Translate

Tuesday, January 7, 2014

Tolong Doakan Dia =(...

Minta kawan2 blogger saya tolong doakan kesihatan buat kawan saya ni NorShazura.
FB: SHAZ ZURA.

Diagnosis - ada ketumbuhan di otak ='(
Saya pon baru tahu, since tetiba dia dioperate di Kedah during hari raya haji last year.
Kami yang tetiba terbaca conditions dia yang very worse berteka-teki...dia ni sakit ape??
So bila dia dah balik ke Selangor, keluar masuk hospital...Z masih x sempat nak melawat Zura di hospital.
Then, bila conditions dia look not so stabil, Z tekad, pi jumpa n lawat sat sebelum Z yang menyesal sebab kita x tahu bila kita akan dijemput so alhamdulillah...lewat suatu petang Z berkesempatan melawat dia di rumah keluarganya.

Mak dia masih recognise Z event kami dah x seopis almost 4-5years.
Conditions time Z melawat dia... she just laying down je. Tidur.
Dia x boleh nak bezakan malam or siang, kadang2 dapat kenal orang and kadang she can't remember.
 She still have a shame and kenal family members dia - alhamdulillah. 
Ibu dia cakap...during tukar pampes n lap2 badan tu...dia masih malu bila nak ditukar pampes tu, alhamdulillah... Allah masih sayangkan dia =] 

Photo: Esok bawa Shaz Zura buat MRI Scan. Doakan dia ye....
Ni yang saya ambil dr FB dia, nampak x lekuk kat kepala tu???
Tu ... tempurung kepala dia dikeluarkan sebab during dia collepes di Kedah that day, hospital scan...rupanya otak dia dah menbengkak so doktor keluarkan tempurung tu supaya otak tu x menekan saraf2 lain.
Berat sungguh dugaan mu wahai sahabat ku...

Photo: Lena diulit intan....
Ni gambar terbaru di FB beliau... 
Sedang menjalani kimo di Beacon International Specialist Centre
Semoga selepas ni keadaan and kesihatan Zura bertambah2 baik hendaknya. Amin!!!

She is happy go lucky girl.
Love her smile, miss her laugh, miss her everything.
Semoga tabah ye Zura dalam menghadapi dugaan dari Allah ni, yakinlah...ini yang terbaik utk Zura, Allah tidak sesekali akan menzalimi umatnya, dah setiap dugaan yang diberi adalah bersesuaian dengan kemampuan kita sebagai umatnya.
Bagi mak ayah Zura, husband, Icha- anak Zura, adik Mimie... jangan bersedih, kene kuat semangat sebab Zura will absorb your spirit. Z doakan uols, tabah hati menghadapi detik ini, insyaallah...ada hikmah di sebalik semua yang berlaku.

Untuk Zura, Z doakan semoga Zura akan kembali sihat seperti dahulu...kalau x 100% pon it's good enough u can take care of ur self and ur little darling Icha also your lovely husband.
We always doa for you Zura.

This is Icha - 2years old.

Semoga Allah meringankan dugaan kepada mama Icha ni. Amin!!!


Thanks for visiting =D 
Ok babai. 
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA