Translate

Wednesday, April 26, 2017

Makan2 di Utara-Mee Udang

Assalamualaikum!

Orait... ni sambungan dari [SINI] ...
Malam tu lepas magrib so kelaparan, I ni jarang ler nak berjalan2 jauh sampai ke Perak ni... Perak kalau x silap area Bukit Merah gitu... udah hujung Perak.

Memula merancang nak makan mee udang kat kuale sepetang, end-up darling kata jauh sangat nak ke sana makan jam juga nak sampai... alah frust hokey.. sebab hari tu dia dok eksen hantar wasap pi makan kat kuale sepetang sebab dia kebetulan ada talk kat sana.  sakit hati tau!

Pikir2 punya pikir pi ler rikki sendiri,
tetiba kami jumpa mee udang... nun...hujung alam gak.
Pergh! sampai2 sana tgk like meriah hokey, sekali baru nak kemas2 nak turun kereta ada sorang brader tu mai tepi kereta...ingatkan memati dia nak cakap area tu x boleh parking aleh2 dia kabo.. Udang habis bang...xde stok lagi...
Terus rasa nak nangis pula jam2 tu gak.
After say TQ kami pon meneruskan perjalanan mencari port makan.

Misi UTAMA...mee udang banjir.

Sudahnye singgah kat kedai kak ros mee udang kalau x silap, siapa yang ada follow IG saya memang saya share kat sana.
3 keping gambo je yang jumpa dlm hp...maafkan saya ye...
Boleh tgk dlm my IG : Loverazila

Irfan memula order Nasi Bujang sebab nak cepatkan ...dia is kelaparan tahan dewa..
And order dia sampai dulu.

Ni pula nasi gireng kg... sebab memula kami order nasi gireng kg ..dia cakap maybe lambat sikit dpt so pastu kami bagi option.. nasi bujang or nasi goreng kg... kami rembat mana sampai dulu.

So memula sampai nasi bujang...
so kami budget nasi gireng kg tu x jadilah so.. nak jadikan cerita...
nasi bujang irfan dah sebat...habis, still lapo lagi tup2 nampaklah adik ni dok ulang alik pi meja ke meja tanya ada order nasi gireng kg tak so memula kami xdelah ingat kami punya tapi sebab kesian byk meja dia pi semua xde order nasi goreng kg kami pon panggil...

tanya siapa pumya...dia pon xtau so kami rembat jelah...
memang rasanya kami punya yang bagi option tadi ... sebab xde orang bising2 pon x dpt nasi gireng kg. HEHEHE

So irfan makan 2x ler, baru kenyang,



I punya is mee udang banjir...
Craving hokey tu pasal nak tu jugak.

rupa sebenar,,
boleh tgk dlm IG.



 Thanks for visiting =D Ok babai.

Wednesday, April 19, 2017

Makan Kenduri di Utara.

Assalamualaikum!

Yeah!!!
Dek kerana nak makan kenduri jauh nun di utara so ini merangkap adalah percutian singkat kami satu keluarga, haih... jangan tanya what i feel hokey rerasa macam perasaan ko pestime nak naik flight gittu.  teruja sesangat!!!!

Sebab2 teruja. sebab agak lama kami x long distant berlima... yes berlima...ulang tulis, ber5 hokey biasa korang nampak i holiday ber4 je kan...dekat2 rumah je so tu yang teruja tu lain macam sikit =D

Pagi yang indah, dengan lafaz bismillahirahmanirrahim..kami memulakan perjalanan dengan happy.

Hehehe budak Iman tu siap bangun tidor bangun tapi x sampai2 jugak.
Jauh nak, kite pi makan kenduri.


Panas denting!!
Syukurlah x migrain hari tu.

Muke dapat makan kenduri jauh nun di utara ^_^


Bersama puan rumah yang menjemput kami ^_^

Eh!! pandang2 pula dia ^_~

Ni memang melekat dengan daddy je...
Mummy ok jer 


So lepas makan kenduri...kami menyambung misi lain pula...
sambung entry lain ye 

HEHEHE

 Thanks for visiting =D Ok babai.

Monday, April 17, 2017

Teknik mummy daddy - Kantoi

Assalamualaikum! 


Image result for atm cartoon images
(pinjam gambar dr Google)

**Suatu petang**

Im : mummy, kite takde keluar gi mana2 ke?
M: xdelah dik, mummy xde rezeki labih.
Ir: hmm... boringnyer duduk rumah.
Ar: mummy nak pakai duit aryan tak? dalam tabung ada duit ^_^
M: taklah Aryan..simpan untuk masuk university nanti.
Im: mummy, kite pergi bank lah...kite cucuk duit kat bank.
**nampak!! anak2 dah tau tektik mak malas nak pi bank =D**
M: adik, duit dalam bank mummy sikit dik, x boleh nak keluarkan.. lagi pon mummy belum gaji so xdelah duit lebih nak keluar.
Im: mummy... mummy ambillah duit dalam bank daddy, daddy ada duit dlm bank.

KIKIKI... amboi tau ler mak korang suke ambil duit dlm bank daddy tapi for this time actually mummy lebih kepada MALAS nak outing. Hahaha so bagilah alasan xde rezeki extra nak berjalan2 gittu.

Anak2 ni dia orang akan sentiasa ada idea untuk ajak bersosial di luar,,, asal dapat keluar rumah pon jadilah, HEHEHE ^_^

(maaflah yer... blog ni dah lama x berupdate due of task kerja yang melambak2)


Thanks for visiting =D Ok babai.

Tuesday, February 28, 2017

Permulaan 2017- New Year, New Schools.

Assalamualaikum!

Tahun yang baru, kawasan perumahan yang baru so rentetan yang baru ni makanya sekolah anak2 pon semuanyer baru walaupon ada jugek umat tu berkata... kenapalah Irfan x dapat sekolah lama... sekolah baru xde kawan kamching macam kat sekolah lama....

SOrry anak2, kite terpaksa pindah,,
Gittu alasan mak sebab rumah baru ni lebih dekat dengan opis mak korang.
HEHEHE

Here we go pasal orientasi sekolah ugama, sekolah pagi and day-1 of school si anak2.


Orientasi si Aryan sebab dia baru nak masuk darjah satu, meanwhile si abang masih menanti2 jawapan tentang tempat kosong kat sekolah ugama yang sama.

Payah weih kalau pindah randah di pertengah sekolah anak2... jadi macam Irfan, menganggur 2 weeks menanti kekosongan kelas utk dia sambung belajar di sini.
Baru nak exam... risau sangat mak time ni, sebab anak mak yang ni xde basic belajar ugama kat sekolah so mengaji iqra' ikut suka2 dia so ..bila nak tetapkan kelas...
Hambek...

So day-1 sekolah Ugama dapat masuk kelas ke-3... lepas 2 hari sekolah terus pindah masuk ke-2.
Oklah kan...lega sikit hati mak ni... means anak mak masih boleh improve kelas lepas ni kalau belajar bersungguh2 gittu.


Lencana baru sekolah Aryan.

Irfan and Aryan not in same school utk sekolah kebangsaan.

Hari orientasi utk Aryan,

Time nak seats exam...
Risau weih... kelas Aryan ada 5 kelas so alhamdulillah...
Aryan follow the Irfan, stay nni 1st class.

Muka mak ada senyummmmm (,")

Time rehat.

So orientasi punya hasil...sekolah berapa jam makanya...
inilah hasil kasut by Aryan,
Cantik????


Only 4 of us...

Then ...
Ni kesah si Iman pula, pun kene tukar sekolah juga.
As usual...
Awal tahun kene menjahit ler nama si anak2 ken...

Day 1 Aryan di sekolah,
Daddy teman Aryan, mummy send Iman to new school

Jalan penuh gaya....

Lepas sampai sekolah bantai dia melalak. AHAHA
terkejut dengan kawan2 baru gittu.


After return balik ke sekolah Aryan.
Irfan, awal hari pertama tu daddy yang tolong cover sebab nak tau dia punya kelas kat mana...
daddy nk kumpa cikgu kelas semualah...

Siap jumpa GB sebab plan nak pindahkan Irfan ke sekolah Aryan tapi dah borak2 panjang makanya daddy berpuashati Irfan stay sekolah situ.

In same day dapatkan van sekolah irfan also Aryan...selesai.
Alhamdulillah.
Day-2... semua in order,


Daddy perhati Aryan kat dewan.
Depa 3 minggu transisi...


Teman the kembar rehat ^_^

Tu..nampak???


Haih, asyiklah melekat kat situ..macam dia sorang ada anak tau.

This one is Day-1 Aryan start sekolah ugama.

Nampak!!
Anak dara cek yang paginya melalak sampai boleh dengar kat parking, balik daddy jemput senyum simplu dia tau.

day-3
Semangatlah kan...
tunggu bus memasing sampai. HIKHIKHIK

Apepon alhamdulillah...
permulaan tahun yang indah dah baik.

Syukur ^_^
Thanks for visiting =D Ok babai.

Monday, February 27, 2017

Tragedi 2017- Irfan

Assalamualaikum!

Hai rakan2 maya.
Lama x bersiaran...lagi lama x bersiaran lagi banyak post terperam. HEHEHE

Hari ni nak update kisah bulan lepas...
Kisah di suatu malam libang-libu gittu.

Irfan tetiba hidung berdarah lagi!!
Punya hai kami kalut... lagi kalut tuan punya badan siap tanya kat mummy...
"Mummy...nak buat camne ni??" tangan dia sambil tadah darah yang dok menleleh tu.
Mummy pon sekejapan panic tgk darah merah...
HAHAHA, klibut capai tisu tepi katil.


Macam2 hal tau Irfan ni.

Paling ngeri... darah tu tembus kene tilang yang putih itu..
Owh tidakkkkkkkkkk!!!!!!

Darah kot, payah giler nak bersihkan kat tilam tu.
HUHUHU
Gigih terus cuci on the spot mentara Irfan pi settle down hidung dia...

So malam tu, konon2 nak terus live update kat Mr.R, aleh2 tengok mamat tu dah lelap kot, x respond my wasap.... sekali tgk Jam ok fine! kul 1pagi. HAHAHA
Sabo jelah.


Thanks for visiting =D Ok babai.

Friday, February 24, 2017

Warming House

Assalamualaikum!



Ni cerita awal tahun hari tu...
Kisah pindah ke rumah baru, jiran tetangga yang baru serta environment yang baru juga.

Semoga lebih istiqomah dalam beribadat sebab...rumah baru ni ngam2 dgn surau so xde alasan nak bermalasan x solat di surau dengan alasan jauh nak berjalan... 

Semoga tahun mendatang ni ...
Tahun yang lebih baik buat kite semua... aamiin

#TB 
Thanks for visiting =D Ok babai.

Wednesday, February 15, 2017

PROGRAM AMAL BERSAMA ZARUL UMBRELLA-CRUISE AMAL 2017

Assalamualaikum! 
Promosi untuk kawan2 di alam maya, berminat boleh call no yang tertera dalam flayers ni ye.



Jom ramai2 berlayar sambil menderma ^_^

Dengar kata cabin tak berapa nak banyak yang masih kosong, mohon panjang2kan yer.
Nak harga special???
Boleh email saya k ^_^

Thanks for visiting =D Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA