Translate

Friday, July 27, 2012

Percutian yang singkat :)

Huhuhu... sila jangan salah sangka ok... bercuti and berehat di ward Putra Medical Centre (PMC).
Hai...inilah cerita pregnant kali ni. Awal2 lagi nk bercuti di ward...ko ada??? Pecah rekod you...

Hari pertama berpuasa...perfektoo, sampai ke petang aku berpuasa. Walla...walaupon aku muntah sekali dua...eh xsengaja tau, tetiba loya so ...uweekk kan sajelah =).

Hari ke-dua (ahad) it be come worse. Hampeh...sepanjang hari aku muntah xkurang dr 20x (pagi-malam). Lembik gila... tp buat2 gagah sebb teman emak n sibilling pi shopping. Pergh!! nk nguekk xkire tempat asal jadi sajo so...pelastik kat tesco aku buat spare tadah muntah. Hahhaha...

Balik dr kg... terus tuju ke Hospital Sg Buloh, konon2 nk mendapatkan service by goment hospital tp cam hampeh... ku menanti penuh sabar selama 35min, amboi pendaftaran pon xlagi, dgn aku yg asyik uwek2 xbrenti terus rasa nk mengamuk kat kaunter. Mr R, lagi hangin bila tgk xder ape2 action dr kaunter... terus tarik aku masuk kreta. Giler...tunggu kat kecemasan 30min xde pendaftaran xder ape...bila tanya kaunter suh ddk dulu katanya. Coii, at least daftarkanlah aku, so aku tau ...aku in Q nk jumpa doktor bagai. Huhuhu

Tak tunggu lama dah... terus blah gitu je... lelaju menuju PMC.
Sampai sana, tunggu Q jap pastu terus dapat jumpa doktor. Emm check semua...kurang air dalam badan, doktor bagi pilihan...nk stay sampai habis masuk air atau nk admit. Lembik punya pasal aku choose admit lor...kesian pulak Mr R nk tunggu situ 3jam nk hbskan masuk air dgn anak 2 org tu lagi... non-sense lah kan.

Bayar deposit bagai so urusan admit pon selesai...be4 that ada tragedi tuuu. Nk masukkan drip, memula nurse tu cucuk pakai drip kaler Pink...bounce sbb jarum drip besau pehtu dia cucuk belah kanan pulak pakai drip jarum biru (size kecik jarum ni) bounce gak...frust nurse tu sbb fail. She is among of the best nurse part masukkan jarum drip. Lololo...sian aku tgk muke awekk nurse tu, aku ckp dgn dia xperlah bukan sesuka pon but dia pulak xpuashati sbb aku sakit kn cucuk tp bounce. Sudahnyer doktor yg tlg cck jarum drip tu depan anak2 aku. Aku tgk muke anak2 aku...emm sorang pon xtakut tgk doktor cucuk drip tu pada tgn aku...ish...ish...ish...xmacam mak dia yg penakut ni =D


Jom berkenalan dgn doktor peribadi aku =) aciiiwah...
Depan sekali belah kiri - Dr Zarul (Doktor pakar)
Sebelah kanan bertudung biru tu - Dr Ratna (Doktor pakar gyney)

Doktor Ratna ni ler yg sambut dedua anak aku lahir... insyaallah yg ke-3 ni pon aku minta dia gak yg sambut =)  senangkan doktor pompuan, kurang sikit rasa malu nk kangkang depan dia time nk beranak n i tell you, dia jahit part tu pon kemas saja... really like itu =)

Dr Zahrul pon hebat gak....ramai sgt rasanya kawan2 aku bersalin bawah seliaan dia. My ex-boss, anak dia...dua2 pon dgn Dr Zahrul. Aku pernah gak dapat rawatan D&C dgn Dr Zahrul but tu kire terpaksa okey sbb Dr Ratna ada cuma doktor pakar bius saja xdpt nk dtg mlm aku nk buat D&C so mau x mau...aku  D&C gak dgn doktor Zahrul @___@ malu. Huhuhuhu walau pon dia bius mati time buat D & C tu.

Lokasi drip utk percubaan ke-3, adoi cucuk belah kanan so ape pon payah ler aku nk bergerak. Huhuhu.

This is my breakfast pada pagi Isnin yg lalu... orang lain pose, aku sedap sarapan kat ward.

Hoih...really xtahan dengan drip kaler kuning ni. Pergh!!! sakit giler rasa mcm nk sepak org je kalau boleh... nk bawak tido xboleh sbb sakit naww. Xtahan punya hal terus press bell tanya misi, apesal sakit sgt drip. Dia cakap tu vitamin + ubat tahan muntah, memang sakit ... kn tahan skit. Waaaaa. Menahan lor...sib baik botol kecik tp...azab naww nk perabih  sebotol ni *___*.

Ni menu lunch hour...sedapppp, bubuh nasi tu sedapp, sup tu sedap, pisang juga sedap, ayam goreng pon sodap...pendek kata semua sodapp tp tekak den xsodap so den makan sikit jer...sentap xdpt perabih menu yg sedap itu.

Ni juadah utk High-Tea... Milo panas dgn cucur bawang perasa udang. Sedap tp makan skit je sbb kenyang pulak mkn bubuh lunch tadi.

Then... petang tu kite dah boleh discharge...hoyey. Seronokkkan, dapat balik rumah selepas berehat hampir seharian di PMC.  Mr R datang2 terus settlekan bill... emm ambekk ko, pakej penginapan semalaman all in RM703 this one aku ambik yang open ward tau sbb Mr R xdapat nk stay dgn aku, al-maklum arr Irfan kan sekolah on the next day so waste money lor stay sesorang. huhuhu...open ward tu macam satu bilik besau ada 4 katil gitu so dipisahkan dek tirai with each place ada each tv utk buat hilang rasa busan =). 
Kat PMC ni boleh pilih ward mana yg kite suke, ada yg open ward macam aku cakap tadi- charge adalah paling murah RM95/night +16% service charge klau xsilap.
  1. Open ward
  2. sebilik 2 katil (xboleh menunggu)
  3. sebilik 1katil - yg ni boleh tunggu
  4. bilik suite - yg ni paling aku suke. love all facilities here =) but bilik ni ada 1 unit je dlm PMC so kire ikut nasiblah...kalau dapat bilik suite ni memang superb lah service dia. But, biasanya berebut. Macam aku bersalin aryan dulu...request bilik suite ni but xdpt sbb ada orang lain dah stay dulu. huhuhu tp kire alhamdulillah dapat gak 1bilik 1 katil so Mr R boleh stay dgn aku overnight after bersalin tu =) .
Pakej bersalin utk next year...aku lom survey lagi, harapnyer maintain harga lama. Walla...kalaulah dapat lagi harga lama. Kikiki kite doa sama2 k.

Tahun 2010- harga pakej bersalin normal utk 1bilik 1 katil RM1.9-2k bagi bilik suite kalau xsilap RM2.3-2,5k utk 2hari 1 malam... tahun ni xtaulah up berapa. Lolololo...nnt kalau dah dapat aku update kat sini  yer =)



Xoxo : LoveRazila
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA