Translate

Monday, October 7, 2013

Museum Di Raja =)

Buat pertama kalinyer kami ke mari...
Korang dah penah sampai dah??
So ni kami terjalan ke sini sebab actually x tau jalan nak ke mari api kan... kebetulan dari hala yang sama pastu kereta depan tu pula kebetulan masuk parking nak ke sini so aku follow jelah...
Kali ni kami not in hurry so boleh arr jalan2 makan angin...

Venue: Istana Lama...
Fees : Rm5 (adult)
RM2 (Child - 6-12tahun)
Future info boleh KLIK MUZIUM DIRAJA.

Kat luar je boleh bergambaran... dalam musium memang xde change langsung nak bergambar sebab hulubalang istana ada di merata2 tempat...keep watching u guys.

U pegang HP je, dia dah sound siap2 xboleh tangkap gambar ye...kalau tangkap gak kami akan ambil HP tu. Trima kasih...dia cakap sopan je...xde jegil2 mata pon.

Oklah...macam2 bilik korang boleh tengok.
Ada bilik makanlah..bilik tidur lah...bilik mandi lah...bilik berhias lah...bilik tetamu, bilik laundry ETC.

85% kat dalam tu adalah YELLOW ye...dalam bilik rawatan pon sama.
Best gamaknyer orang2 yang duduk dalam istana ni eh =)
Aku kadang2 terpikir2... depa ni kenn kalau hari kerja...ape pakaian depan eh?? Yang anak2 Royal tu gamaknyer depa pakai x T-shirt2 macam kite ni?? Ker depa asyik pakai baju di raja je??
Uols ada pernah terpikir x??
Kalau depa pakai sandal kan...agak2 jenama ape ye??
Depa shopping kat mana??
Ape warna baju yang depa ada?
Baju raya depa macam kite tak??

*Banyak nyer soklah nak tanya. HEHEHHE. 


Best2 ... kalau uols free boleh bawa anak2 mai sini yer...
Stroller macam x bersesuaian sebab kat dalam istana nanti uols kene panjat tangga so sib baik I pakai carrier...senang sikit nak bergerak.

Later nak visit musium ape pula eh?? Idea please.

ok babai.

Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA