Monday, August 31, 2015

Pengalaman pertama kali shopping di Zalora!

Assalamualaikum!

Cak!!!
Nampak!!!
Bukti ai menyopping kat Zalora hokey.

Actually it's my 1st time shopping kat Zalora walaupon korangggggggggggg dah beratus kali buat status kat pesbuk upload memacam korang beli kat zalora ken.....
Mahap ler...ai ni agak kuranglah sikit nak shopping kekain baju kat online ni buka ape, peysen orang kg kennnnnn..nak beli baju tu nak rasa2 meterial bagai...

Well nak dijadikan cerita.... ai ni dapatlah invitation berkalibrasi dengan someone ni...dia offer ai utk review products dia kan the dia bayar by zalora punya kupon gitu...
Lama kot dia email ai pasal hal ni...ai peram sampai jadi tapai hokey buat tuak dah.
 HEHEHE
So during nak clearkan email2 lama tu, terbaca balik pasal email ni so ai pon gatai nak respon so dia pon setuju nak deals. Aih!! uols tau kennnnn...ai ni mana pernah berkolibrasi / review pasal produk orang lain kennnnnn biasa review pasal product yang memang ai pakai so tu yang syiok tu buat entry.

Then bila dah dapat draf i dah buat and..dah publish...alhamdulillah, sukses...ai suka le kennnn..1st time buat review product orang, risau weih ..takut x dapat sambutan.
So settle bab review tu... peh tu duk kelik2 mata ni masuk zalora punya website...
Banyak tu barang2 boleh beli...rambang mata. 
HAHAHA

So pikir punya pikir...apelah ai nak beli dengan kupon zalora ni???
Baju ke , skirt ke, kasut ke?? baju anak2 memang ai x belilah ken sebab x tau nak agak saiz =)
So pusing sana sini...semua pon rasa macam nak beli.... nampak tak??? betapa bahayanya website zalora ni sebab rege rata2 mampu milik gittu.

1week berlalu..x tau nak pilih beli ape so end-up ai pilih skirt...ai xde mermaid skirt so kite shopping pakai kupon zalora k.
The best is kan...ai order tu dah ler lambat kalau x silap dalam jam 5-6 pm kot baru place order tu pon terkial2 nak order sebab x tau agak size kan...so disebabkan zalora ni ada perkhidmatan return barang so kalau salah pon x kisah le kennn boleh return.
Select size S. HEHEHE...
Siap order tu terus dapat confirm email then x lama tu dapat pula another email cakap ready to deliver.  Nampak??? cepatkan depa ni bertindak...pantas hokey.
Then esoknya...ai x sampai opis lagi staff ai dah terima barang on behalf my self ^_^

Sampai2 opis terus test..haaaaaaaaa nampak tak keterujaan di situ. jakun hokey...
Pakai2...alamak, agak besar lah pula...
So ape lagi terus isi borang return barang...
packing balik and repost semula. Jangan risau..borang pos laju dah siap ready depa bagi tinggal isi nama dan alamat sendiri pastu korang pakai balik je balutan luar tu...kalau korang kene charge during post tu...korang boleh claim balik tau, tunjuk proof je.
best kannnnnnnnnnn.
My case, i nak tukar size pastu i tukar gak warna from black to blue.

It's take dalam seminggu gak kot dapat balik barang gantian...
Here the skirt...
Sudah rasmi di opis =)


Blink...blink my skirt.

Lepas ni nak repeat shopping lagi kat zalora...
HIKHIKHIK

Jom shopping .. [ZALORA]



Thanks for visiting =D Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA