Translate

Sunday, February 18, 2018

Handbag!




Assalamualaikum!
Hari Sabtu di dalam cuti raya china yang menyeronokkan.
Bila ada cuti panjang so makin banyaklah benda yang dapat dikemas termasuklah handbag.
Handbag => sejenis pokett doremon bagi saya so memacam benda kite sumbat dalam tu, kadang2 bila orang lain angkat siap tanya...isi batu ke haper ni, kemahin berat!!!
siapa yang rajin dok kemas handbag???

Saya sejenis kurang rajin nak kemas bandbag, kalau kemas akan jadi makn semak, terasa banyak barang yang perlu ada dalam beg.
So gambar kat atas tu adalah antara barang wajib ada dalam beg saya kecuali...jika bawa beg yang lebih kecil dari ni so ada barang yang akan ditinggalkan sebentar.

Oklah, 



Thanks for visiting =D Ok babai.

Wednesday, February 7, 2018

Iman si budak bakul...

Assalamualaikum!



#TB Iman time kecil...

 Thanks for visiting =D Ok babai.

Tuesday, February 6, 2018

#RESEPI: BISKUT JEJARI COKLAT

Assalamualaikum!

Hari ni terajin sangat amat!!
Nak share resepi mudah untuk habiskan roti yang almost expired tapi xde orang nak makan.
Bahan2nya seperti di bawah:

1. roti 
2. ciklat masakan
3. nestum / oat

Cara2nya:
👉 Potong roti bentuk jejari / panjang2
👉sangai / goreng tanpa minyak di atas api yang perlahan
👉Coklat masakan dicairkan dengan proses double boil
👉Celupkan roti tadi ke dalam coklat yang telah cair
👉angkat roti tadi terus golek di dalam oat / nestum tadi
👉ready untuk dimakan👈
👆Anak bujang tolong golek roti bersadur coklat tadi dalam oat / nestum

☝Hasil kejadian

Selamat mencuba
#resepi #resepiRotiJejariCoklat #resepisimple

Thanks for visiting =D Ok babai.

Monday, February 5, 2018

#2-||GUARDIANS OF THE TOMB||


Image result for movie guardians of the tomb
Assalamualaikum!

Hello kawan2... siapa dah tengok yang ni???
Filem ni banyak suspen...
Kisah pasal Lelabah...
Cerita pasal pengembaraan gitu...


Thanks for visiting =D
Ok babai.

Friday, February 2, 2018

#1 ||JUMANJI||



Image result for jumanji

Assalamualaikum! 

Saja nak cakap... dah tengok 2x. HAHAHA
Best juga cerita ni..sesuai utk anak2 juga.
Family bonding pon ok.


Selamat menonton.
Nanti kite share ape movie yang lepas2 kite dah tengok dia tahun 2018 ni...

Happy New year semua. sorry ya, lama hilang dr radar ^_^

#JUMANJI2018
Thanks for visiting =D Ok babai.

Saturday, December 16, 2017

||KINGSMAN-THE GOLDEN CIRCLE||

Image result for kingsman 2

Assalamualaikum!
Best tapi ending kurang menarik!!

Thanks for visiting =D Ok babai.

Friday, December 15, 2017

Jelly Bunny @ _ @

Assalamualaikum! 


Bila diri ini adalah sejenis manusia yang suka mengumpul kasut makanya, gambar ini menceritakan segalanya. HAHAHHA


Thanks for visiting =D Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA