Tuesday, April 14, 2020

Agar-agar MIlo Oreo PKP in the house

Assalamualaikum! 

hello guys!!!
hari ni nak share resepi... actualli resepi ni banyak tahun buat tapi sejak2 pkp ni makin rajin nak try semula  sedap ooo rugi kalau korang  x try  ;)

ni resepi yang dah SS sebab nak share dalam group whtasapp
kala nak lebih jelas boleh click => Resepi Agar2 Milo Oreo



Oreo dipatah 2 bahagian  bagi saya oreo coklat sesuai tak terlalu manis bila makan dengan agar2 nanti  


 Lapis pertama : milo tunggu dia sejuk permukaannya baru boleh ke next step.


 susun oreo di atas milo tadi x perl tekan ya.



 Selepas susun oreo boleh slowly siram guna lapisan susu pula...
jangan siram direct pada lapisan bawah...
nanti jadi x menarik sebab lapisan x berpisah seperti contoh di bawah.


Belah kanan tak jadi sebab lapisan susu dah bercampur lapisan milo


 buh lapisan susu / putih sehingga oreo tidak kelihatan.
ulang step pertama tadi sejukkan sebentar n tuang lapisan berikutnya.
bila selesai sejukkan diluar sehingga agar2 suhu bilik & boleh masukkan ke dalam peti ais.


just out from peti ais.


bahagian dalam agar2 selepas dipotong.



x sampai 5 minit anak2 licin menghadap ni  sedap ooo 



sebelah petang 1 trip lagi buat agar2 ni sebab trip pagi agar2nya dah habis  


hasil kejadian....


Both layer kite buat double layer oreo  
vavavava sedap baq hang


untuk en suami yang kurang minat ada oreo so kite buat bekas asing...
ini hasilnya... ^_^

it's done..
habis ooo x sempat makcik kantin nak merasa. 
HEHEHHE

#Selamatmencuba

Thanks for visiting =D

#Myresepi
#agar2oreomilo

Saturday, April 11, 2020

Covid-19 (PKP - ke 3)

Assalamualaikum! 💗 Salam #staysave #dudukrumah

10042020 - Pm telah mengistiharkan untuk melanjutkan lagi tempoh #pkp Perintah kawalan pergerakan untuk rakyat Malaysia, ini bermakna... sob...sob...sob...😭😭😭😭😭😭 awal ramadhan kite adalah di dalam PKP lagi.

Guys!!! please lah laki ni kite lebih berdisiplin untuk kite sama2 #breakthechains covid-19 ni.
Zie nak balik kampong.. nak bertemu mak dan abah zie serta mertua zie.... 

Korang x nak beraya di kampung ke guys?????????
well ...ni hakak share link yang uols boleh access untuk tengok data terkini #Covid19 ni  untuk malaysia ... klik kat worlwide tu n select Malaysia k... update & statistic coronavirus @ Covid-19

5 Hal ini Sering Ditanyakan Soal Virus Corona

#stayhome
#staysave
#DudukRumah
#breakTheChains

Thanks for visiting =D

Friday, April 10, 2020

Waktu dan Watak!!

Assalamualaikum!

#throwback 
hari tu jalan2 / web browsing sekali jumpa ni... 
Selamat membaca guys!!!



 Thanks for visiting =D Ok babai.

RESEPI :Brownies kedut

Assalamualaikum!
 #Trowback je ni sampai resepi pon dah lupa  adoi  :)







Selamat menjamu selera mata    

 Thanks for visiting =D Ok babai.

Thursday, September 19, 2019

The Petals Bubbles - Feminine Wash

Assalamualaikum!




Hello sayang2 semua...

Hakak nak perkenalkan...kawan baik hakak ni bila berada di dalam tandas...
Eh, benda ni penting hokey.

Agamakan menggalakkan kite sentiasa dalam keadaan bersih.

Yang ni nama dia : The Petals Bubbles - Feminine Wash by Teymah WayMore
Product pure nature ingredient.
NO PARABEN
NO PERFUME
NO CHEMICALS add on.

Ingredient, mjkn, akar serapat, kacip fatimah , epsom salt, rosewater, vit c & mint


Rose water wat basuh kelopek??? Perghhh bkn muka je ada anti-aging. Kelopek pun anti-aging. Apa ingat xpenting ke menganti-agingkan disitu? Penting tau. Laki makin tua makin mengenyam. Dia xde menopaus. So kalau haku dah anti-aging atas bawahhhh.. Ko cari pucuk muda lagi... Mmg dasar keliwon lepas mandi xbercermin. Kalau lepas mandi pakai spender depan cermin akan lebih sadarrrrrr dirrrikkkkk..

Rm25/100ml.

#ingattaglinekaminaaaa
#nomorekepam
#nomorepucukmuda
#uwantmorepucukmuda
#urcarenomoreurhousenomore
#utinggalspenderdgnpucukmuda  
#TeymahWayMore

For hakak2, abang2 , hadek2, pakcik makcik..mai ler beli...
Pakcik belikan untuk makcik
Hakak beli untuk sendiri guna so benefit habang gak yang dapat
Habang... silalah belikan untuk hakak yang banyak berbakti pada habang tu... let's shee feeling angel sikit bila habang hadiahkan FW ni..




Thanks for visiting =D

Tuesday, September 17, 2019

Nasi Budget

Assalamualaikum!




#throwback 2 years back =D
sumpah sedap!!
lokasi bandar baru sg buloh, during lunch hour...

Thanks for visiting =D Ok babai.

Monday, September 16, 2019

Agar-agar MIlo Oreo PKP in the house

Assalamualaikum!  hello guys!!! hari ni nak share resepi... actualli resepi ni banyak tahun buat tapi sejak2 pkp ni makin rajin nak t...

Followers