Translate

Tuesday, February 28, 2017

Permulaan 2017- New Year, New Schools.

Assalamualaikum!

Tahun yang baru, kawasan perumahan yang baru so rentetan yang baru ni makanya sekolah anak2 pon semuanyer baru walaupon ada jugek umat tu berkata... kenapalah Irfan x dapat sekolah lama... sekolah baru xde kawan kamching macam kat sekolah lama....

SOrry anak2, kite terpaksa pindah,,
Gittu alasan mak sebab rumah baru ni lebih dekat dengan opis mak korang.
HEHEHE

Here we go pasal orientasi sekolah ugama, sekolah pagi and day-1 of school si anak2.


Orientasi si Aryan sebab dia baru nak masuk darjah satu, meanwhile si abang masih menanti2 jawapan tentang tempat kosong kat sekolah ugama yang sama.

Payah weih kalau pindah randah di pertengah sekolah anak2... jadi macam Irfan, menganggur 2 weeks menanti kekosongan kelas utk dia sambung belajar di sini.
Baru nak exam... risau sangat mak time ni, sebab anak mak yang ni xde basic belajar ugama kat sekolah so mengaji iqra' ikut suka2 dia so ..bila nak tetapkan kelas...
Hambek...

So day-1 sekolah Ugama dapat masuk kelas ke-3... lepas 2 hari sekolah terus pindah masuk ke-2.
Oklah kan...lega sikit hati mak ni... means anak mak masih boleh improve kelas lepas ni kalau belajar bersungguh2 gittu.


Lencana baru sekolah Aryan.

Irfan and Aryan not in same school utk sekolah kebangsaan.

Hari orientasi utk Aryan,

Time nak seats exam...
Risau weih... kelas Aryan ada 5 kelas so alhamdulillah...
Aryan follow the Irfan, stay nni 1st class.

Muka mak ada senyummmmm (,")

Time rehat.

So orientasi punya hasil...sekolah berapa jam makanya...
inilah hasil kasut by Aryan,
Cantik????


Only 4 of us...

Then ...
Ni kesah si Iman pula, pun kene tukar sekolah juga.
As usual...
Awal tahun kene menjahit ler nama si anak2 ken...

Day 1 Aryan di sekolah,
Daddy teman Aryan, mummy send Iman to new school

Jalan penuh gaya....

Lepas sampai sekolah bantai dia melalak. AHAHA
terkejut dengan kawan2 baru gittu.


After return balik ke sekolah Aryan.
Irfan, awal hari pertama tu daddy yang tolong cover sebab nak tau dia punya kelas kat mana...
daddy nk kumpa cikgu kelas semualah...

Siap jumpa GB sebab plan nak pindahkan Irfan ke sekolah Aryan tapi dah borak2 panjang makanya daddy berpuashati Irfan stay sekolah situ.

In same day dapatkan van sekolah irfan also Aryan...selesai.
Alhamdulillah.
Day-2... semua in order,


Daddy perhati Aryan kat dewan.
Depa 3 minggu transisi...


Teman the kembar rehat ^_^

Tu..nampak???


Haih, asyiklah melekat kat situ..macam dia sorang ada anak tau.

This one is Day-1 Aryan start sekolah ugama.

Nampak!!
Anak dara cek yang paginya melalak sampai boleh dengar kat parking, balik daddy jemput senyum simplu dia tau.

day-3
Semangatlah kan...
tunggu bus memasing sampai. HIKHIKHIK

Apepon alhamdulillah...
permulaan tahun yang indah dah baik.

Syukur ^_^
Thanks for visiting =D Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA