Translate

Wednesday, March 5, 2014

Melawat Muzium Kesenian Islam...

Ni sambungan dari Part 1 - Muzium TUDM =)
Hehehe 1 day marathon 2 muzium kami visit...
Venue ke-2 : Muzium Kesenian Islam
Bertempat di Lake Garden... (waze je...kompom sampai ^_^)
FEE - Rm14(adult) , RM7(Kanak2 berumur 7 tahun ke atas)

Ape ado kek sini??
Haih!! banyak ilmu about art ko.
Macam2 korang boleh visit kat sini...
 Seni in khat... memang cantik.

Lagi... dan lagi...

Kubah terbalik... cantik, halus seni tangan dia =)

Besar juga ye muzium ni...kalau x silap ada 3 floor yang boleh di lawati.
Dari mula seni in tulisan bawa ke ukiran masjid di satu dunia membawak ke peralatan n perkasasan peranglah, baju2 orang lelamalah.
Layan...

Senibina in masjid...






Yang besar hitam tu is baju Kaabah ye...x sure tahun bila punya...
Kat kain tu ada gabungan macam2 surah tau...

Masuk bahagian perkasasan pula... aksesori segala toknenek semua ado...

X dapat nak study sangat lah...rugi wow.
Mana nak study...Iman kan baru pandai jalan so kojenya nak jalan kejap pastu dok di lantai main sapu2 lantai. Owh!! letih giler, terasa sangatlah MENYESAL x bawa stroller di kereta =(
Ku ingatkan x best pastu small area so feeling nak kasi iman jalan2 rupanya, alahai... nangis wow. 

Finally... 2jam kat dalam sana nu, moh ler kite balik.

Kekonon nak terus pi makan, aleh2 kami singgah pula playground kat lake Garden...
Yeah!! moh ler berriadah di tengahari buta ^_^
Venue : Taman permainan Lake Garden
Hantamlah korang...mainlah sepuas hati yer anak2...mak nak luruskan kaki sat =)

Memang happening tau, macam2 ada...good condition pula tu, terbaiklah.


Pestime nak swing ni =)


Ok...aku gayat sikit nak lepas dia..takut tergolek kebelakang.
HUHUHU

\
Suka giler ko eh Iman.


Last kopek with Iman (^_~)

Dah2, moh balik...kelaparan memasing.
Pilih punya pilih menu sudahnya... DOMINO PIZZA jadilah.
Licin...lepas makan terus zzzz.


Thanks for visiting =D 
Ok babai.





 **Myracles Beauty - 1set RM170.00, Spray MB 1botol RM120.00, 3botol -RM260.00.FREE POSTAGE **TMS procduct is ready stock.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA