Translate

Wednesday, May 17, 2017

YES!! MBO - thank you!!

Assalamualaikum!

Yes... yes...yes...
😇😇😇😇😇😇😇😇😇

Hari tu MBO ada buat contest.
Macam biasalah dah kalau MBO buat contest mestilah cara2 join contest kene pi tgk wayang ken...

Mula2 tu malas nak join sebab .. macam xde luck je rasanya..
Nak dijadikan cerita terjoin gak.
1 click saya dapat I watch tu....
gilelah... terus excited nak cuba lagi sebab aim nak dapatkan HP sony or TV gittu.
Percubaan ke-2 & k-3 saya memang tiket LWOT utk 2 orang setiap klik so means saya menang:
1 utas jam tangan
4 keping tiket masuk LWOT

so tiket tu kami dah guna time pi LWOT awal tahun tadi.
Yippie, TQ... seronok pula dapat hadiah macam ni.



 Thanks for visiting =D Ok babai.

Tuesday, May 16, 2017

||Lost World Of Tambun||-Holiday 2017

Assalamualaikum!

Hmm ni sambungan Part 3 lah kiranya... penghabisan cerita pasal jalan2 cari makan + holiday pendek untuk keluarga kami..

Boleh sambung baca dari >>>SINI<<<

Pagi tu, siap2 kemas barang terus sarapan and berdesupla kami ke sini...
.
.
.
.
Perak pemos dengan tempat mandi...
ke....
.
.
.
.
.
.
.
.
Lost World Of Tambun ler kami.
Disebabkan keputusan last minit makanya kerugian di situ, HEHEHE
actually kami ada special price, ciputlah harga murah dr walking price tapi ... sebab last minit baru tau makanya gunalah harga walk-in, terasa cekik darah sekejapan. HEHEHE

For Malaysians
Ticket TypePrice (MYR)
Adult (Aged 13 years old and above)RM58.50
Child (Aged 12 years old and below)RM52.20
Senior Citizen (Aged 60 years old and above)RM52.20

Budak ni awal pagi jadi terenggiling dalam kereta =D
Dia mengantuk sebab pepagi bute dah kene mandi... HEHEHE

Tadaaa...
Tuka baju dah...
ready to kuang rerama bagai ni.

I pon dah ready nak terjun....


Lepas mandi pekena Aiskrim..


** susun atur gambar yang x ikut kehendak saya ^_^
 Suasana di hadapan LWOT waktu ini...
masih mood CNY lagi time ni


Ehem... saja nak bergambar juga si batu ni.



 Alhamdulillah...
5 of us

 siap dah...


 5 of us...


 Kerusi terbang!


 2 beranak ni...


 Berkuda lepas puas main air


 Bahagia muke budak belakang tu


 Seronok ler tuh, abaikan muke si Aryan tu.

 Teropong...
cari korang kat mana time ni.
HIKHIKHIK


Last sebelum balik..
Saja nak cakap...ni anak bujang kite,
HEHEHE


Thanks for visiting =D Ok babai.

Monday, May 15, 2017

||Alien covenant||

Assalamualaikum! 

Image result for alien covenant

Phew, lama x buat review pasal filem kan...
Tahun ni nak buat macam last year, blogkan ape filem yang sempat kite pi tengok ^_^

Siapa dah tengok filem ni??
Best?? seram?? seronok?? ngeri?? sakit hati?? 
All blend in 1 movie.

REVIEW:
~ kisah pasal alien ler kan..  macam mana dia membiak semua
~filem ni kisah pasal misi menyelamatkan koloni manusia (migrate) ke new planet yang memakan masa perjalanan selama 7tahun ++
Sampai 1 kawasan, dia orang membetulkan layar di luar kapal angkasa dan waktu nilah berlaku crossing info, si David send signal lagu country home.  bila dianalisis, mereka buat keputusan utk singgah planet tersebut utk menyelamatkan manusia yang send signal tersebut dan meriki jika planet tersebut sesuai didiami oleh manusia yang tinggal itu.
~Pencarian yang membawa padah... padah yang tak disangka.
~eee sakit hati... hahaha sebab David dah bunuh Walter and he change the body and bring all the anak benih alien to another planet yang mereka tuju.

Ape pon... best juga cuma.. hehehe x suke sebab banyak adegan darah membuak2... yer arr dah alien tu nak keluar dr badan kan sure lah meletop gitu je ^_^

** Pi ler tengok... ada yang kata sangat best, ada yang kata bolehlah... 
Thanks for visiting =D Ok babai.

Wednesday, April 26, 2017

Makan2 di Utara-Mee Udang

Assalamualaikum!

Orait... ni sambungan dari [SINI] ...
Malam tu lepas magrib so kelaparan, I ni jarang ler nak berjalan2 jauh sampai ke Perak ni... Perak kalau x silap area Bukit Merah gitu... udah hujung Perak.

Memula merancang nak makan mee udang kat kuale sepetang, end-up darling kata jauh sangat nak ke sana makan jam juga nak sampai... alah frust hokey.. sebab hari tu dia dok eksen hantar wasap pi makan kat kuale sepetang sebab dia kebetulan ada talk kat sana.  sakit hati tau!

Pikir2 punya pikir pi ler rikki sendiri,
tetiba kami jumpa mee udang... nun...hujung alam gak.
Pergh! sampai2 sana tgk like meriah hokey, sekali baru nak kemas2 nak turun kereta ada sorang brader tu mai tepi kereta...ingatkan memati dia nak cakap area tu x boleh parking aleh2 dia kabo.. Udang habis bang...xde stok lagi...
Terus rasa nak nangis pula jam2 tu gak.
After say TQ kami pon meneruskan perjalanan mencari port makan.

Misi UTAMA...mee udang banjir.

Sudahnye singgah kat kedai kak ros mee udang kalau x silap, siapa yang ada follow IG saya memang saya share kat sana.
3 keping gambo je yang jumpa dlm hp...maafkan saya ye...
Boleh tgk dlm my IG : Loverazila

Irfan memula order Nasi Bujang sebab nak cepatkan ...dia is kelaparan tahan dewa..
And order dia sampai dulu.

Ni pula nasi gireng kg... sebab memula kami order nasi gireng kg ..dia cakap maybe lambat sikit dpt so pastu kami bagi option.. nasi bujang or nasi goreng kg... kami rembat mana sampai dulu.

So memula sampai nasi bujang...
so kami budget nasi gireng kg tu x jadilah so.. nak jadikan cerita...
nasi bujang irfan dah sebat...habis, still lapo lagi tup2 nampaklah adik ni dok ulang alik pi meja ke meja tanya ada order nasi gireng kg tak so memula kami xdelah ingat kami punya tapi sebab kesian byk meja dia pi semua xde order nasi goreng kg kami pon panggil...

tanya siapa pumya...dia pon xtau so kami rembat jelah...
memang rasanya kami punya yang bagi option tadi ... sebab xde orang bising2 pon x dpt nasi gireng kg. HEHEHE

So irfan makan 2x ler, baru kenyang,



I punya is mee udang banjir...
Craving hokey tu pasal nak tu jugak.

rupa sebenar,,
boleh tgk dlm IG.



 Thanks for visiting =D Ok babai.

Wednesday, April 19, 2017

Makan Kenduri di Utara.

Assalamualaikum!

Yeah!!!
Dek kerana nak makan kenduri jauh nun di utara so ini merangkap adalah percutian singkat kami satu keluarga, haih... jangan tanya what i feel hokey rerasa macam perasaan ko pestime nak naik flight gittu.  teruja sesangat!!!!

Sebab2 teruja. sebab agak lama kami x long distant berlima... yes berlima...ulang tulis, ber5 hokey biasa korang nampak i holiday ber4 je kan...dekat2 rumah je so tu yang teruja tu lain macam sikit =D

Pagi yang indah, dengan lafaz bismillahirahmanirrahim..kami memulakan perjalanan dengan happy.

Hehehe budak Iman tu siap bangun tidor bangun tapi x sampai2 jugak.
Jauh nak, kite pi makan kenduri.


Panas denting!!
Syukurlah x migrain hari tu.

Muke dapat makan kenduri jauh nun di utara ^_^


Bersama puan rumah yang menjemput kami ^_^

Eh!! pandang2 pula dia ^_~

Ni memang melekat dengan daddy je...
Mummy ok jer 


So lepas makan kenduri...kami menyambung misi lain pula...
sambung entry lain ye 

HEHEHE

 Thanks for visiting =D Ok babai.

Monday, April 17, 2017

Teknik mummy daddy - Kantoi

Assalamualaikum! 


Image result for atm cartoon images
(pinjam gambar dr Google)

**Suatu petang**

Im : mummy, kite takde keluar gi mana2 ke?
M: xdelah dik, mummy xde rezeki labih.
Ir: hmm... boringnyer duduk rumah.
Ar: mummy nak pakai duit aryan tak? dalam tabung ada duit ^_^
M: taklah Aryan..simpan untuk masuk university nanti.
Im: mummy, kite pergi bank lah...kite cucuk duit kat bank.
**nampak!! anak2 dah tau tektik mak malas nak pi bank =D**
M: adik, duit dalam bank mummy sikit dik, x boleh nak keluarkan.. lagi pon mummy belum gaji so xdelah duit lebih nak keluar.
Im: mummy... mummy ambillah duit dalam bank daddy, daddy ada duit dlm bank.

KIKIKI... amboi tau ler mak korang suke ambil duit dlm bank daddy tapi for this time actually mummy lebih kepada MALAS nak outing. Hahaha so bagilah alasan xde rezeki extra nak berjalan2 gittu.

Anak2 ni dia orang akan sentiasa ada idea untuk ajak bersosial di luar,,, asal dapat keluar rumah pon jadilah, HEHEHE ^_^

(maaflah yer... blog ni dah lama x berupdate due of task kerja yang melambak2)


Thanks for visiting =D Ok babai.

Tuesday, February 28, 2017

Permulaan 2017- New Year, New Schools.

Assalamualaikum!

Tahun yang baru, kawasan perumahan yang baru so rentetan yang baru ni makanya sekolah anak2 pon semuanyer baru walaupon ada jugek umat tu berkata... kenapalah Irfan x dapat sekolah lama... sekolah baru xde kawan kamching macam kat sekolah lama....

SOrry anak2, kite terpaksa pindah,,
Gittu alasan mak sebab rumah baru ni lebih dekat dengan opis mak korang.
HEHEHE

Here we go pasal orientasi sekolah ugama, sekolah pagi and day-1 of school si anak2.


Orientasi si Aryan sebab dia baru nak masuk darjah satu, meanwhile si abang masih menanti2 jawapan tentang tempat kosong kat sekolah ugama yang sama.

Payah weih kalau pindah randah di pertengah sekolah anak2... jadi macam Irfan, menganggur 2 weeks menanti kekosongan kelas utk dia sambung belajar di sini.
Baru nak exam... risau sangat mak time ni, sebab anak mak yang ni xde basic belajar ugama kat sekolah so mengaji iqra' ikut suka2 dia so ..bila nak tetapkan kelas...
Hambek...

So day-1 sekolah Ugama dapat masuk kelas ke-3... lepas 2 hari sekolah terus pindah masuk ke-2.
Oklah kan...lega sikit hati mak ni... means anak mak masih boleh improve kelas lepas ni kalau belajar bersungguh2 gittu.


Lencana baru sekolah Aryan.

Irfan and Aryan not in same school utk sekolah kebangsaan.

Hari orientasi utk Aryan,

Time nak seats exam...
Risau weih... kelas Aryan ada 5 kelas so alhamdulillah...
Aryan follow the Irfan, stay nni 1st class.

Muka mak ada senyummmmm (,")

Time rehat.

So orientasi punya hasil...sekolah berapa jam makanya...
inilah hasil kasut by Aryan,
Cantik????


Only 4 of us...

Then ...
Ni kesah si Iman pula, pun kene tukar sekolah juga.
As usual...
Awal tahun kene menjahit ler nama si anak2 ken...

Day 1 Aryan di sekolah,
Daddy teman Aryan, mummy send Iman to new school

Jalan penuh gaya....

Lepas sampai sekolah bantai dia melalak. AHAHA
terkejut dengan kawan2 baru gittu.


After return balik ke sekolah Aryan.
Irfan, awal hari pertama tu daddy yang tolong cover sebab nak tau dia punya kelas kat mana...
daddy nk kumpa cikgu kelas semualah...

Siap jumpa GB sebab plan nak pindahkan Irfan ke sekolah Aryan tapi dah borak2 panjang makanya daddy berpuashati Irfan stay sekolah situ.

In same day dapatkan van sekolah irfan also Aryan...selesai.
Alhamdulillah.
Day-2... semua in order,


Daddy perhati Aryan kat dewan.
Depa 3 minggu transisi...


Teman the kembar rehat ^_^

Tu..nampak???


Haih, asyiklah melekat kat situ..macam dia sorang ada anak tau.

This one is Day-1 Aryan start sekolah ugama.

Nampak!!
Anak dara cek yang paginya melalak sampai boleh dengar kat parking, balik daddy jemput senyum simplu dia tau.

day-3
Semangatlah kan...
tunggu bus memasing sampai. HIKHIKHIK

Apepon alhamdulillah...
permulaan tahun yang indah dah baik.

Syukur ^_^
Thanks for visiting =D Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA