Iman nak pelampung...tu nampak x tangan dia tuding something =)

Dah siap mandi...moh kite balik!!!
Kos mandi kat sini FREE instead pelampung and pistol air lah kan.
Parking Free.
Menurut abang ipar kata, dulu kene charge RM2 per head tapi lalu kat kaunter tu, xde orang yang kutip fees pon.
Kat sini pon disediakan Chalet untuk disewa ye kawan2 tapi Maaf, lupa nak ambil contact =(
Sape yang berminat boleh email saya, karang saya minta abang or akak saya pi sana get the contact no =)


*Cuti sekolah korang ke mana ha??

Thanks for visiting =D 
Ok babai.

Widget is loading comments...