Tuesday, April 21, 2015

Bercuti terkejut di Cameron Highland!

Assalamualaikum!

Well...u know me, suka buat holiday yang unplanned.
Dah kalau plan tu memanjang je banyak alasan kannnnn so makanya kite buat kerja gila sikit =p
CNY that day kan cutinya panjang makanya dok buka FB asyiklah kawan2 dok update status bercuti ke sana sini, haih..geram pula kite bacakan tapi kite x heran pon sebenarnya. HAHAHA

So dalam gedik2 x heran tu tetiba dapat ilham, ting!!! jom ke Cameron nak??? Rasa macam dah lama gila x ke sana sejak2 mak x sihat so agak2 dalam 3-4 tahun ada kot.
So CYN day 1 tu, sejak malam sebelumnya dok lah bersembang2 sambil perli... "emm sedapnya stroberi goreng celup tepung ni" pagi CNY tu pon adik dok perli gak...hoi, sampai cameron dah ke?? i respond balik...rugilah x mai cameron, kami tgh sarapan stroberi celup tepung ni..abah aku pula menjawap sama...abang makan stoberi goreng ni..sedap gak. HAHAHA

Lepas tu, tgh hari pon sama...melawak pasal stroberi goreng celup tepung. HIHIHI
Aleh2 memasing pon terpaksa setuju kene paksa ikut ke Cameron petang tu gak. Petang tu ke rumah kawan baik abah...kami g beraya koo pastu balik2 ambil baju ambil barang2 terus calow ke Cameron. Gila x aku punya pasal??

Kami bawa khemah tau sebab memasing x gaji lagi so harap aku sorang je yang bermodal makanya, xperlah sesekali berkhemah...anak2 aku mana pernah berkhemah weih.
Memulakan perjalanan dalam kul 7 lebih..baru nak gerak, adik pula cakap..mertua dia nak join sekali... so tambah 1 keretakan..kami je dah 2 kereta...pastu janji kat Sekinchan..aleh2 yang mai 2 kereta..so dah jadi 4 biji...then ada pula family dia nak join gak kat Sabak Bernam tunggunya so total up 5 biji konvoi ke sana.

Perjalanan jauh sebab kali ni kami try naik dari Simpang Pulai tau so jauh memusing tapi laluan dia best..besar dan kurang simpang menakutkan. Pendek kata memang selesa cuma JAUH sangat aku rasa.

My sweetheart
Lena sangat ken memasing...
Lentuk...
Kali ni memandu g balik abah je..aku duduk belakang with my kids campur sorang si Nina anak adik ku.
So sebab slow makanya kami sampai cameron dalam jam 4am gitu so mencari port nak camping pula ken... 2 port biasa adik lepak camping full gila so aleh2 kami camping kat Parit Fall nama dia.

Kami dah siap2 pasang khemas sekali tgk papan tanda dilarang berkhemah kat situ pon. Hmm kami pon buat x nampak terus masuk khemas nak ZZZ. Ngantuk hokey.

 Lakonan semata2. HAHAHA nak gak bukti berkhemah ye.

 Macam real tidor kan....

Khemas aku tidor yang bumbung silver tu...besar, boleh muat 2 toto besar dalam tu. HEHEHE

Sebagai kenangan.

 Ketua buat kerja gila yang pakai baju biru pekat tu,,,lelain tu kene paksa ikut idea si gila nak holiday tu. HAHAHA



 Semua lom mandi...

 muka x boleh blah. HIHIHI

Hujung nuu tandas dia..kemain sejuk airnya, dah rasa mandi air ais.

Gambar sebagai bukti kejadian =)


Then pagi tu dah siap2 mandi terus cepat2 cabut khemah. HAHAHA takut koo kene saman dek majlis daerah sana. Lepas tu chalow for sarapanlah...lapo.
My Iman...

Ni family kami je..2 kereta yang lelain nak ke tempat lain..kiranya kami pisah ler ken.


Lepas makan terus plan nak ke mana lepas ni kan so depa kata kite g Mardi.
Baik..i follow je.
Masuk mardi ni my mom x ikut...dia duduk dalam kereta je sebab dia x larat jalan. so kami jelah yang fefeeling kat dalam tu.

My bujang dah bengang sebab asyik ajak begambar je..panas katanya.
HUHUHU x suke ler tu

Mak memang always over

Naqib asyiklah dok kacau my Iman =p

Dalam ruang legar galeri Mardi


Nampak!! my bujang..elok je bergambar dalam ekon.

ish...ish..ishh..mak budak sungguh.
Saja nak tunjuk...grape atas tu tapi ken..i mai sini, pokok grape pon nak mati dah..gamaknya dah habis musim kot eh...

Bunga...dah rupa macam paruh burung ^_^

Iman.. banyak orang suka kacau dia.
Rimas dia...


Nampak tak??? Anggur a.k.a grapes. HIHIHI

Iman the explores

Bunga terbalik...
time nak balik rumah esoknya, mak singgah beli bunga ni... kemain suka ken.,
HEHEHE

My abah =)

Ni anak abah. HAHAHA

Anak dara i steady je kat cameron sleeveless ...kelas ko dik, kulit biawak ke buaya ni, orang lain sejuk ko boleh gini je jalan sana sini. HIKHIKHIK

Rose

Bunga lagi

Aryan gediks...
Spoil gambo ni....

Nampak tirus muka ku.

strobery

sunflower

taman2 yang ada dalam mardi tu

dan lagi...

dan lagi...dan lagi...

sangkar anggur pula

dan kat bawah ni ruangan sayur2-sayuran ye.












aku cakap ni pisang kaki...adik aku cakap tomato
aleh2 tgk memang tomato. HIHIHI



Tengok kaktus besar pula.


pink rose

budak ni pi kopek kelopak rose siap makan, buat rasa masuk mulut...ya ampon, jahanam lah bunga tu nak oit... jom larik, kalau x, mau sekuntum bunga tu lesap tinggal daun =D

Ni x tau bunga ape tapi kami panggil bunga ikan buntal sebab sebijik makan ikan buntal, dah ler buntal siap ada duri tu, HAHAHA


otw nak balik dah...


Mai ler singgah sini.

Ok..jom balik.

Lepas tu kami singgah taman jagung...alah yang ada replika jagung besar tu, riuhlah anak2 main kat sini. Lepas tu aku sambung ikut otak aku pula...suh adik aku pi cari hotel budget je..sebab x puas tidor cameron yang sejam dua tu..tapi yang lebih benarnya aku kempunan nak ke pasar malam brinchang tu kami sambung semalam lagi and haruslah aku yang keluar duitkan sebab aku yang paksa semua orang tidor semalam lagi kat cameron ^_^

 pernah rasa???

 Senyum...

 Bahana mencuba monopod baru. HAHAHA

Mak dengan anak ^_^

 Yeah...dapat pon hotel.
Bolehlah asal dapat lena dengan nyaman =)
Mak pon selesa nak mandi kencing semua kan...

 Gambar sat.

Mak dan anak =)

 Jom jalan pi pasar malam brinchang...
Jalan kaki je dari hotel kami.

 Mak, abah and adik

 sampai dah.
Yang lain2 semua dah tidor so anak buah aku ber3 tolong jaga dalam hotel =p


 Murah...1 try 35 k3 45 ke... boleh dapat 8 peket siap free 1peket.

 Makan sat, rasa sedap dak. HEHEHE

Masam sikit...

 1st time nak merasa stroberi coklat ni.
Ni irfan yang request nak makan so mummy rasa dulu ye...


 sedap gak.

Shopping...

Pastu balik singgah sini makan.
Sedap gak tapi always ramai orang ko...

 Tu hotel kami kat yang belakng tu je...dekat kan =)

 sup cendawan

 kailan ikan masin

 siakap masak stim halia
sedap koo.

Kami je yang makan.



 Nampak???

so kami makan menu ni tambah 2 nasi goreng kg bungkus, 5 nasi kosong dengan air total semua RM84.
Ikan siakap tu saja dah 45 kalau x silap seko, tapi sebab sedap so pejam matalah kan. HEHEHE.

 Bangun pagi terus terjah benda ni dulu, sabo jelah




Otw balik tu singgah cactus valley kot..membeli kaktus kat sini.



 3/4 tinggi body mak dah. HIHIHI



 Iman yang comel... geram, nak gigit awak!!

With my youngest sister...Sian ko dapat akak macam aku, ko kene paksa ikut otak aku yang gegila sikit. HAHAHHA

 sama tak muka kami??


 main ler...


OK habis dah

selesai percutian kami 2h2m di cameron highland.
Percutian yer terkejut so semua orang bersunggut, sebab gi tengah bulan...mana ada modal nak shopping bagai. HAHAHA nasiblah korang dalam family member macam aku.
Aku rasa nak pi holiday aku gi jelah.
HIHIHI

but ada gak yang rindu yang peel gila2 aku ni, siap ada yang tanya...ayong x nak pi bercuti terkejut lagi ke?/ nak join juga. HAHAHA


Thanks for visiting =D Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA