Translate

Thursday, March 20, 2014

Ahad yang bizi ("^_~")

Hujung minggu yang baru berlalu adalah hujung minggu yang supa memenatkan.  Terasa penat badan bilamana I kerja only as a chef je kat rumah tu.  Amboi...ayat x boleh blah "as a Chef" tu. kwang...kwang..kwang...

Manalah I x rasa naik pangkat jadi chef...baru je nak lepak2 depan tv dah cik darling tanya...
Mr R:Yang...nak sarapan ape ye pagi ni?? 
I: Hemm ...kita makan angin nak??? Nganga je mulut...telan angin, kenyang kot eh... =)
Mr R: Makan angin nanti perut kembung...payah. Abang nak makan bihun gorenglah.
I : Gilah beli...kat makcik tu...*port biasa membeli sarapan*
Mr R:  Ayang masak boleh??
I: Boleh...gi beli bahan2 semua. Bihun xde stok kat dapur...beli sayur sikit.
Mr R: Yang, nak cekodok boleh??
I: Loh...nak bihun goreng ke cekodok ni?? Tadi nak bihun ni nak cekodok pula.
Mr R: Nak dedua...lapolah...
I: Ok...dah pi beli, ayang buat cekodok dulu, *ayat macam dah biasa je buat padahal meraban cari resepi cekodok dalam tenet =p*

Tada... inilah hasil kerja tangan I... Alhamdulillah, husband puji...lembutlah cekodok ni...ayang bubuh penaik ke?? Amboi...dia x tau tu, resepi main agak2 main sukati I je ape nak bubuh. Kwang..kwang..kwang..
I siap bancuh...dia tolong goreng, I pula menyediakan bahan2 untuk menggoreng bihunlah pula...
Sambil tunggu bihun kembang sat... I buat desert pula.  Siap desert segala hokey.




Sedang masak puding manggo...Ampon, manis sangat desert instant ni...suppose kene extra water ni. HUHUHU.  Pening kepala jadinya bila makan benda manis =(


Kite sejukkan kejap yer...sebelum jadi habuan mulut.

Oks... bihun goreng terlupa nak snap gara2 kelibut ingat semua orang is kebuluran...alih2 tambah punya tambah...eh, habis dah?? Hemm alhamdulillah xder yang komplain x sedap...ker semua orang lapo makanya korang ngap je. Hihihihi...

Disebabkan pagi ahad tu hujan so baju2 x boleh sidai diluar... so, tak ada aktiviti selain tengok tv.  Makanya...apaknya + anak2 bujangnya layan chanel karton, Lahai!! bila nak tukar apaknya nak tengok pula, hemm.  My anak dara buat kerja sendiri...mainlah ...kejap2 jalan pi sana, pi sini, pi sinun pusing balik kat apaknya, jalan lagi pi bilik hujung nuu pastu patah balik sini, haih...budak baru dapat kaki memang gitulah kan.

Aleh2, nak main hp pon x best.. I pon ambil bantal dannnnnnnn zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz sadakollahulazim, padam sementara. Haa tengok sangatlah korang tv kennn, mak nak membuta lagi syiok.  Sebelum pejam mata tu dah kawtim siang2 dengan apaknya...nak bawa anak2 pi outing...ke taman kononnya.

Bila buka mata je si apaknya terus tanya... Yang, nak makan ape ye?? Uik! nak makan ape lagi??Kan baru makan?? Perut bocor ke ape ni??Lapo je...*ayat seperti kuangjo je kennn* gile happer asyik makan je...ke lauttt weih my diet. Nyampah tau!
Pikir punya pikir... makan pizza jelah... ku tengok, mana sajalah budak bertiga tu...rupanya memasing terbongkang kat atas katil...padanlah aman bahagia rumah ku ini =P

Moh ler kite order domino pizza.  Order online senang....
Sudah sampai pon... order sambal udang yer..yummy!

Sejak bila domino punya box ni kaler hitam?? Last aku beli kaler putih lagi.. ada something special kot bulan ni...entahlah, lama naw x ngoder...eh! kalau x silap baru 1 mar tadi pon ada order pizza gak. hehehe xperlah bukan nak makan kotaknya pon. 

Our dinner...nyummi.
Si Aryan suka makan udang saja, pizza ni malas nak makan...si Irfan langsung x makan, hemm si Iman pula x boleh makan, sebab udang. Kahkahkah...macam2 hal cuma roti pizza tu ku sumbat juga kasi dia rasa... pastu ada breadstick ...amboi, komain laju dia makan...suka ler tuh =)

Yang berdua tu, larva kek ni memang WAJIB kalau tidak mau jadi bahan amukkan depa. So kene beli 2biji x boleh 1 karang bergusti dari siang ke malam sampai esok siang pon x habis lagi.  Dan macam biasa...coklat lover, Irfan...Mie, kek dah habis dah...sedap! argh!! alhamdulillah kenyang...

Si Aryan not a coklat lover, kek coklat dia tu jarang naw habis...dok kene makan berulang baru habis...nak cepat habis, tunggu omaknya mengadap kek tu...KOMPOM habis licin. hehehe.






Opocot....cekci. KIKIKI...tu nampak x...ceteot je kat jari dia tu.  Minta x kasi tu, tapi kalau sua yang baru...laju je tangan lagi satu mengambil.  Hemm sorry yer...budak ni baru bangun tidor, hendak mandikan...ngam2 pula pizza sampai...makan dulu baru mandi ^_^













Dan... inilah hasilnya. Lapo rupanya memasing...hendak lagi hujan kan...hemm sabau jelah.  Biasa kalau pizza ni, jarnag sangatlah nak nampak licin macam ni, sura ada 1-2 slice x larat nak makan...kali ni, licin.  Memang terbaiklah perut kami ni...perut sentiasa naw kebuluq... =,= ate, camne nk slim..cuba cakap sikit. 

*petang tu x jadi ke taman gara2 hujan lebat so sambung melepak je kat rumah... 


Thanks for visiting =D
 Ok babai. 



 **Myracles Beauty - 1set RM170.00, Spray MB 1botol RM120.00, 3botol -RM260.00.FREE POSTAGE **TMS procduct is ready stock.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA