Translate

Wednesday, March 26, 2014

2Days 2Nights - Melaka'2014

Pelik 2D2N?? Biasa 3D2N kan???
Meh ler nak story sat.  Kesah percutian yang very last minute punya plan.  Derr, apa daa... cuti sekolah pon ada last minute plan ke?? Ada, kalau manusia tu bernama Suzy (it's me) memanglah ada.  Nilah kisah kami.  Percutian yang tak dirancang gitu.  Camne nak merancang, weekend memang dah tau cik darling xder so nak pi mana pon kalau cik darling xde ken...boring.

Suppose 22hb ada walimatulurus kat Melaka (Adik Ipar kepada Biras ku wedding) then bersambung 23hb di Skudai Johor (Anak sulong kezen kawin).  Hari Jumaat tu kebetulan jem teruk kat kawasan rumah so jem2 tu I layan whatsapp family group.  Masing2 dok bercerita pasal nak gi Melaka malam tu. I is menyampok2 sikit ler ken buat meriahkan group family konon2nya.  

Biras I sorang ni teringin naw nak gi rumah akak ipar tu, dia antara sibling yang lom pernah sampai sana lagi...makanyer terdetik dalam hati...why not i bring her ke rumah Alang(akak ipar ku)??  Lagi pon I pernahlah gi sana a few time kan so dah boleh2 agak ler lokasi rumah Alang.  I pon offer le adik ipar ku itu untuk ke rumah ALang.  Dipendekkan cerita after perbincangan bagai siap call andak tanya perancangan ke rumah alang makanya kata putus pon diambil...moh ler kite pi rumah alang juga dari langsung x berjalan cuti sekolah ni... Irfan dah siap2 tanya...school break ni kita nak gi mana?? Hemm budak tu memang pantang cuti sekolah...otak setting nak berjalan je... Like me too =)

*Cik darling dah memang bagi kebenaran kalau nak ke rumah alang pergilah...kalau ke Johor tu xder my father so x payah pergi...risau dia drive jauh2 kalau ape2 xder orang lelaki pula dalam kereta tu nak diharapkan... ok boss =D

So sampai opis, terus rikki2 mana port nak bawa anak2 bersosial after wedding program.  Kalut juga sambil2 follow up kes MH370 tu kat tv live.  Balik dari opis, terus mencicit shopping little bit barang2 makan di dalam kereta dan terus balik ke rumah untuk packing baju segala.  Haih, nilah padahnyer kalau plan last minute macam ni... pening kepala, tu pon ada gak barang2 yang tertinggal =)  HEHEHHE.

9pm macam tu kami bertolak ke Rembau (rumah ALang), Baru gerak sikit dah singgah pula restoran jejantas Sg Buloh...si Aryan nak kencing, deyy ko kan...orang nak cepat time tulah nak kencing bagai. Alahai anak.
Dah siap kat situ, baru perasan...alahai, petang tadi lupa nak pump petrol. Ya padaaa, omaknya pon sama...melambatkan perjalanan gitu. HEHEHHE.

Perjalanan kalau ikut WAZE ambil masa dalam 1jam45minute je, tapi disebabkan xnak ikut waze punya laluan yang disyiorkan makanya jam 12.15am aku baru selamat sampai Rembau. GRRR!! jem teruk, naik sakit kaki ku ni tekan break.  Ya ampon!!, entah mana datang banyak2 kereta pon x taulah...tetiba je jem 
>.< geram betul...mujurlah si Iman tidor, kalau dia jaga maunyer aku nangis sekali kot...Iman tu dah ler x suka lelama duduk kat carseat dia...

Sampai Rembau terus check-in place, tanda makhincik dah selamat sampai kat rumah alang...sebelum tidor, main msg2 dulu dengan pakhincik ...melapor keadaan semasa anak2. HIHIHI...ni lah PJJ namanya =p
Berginilah kami bila berjauhan... kalau x I yang menjauh, my darling yang menjauh. Hehehehe.
Adat bila berjauhan gitu XD.
Sarapan pagi hari sabtu...nasi goreng itu dimasak dan disediakan by my parent in law...yup, ayah mertua ku tolong ibu mertua ku masak nasi goreng...sedapppppp!!!


We are heading to rumah kenduri lorr.
Thema carca marba. Muahaha... boys in red, girl in yellow and me in pink. Deyyy so many color in 1 family.

Lega...sib baiklah baju kebaya yang dah 2tahun x pakai ni masih muat kalau tidak...memang xderlah I nak gi kenduri ken.  Ni leh kisah tragis, nak gi kenduri aci ambil je baju yang ada dalam lemari pastu baru teringat, eh..kan baru setahun bersalin, berat badan pon x back to normal lagi ...ate gile haper aku ambil kebaya ni. Hemm tulah yang terdetik dalam hati tapi memang pray hard le ken...agar baju tu muat bila disarung ke badan =.=

Ni jelah gambar kat rumah kenduri...dengan panas teriknyer memang x teringat langsung nak bergambar beramai2.  Hemm gambar ni pon aku ambil sebab nak send kat cik darling ...we are here konon2nyer. HEHEHE.

Tu...Andak ANa(akak Mr R) dengan husband dia, andak sidek then yang pakai topi tu adik kepada biras aku Midah.  Midah datang dengan adik n mak dia with her triples bujang. Hewww... Midah yang pakai baju merah n tudung merah hitam ni.. x memandang pon...ate, ni gambo semua send ke whatsapp Mr R =p
Ucu Bella, kak teh, mak ayah n ateh family dah balik ke rumah alang semula... Ucu bella x keruan, anak dia jenis menyusu baring so payah ler ken nak baring2 kat rumah pengantin. HEHHEHE.

My anak dara, pestime makan gegula. Haih budak ni! kite kasi gegula tu dok nak diamkan dia dalam kereta rupanya...I lupa pula dia ada gigi yang sharp and ada akal nak gigit2 pembalut sweet tu sampai koyak. adeh...padanlah senyap sunyi duduk kat car seat dia rupanya dapat mende sedap. Yummy yer Iman ye =D
Gambo ni snap bak tunjuk kat daddy dia =) HEhehhe ... I nak ambil tu, dia marah tauk...siap jerit tu, Hemm sweet tu manis...x sesuai for your age tapi kalau apaknya ada...selamat ko makan ye nak ye =p 

Petang tu si ucu bella cakap nak makan coconut shake, adeh terus capai tab and gigih mencari blog si ~ANNE~ ni sebab dia ada review pasal coconut shake yang sangat sedap hokey. #TelanLiurSat.

Inilah hasil carian ucu bella kat sekitar rumah Alang, nak ke Klebang ambil masa dalam 30minute, so ucu bella risau anak dia bangun so makanya entah manalah minah tu beli tapi sedap jugak compare yang I minum kat KL Sentral tu...rasa susu. HEHEHHE. Yang ni memang sedaplah. 

Malam tu, my little darling tidor dengan lenanya...
Malam semalam tidor dengan family Kak Teh and Ucu Bella, malam ni tidor dengan family Andak pula... #hasil hasutan I ler ngajak dia bermalam kat rumah alang walau pon dengan selaisepinggang... apelagi, pinjam baju tuan rumah lor. Hehehhe. Kak Andak x tau pon Andak Sidek cuti sampai Isnin, bila Alang tanya baru andak sidek cakap cuti sampai isnin, Kak Andak bengang sebab dia x tau, kalau tau dia prepare baju tidor rumah alang. HAHAHHA. Kelakar tau depa ni.
Family ateh, ucu bella dah bertolak balik ke Selangor after isyak that night.  So kiranya bertukar kawan tidor ler kite yer...

Esok hari - Ahad 23/3/14.
Tiada program meneruskan perjalanan ke Skudai Johor atas faktor keselamatan anak2 + tiada kebenaran dari Mr R untuk drive ke sana so plan esok adalah :
1) Melawat Muzium & makan Raja Melewar
2) Visit Zoo Melaka
3) Nak pekena Coconut Shake Klebang
4) Visit Muzium Tentera Darat di PD
5) Mandi2 kat Teluk Kemang PD.

Planning tu banyak tapi yang garis tu semua x jadi... ke laut planning ku. HEHHEHE 
Nanti I update pasal Muzium tu dengan Zoo yer.
Next entry yer...


Thanks for visiting =D 
Ok babai. 




 **Myracles Beauty - 1set RM170.00, Spray MB 1botol RM120.00, 3botol -RM260.00.FREE POSTAGE **TMS procduct is ready stock.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA