Translate

Tuesday, October 8, 2013

Pameran Dinasor - Musium Shah Alam...

Yeah!!! pameran dinasour is back...
As usual...ia menjadi aktiviti our family sebab peminat tegar dinasour is Irfan si kurus tu yang sangat minat kepada T-Rek.
One day, dia pernah main dinasour2 dengan si Aryan, dia boleh buat lari macam dinasour T-REK...aku punya gelak sampai keluar air mata. Aalahai...ape nak jadi dengan si Irfan ni??

One day tu, aku terdengar dalam Erra yang ada pameran dinasour kat Musium Shah Alam, in same time ada gak pameran dinasour kat Maritim Putrajaya.
Bila sampai opis aku dok kecoh2 pasal pameran tu...tapi kawan cakap kat Putrajayalah bukan Shah Alam.
Kompius tau...sebab dengar kat radio cakap macam kat Muzeium Shah Alam nuu haa.
So...Mak Irfan ni, gigih pi cari info dalam tenet.

Bila info dah dapat...ok set the time and day to go!!!
As usual...mak tinggal ni pi angkut semua anak2 mak...today kite layan Dinasour yer.

Kami pergi on saturday yang lalu...x tau minggu bila tah. EHEHHE.

Sudah sampai....

Venue: MUSIUM SHAH ALAM
Date : Lupa sudah.
FEES: RM10-ADULT
RM5-CHILD (5-16YEARS)
Time : 10AM-5.30PM only..
Untuk kepastian sila call no ni : 03-7626 8000 or 03-5519 0050
Kalau x silap aku satu no tel penganjur pameran ni and another one is no musium sendiri.
Tak sure pameran ni sampai bila berlangsung untuk maklumat lanjut boleh klik kat bawah ni.

Orait....moh ler layan Dinasour ni...
Feveret Irfan ni...

Fakta about fosil...boleh baca x???
HEHEHE sorry ye sebab to small kot...

T-REK
GRRRRRRR!! cam tu bunyi nyer (^_~)
Ni pon sama...Feveret Irfan gak. 

Dinasour yang panjang giler...

Rangka replika dinasour...
Yang bawah kanan tu is pintu gerbang masuk...

Over pakai liptiks kan dinasor ni... KIKIKI


Kat sini siap ada tayangan gambar lagi tau...


Fakta lagi...

Ni...Dinasour si kepala keras... or keras kepala???

Yang macam badak sumbu tu...

Yang macam turtle or kekura tu...

Ni mak x kenal. HEHEHE kurang femos amus kot =)

Si leher panjang... kerja dia dalam ni dok asyik juluq kepala pestu nyorok...pastu juluq lagi. HEHEHHE

Nyampah tau...Irfan boleh takut dalam pameran ni.. 1st time mak bawak dia...dia jadi penakut.
Ku tanya nape.... ko nampak hantu ke ape ?? DIa cakap bising sangat bunyi dinasour...takut.
Hokaloh... anak bujang ku ini... nonsense tau.

Kat middle of pameran...

Red dinasour ni sebagai penutup pameran kite for today..

Bergambaran...

Over all...not so bad but not so good also.
Kebesaran pameran...kecil sangat...berapa banyak dinasour yang ada?? Uols kirelah berapa jenis yang aku snap tu... tu je... kire2 lorong tu dari korang masuk dah nampak lorong sebelah nak keluar.
Audio memang besr tapi!!! sangat2 kuat so macam hilang feeling untuk lelama kat dalam tu...sib baik Iman x melalak kat dalam tu.. Irfan saja yang macam cacing kepanasan ajak balik.

Lepas ni kami sambung main kat Tasik SHah Alam, Cik Darling mai datang sini accompany us to riadah di Tasik Shah Alam... syukur pada Mu Ya Allah...dalam kesibukan suami ku mencari rezeki...dia masih ingat pada family and berusaha mencari masa untuk kami bersama...

Sayang!...u are superb daddy. Love u... 

Orait...esok nak story pasal pameran dinasour lagi...
  
Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA