Translate

Friday, January 24, 2014

ATF 2014- Day 1

Hai kawan2... entry kali ni banyak gambar je... makincik x berkederat nak ngomel panjang2 macam selalu so , selamat menjamu mata yer....

Tsk...tsk...tsk...x dapat join =(
Kalau x musti lagi meriah kan...kan...kan... ruginya =(

Let's go party bebeh =D

Itinerary for day 1, Pack... semua kene involve.

Ni Conference yer...dengar jelah depa potpet2 and ambil inti pati di situ...buat nota hokey, rajin x ingat time ni sebab masih fresh kan..so excited + energy memang high level koo.

Pavilion Singapore...cantik you.
SARAWAK...lobiu. HEHEHHE
Moh makan laksa sarawak....nyaman jak.
Rupa laksa sarawak yer...

Stall laksa sarawak + preparing for laksa sarawak...

Ni yang macam kebab tu...x ingat nama canggih dia pe. HEHEHEHE
Ni dia...enterence ye..uols pilih as sample food yang dia display then orderlah di kaunter bayaran... then baru pi ambil kat stall yang berkenaan.

Ni view of cafe...cantik bha!!.

Bangkok Airlines Both tapi kan...belah belakang sekali.
X berapa strategik bagi ku. For local n Thailand je.

Ao Nang Beach... cantik memang cantik, sangat sukar nak mencari hotel yang betul2 halal food for muslim but memang depa promise no pork everything. HEmm need think about it.

Hew... tiger terbang... ko adooo????
Auuu chak!!!


Tinggi di hujung awan nuu haa, ni aku pakai kamera kawan yang boleh zoom 24x.
Canggih...mak suka sangat kat kamera tu, bilalah nak dapat free ni. HEHEHHE

Alone di situ.

Tempat persidangan n merangakap opis aku untuk 3hari. HEHEHHE
kalau x silap dalam 8km rasanya from my hotel...

Si pink NEMO.
Hak ni memang panjang giler lelayang dia...kalau x silap yang last aku tgk sebelum masuk hall adalah dalam 4 ekor kot ikan ni sebab in between fish ni, agak jauh jaraknya.

Pembukaan diary 2014.

depa tu dengah naikkan lelayang ...

Eh rimau ni...ko main ko eh, nak ngorak orang KL kah???
Sik mau bha. HEHEHE

KIKIKI lelayang tu x nak naik..tu lelayang sotong.

Abang ni gagak...depa berdua ni lah yang dok main tali lelayang rimau tadik.

Cute je...macam shomel jerrr...macam cantekkk je.

Eh...nyorok pula.
Yang ni x ingat tulisan ape cuma nampak flag Malaysia... bangga wei.

Venue pavilion utk semua country yang terlibat.

Myanmar & Thailand Pavilion. Hujung nuu is Brunei.

Started is Malaysia Pavilion followed by Singapore and yang Look hijau epal tu is Indonesia.

More photo...


Pavilion of Indonesia.



Teh Tarik satuuuu!!!!!

Malaysia...

Senyum kak Senyum.
Kat sini, ada orang ingat kamek orang sarawak... kerja sama kementerian pelancongan, Aduh!! nayhihey.
Mak mai sini saja cuci matak. HEHEHHE
#Mentang2 kamek makai baju kurung bha, kitak kata kamek orang sarawak kerja kat kementerian pelancongan. Kamek sik tau bha, cakap sarawak. HAHAHHA

LOVE...LOVE...LOVE...
Thailand hotel yang terlibat. Pilihlah korang!

This one is Combodia...
Sape suka gi sana??? Lai...lai... mai pilih hotel di Pavilion depa ni.

This one is Pavilion of Philippinee
Ada pandai DAVO tau...cantik you....

Pavilion of Brunei...
Amboi, emas je deco depa ni kan... kamek suka bha.

Maskot...
Dah macam anak burung je aku tgk aku ni...warna baju dah sama dah...kuning hitam + h/bag lagi. HEHEHHE.
#Handbag baru ku. kene beli sebab h/bag yang biasa pakai tu terkoyak pula... ko, sajakan..
Nak rosak time2 nak pergi, tapi bagus gak..kot rosak kat Sarawak nuu...x naya nak cari h/bag lain??

Amboi ko burung...peluk aku rapat eh???
Day 2 aku jumpa burung ni, alu larik...x nak bergambar dah. HEHEHHE

Standard mana2 event Thailand, mesti ada ruangan art dia ni...

Cute...ni jauh tau, since ada kamera yang boleh zoom jauh2 ni so..kite main zoom je.
Owh..aku mencari bear yang melekat itu,

Vietnam Pavilion...



Aku suka singgah booth ni.
Traditional medication beside take medication.
Dia main ketuk2 pakai tukul...aku nak buat tapi macam malu!. HAHAHHA



Ni... the way aku ke Bako National Park.

Kg di area Jetty BAKO NATIONAL PARK

Office / HQ BAKO NATIONAL PARK


Welcome...

Aku nak tengok probokis monkey tu / Monyek Belanda.
Ada yang plan nak gi tengok monkey ni x?? Nak follow jugak.





Cekkidaut... harga utk ke BAKO NATIONAL PARK yer..
Boleh plan ni... future advanceture trip gitu.




AWAS!!!!


Adik ni yang sudahnya bawa aku pi nyeberang and singgah mengambil n menurunkan penumpang di kg seberang nuu.

Tq dik... kita main nyeberang2, Tambang...adik tu minta Rm1 tu pon macam takut2 mahal kot nak chargas ahkak ko ni...amboi dik, murah gila eh. 1 way rasanya RM0.40 - 0.50 rasanya sebab aku tgk depa dok tinggal duit syiling je atas tempat duduk tu.

So Akak bagi more then RM1 ler kan... ko, pada2lah ken... minyak pon harga berapa, dok layan aku terjerit2 sopan bila boat bergoyang tu + memandu lebih berhati2 sebab ahkak ko ni from KL you, kurang sikit nak boating bagai di KL ni.
Ape pon dah selamat sampai seberang... Weee i like the feeling.



Serius beb... HEHEHHE


Hijau mata ku =D

Nak tunjuk... I was here =)

Mengabadikan kenangan di sini... =p
Korang bayangkan...aku dress macam ni pi naik sampan, orang semua pandang lain macam...
KIKIKI - mak ada event you..tu yang formal gilak =D



Budak2 ni main air kat kg seberang...
Berani sungguh ko ye dik...ada boyak tauk!


Ayah pick-up anak balik sekolah by boat.

Brother tu main lelayang sampai jetty aku lepak tu tau... hebat!!


Bukti I di dalam boat ye cuma... x terpikir nak snap muka sendiri.
Sure nampak pusat...scary hokey =_=

Kampung yang kami singgah untuk turunkan penumpang.

Tengok tu....kasut heel pon buka tau... takut aku heh nak naik boat tu pakai heel, terjelepuk 1 hal, sat lagi x boleh nak drive balikkan haru...tu belum kira malu  lagi tu kalau jatuh.

Ni muka happy + nebes, kaki masih ketak lagi ni... just arrive from jetty dari naik sampan tadi...
Serius, menakutkan... boat tu hoyong hayang... pastu xder safety jeket pula tu,,,hemm
Ape pon...selamat. Sik jumpa boyak.

Murah je kan...tapi x taulah nak ambil bas ni dari mana.
Berapa lama pon x tau... ni Z ambil from inside my car then main zoom2 je.

Kanan ke... kiri ke...
Bulatan sebesar padang bola sepak I guess, Bulatan utk ke Bako national Park.

Let's go bebeh, out for dinner ko.

Dok mencari seafood sampai Santubong nuu dan sudahnya balik ke Kuching and makan tomyam seafood je.
GRRRR. Z malas nak makan kat Top Spot sebab plan nak cari port baru utk get seafood lover di Sarawak.
Top Spot memang port yang awesome for seafood tapi sebab semua orang tertumpu kat situ makanya sometime nak cari tempat duduk pon kene tunggu orang habis makan...

Ok see u in the next entry yaa.

Thanks for visiting =D
Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA