Translate

Sunday, April 1, 2018

BURGER BAKAR

Assalamualaikum!
Bila mood makan dah menjelma so entry adalah berkisar M.A.K.A.N.A.N saja ^_^

Burger bakar pula,
1st time makan...omg!! sedap haih.
Tapi tu belum lagi rasa burger bakar yang famos tu ...

 Thanks for visiting =D Ok babai.

Saturday, March 31, 2018

INFUSED

Assalamualaikum!
Saja nak share...
Sedap, boleh telan, selain nak protect cancer boleh buat as minuman penambah tenaga so that day pi travel mart kat Makassar 4d3n, alhamdulillah dengan amalkan every morning minum Infused ni, tenaga ok sampai ke malam.
Travel mart 4d3n, 1days in house B2B dengan agent sana, of couse ler kena bercakap bagai x hingat bakinya adalah melawat wisata2 yang depa ada, fuh...jauh2 owh tempatnya dan laluannya masyaallah ...berlekuk2.




Ambil 1 ni tuang dalam mug buh air n minum....


Happy sharing guys!!

 Thanks for visiting =D Ok babai. 

Friday, March 30, 2018

Cerita Makan Never ending!

Assalamualaikum!
Dah makan???
Kalau belum jom layan gambar kat 👇👇👇👇👇👇









Bila diri kau adalah seorang yang suka makan ^_~
Thanks for visiting =D Ok babai.

Sunday, February 18, 2018

Handbag!




Assalamualaikum!
Hari Sabtu di dalam cuti raya china yang menyeronokkan.
Bila ada cuti panjang so makin banyaklah benda yang dapat dikemas termasuklah handbag.
Handbag => sejenis pokett doremon bagi saya so memacam benda kite sumbat dalam tu, kadang2 bila orang lain angkat siap tanya...isi batu ke haper ni, kemahin berat!!!
siapa yang rajin dok kemas handbag???

Saya sejenis kurang rajin nak kemas bandbag, kalau kemas akan jadi makn semak, terasa banyak barang yang perlu ada dalam beg.
So gambar kat atas tu adalah antara barang wajib ada dalam beg saya kecuali...jika bawa beg yang lebih kecil dari ni so ada barang yang akan ditinggalkan sebentar.

Oklah, 



Thanks for visiting =D Ok babai.

Wednesday, February 7, 2018

Iman si budak bakul...

Assalamualaikum!



#TB Iman time kecil...

 Thanks for visiting =D Ok babai.

Tuesday, February 6, 2018

#RESEPI: BISKUT JEJARI COKLAT

Assalamualaikum!

Hari ni terajin sangat amat!!
Nak share resepi mudah untuk habiskan roti yang almost expired tapi xde orang nak makan.
Bahan2nya seperti di bawah:

1. roti 
2. ciklat masakan
3. nestum / oat

Cara2nya:
👉 Potong roti bentuk jejari / panjang2
👉sangai / goreng tanpa minyak di atas api yang perlahan
👉Coklat masakan dicairkan dengan proses double boil
👉Celupkan roti tadi ke dalam coklat yang telah cair
👉angkat roti tadi terus golek di dalam oat / nestum tadi
👉ready untuk dimakan👈
👆Anak bujang tolong golek roti bersadur coklat tadi dalam oat / nestum

☝Hasil kejadian

Selamat mencuba
#resepi #resepiRotiJejariCoklat #resepisimple

Thanks for visiting =D Ok babai.

Monday, February 5, 2018

#2-||GUARDIANS OF THE TOMB||


Image result for movie guardians of the tomb
Assalamualaikum!

Hello kawan2... siapa dah tengok yang ni???
Filem ni banyak suspen...
Kisah pasal Lelabah...
Cerita pasal pengembaraan gitu...


Thanks for visiting =D
Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA