Translate

Thursday, May 29, 2014

Homestay Amin with POOL ...

Assalamualaikum ...
Selamat berholiday yer anak2, mak2 pak2...time nilah nak bawa anak2 pi jalan kan...
Ok, hari ni nak promote kampong halaman ku...walau pon bukan exactly my hometown tapi kire lalu jugalah kan...

Sape yang xde kg halaman...x pernah stay di rumah kayu suasana kg?? Tempat ni memang sesuailah buat korang yang nak merasa hidup suasana kg gitu.  Tempat ni luas...korang boleh barbeque kalau nak suh tuan rumah masak pon boleh jugak...boleh diskus dengan mereka.
Jangan kalut heh, tuan rumah stay sekali kat homestay ni so korang senanglah nak request ape2kan...
Jom layan, kami xderlah nak berhomestay kat sini sebab dah dekat naw kat kg kan so mai sini sebab baru tahu sini ada pool.

Syiok weih...anak2 mak semua meroyan nak cemplong a.k.a berendam dalam pool.  Mulut mereka tu dok tasbih and berzikir ajak mak lepak hotel sebab nak mandi pool.  ada gak terpikir suh abah semen molek2 kolah yang x pakai kat rumah mak tu untuk buat pool but my husband x agreed dia takut ada pula yang mati lemas karang...yerlah budak2 kan...air ni memang heaven sangat lah kan..tahunya nak berendam...mana tahu bahaya itu semua...

Mencari homestay ni kami boleh sesat tau...
kat luar tu komain besar signboardnya tup2 bila nak sampai homestay tu cenenot je dia gantung.
Geram tau .. sib baik yang ajak ni sang suami so xdelah kene bebel dengan dia but he complaint gak ler kan...signboard kecil sangat katanya..x perasan gitu.
Orait...sampai sudah!

Inilah pool dia =)
Besar hokey..
Tangga ni agak licin yer sebab ada sorang kakak tu debuk depan aku dah ler dia dokong anak...luruh kejap jantung aku sebab sib baiklah baby dia x tercampak..x sure backbone dia terantuk x kat bucu tangga tu..ikut kata akak tu dia tahan pakai tangan...hope akak tu oklah..yelah umur dah 45 gitu jatuh terduduk...bahaya you.

Eh..cik abang aryan dah siap sedia berbaju renang...nak terjun lah tu..
budak dalam pool tu dok panggil2 si aryan ajak mandi...mamat tu bolayan..cit, konon2 jual mahal ler tuh padahal dalam hati dah mengelupur nak terjun. HIHIHI

Sudah resmi di dalam air...mandilah korang puas2.
I, as usual memang idokler kan nak mandi2 ni heh...leceh nak salin2 baju. HEHEHE.

Budak berdua tu kene pakai pelampung kalau tidak lemas sebab memasing x reti berenang...
HEEHHEHE =p


Nampak x rate nak mandi pool berepa...murah je.
Mandi unlimited time yer...dia ada sediakan bilik persalinan, tandas and bilik mandi yer...korang x yah risaulah mana nak tukar pakaian bagai... semua ada.

Kalau nak homestay , bolehlah korang call nombor yang ada kat dalam gambar tu ye...
rate dia murah gak, kalau x silap semalam ada yang RM55 kot...x ingat sangatlah.
Korang boleh pilih package gak...2D1N ke. itu pon ada gak. =p
Sang suami ajak I honeymoon kat sini, boleh??

Pasangan ni adalah owner of homestay ni yer.

Ada jualan juga di sini... baguskan, penat2 berenang korang boleh makan cekedis bagai, air kotak ada, air tin ada, air mineral pon ada juga =)
Eh! buah potong pon ada jugak!. 

Petang sikit, sampai rombongan ni pula, satu kereta.
2 dewasa yang selebihnya kanak2 yer...siap bawa baby 2 orang lagi...sorang 8bulan sorang 6bulan kalau x silap ke 7 bulan...

Heaven sangatlah ada daddy yer =D

Ha..laju lagi laju...
Kayuh jangan x kayuh...

Finally Irfan memang sebab dia boleh swim ke daddy nya yang aryan jadi terpusing ke belakang. HAHAHA salah direction lah. pastu dia punya kayuhan kaki tu dok state kat tempat tu je..xde nak move on langsung...salah skill gamkanya kot. HIHIHI.

Overall, bolehlah kalau nak bawa anak2 cuti sekolah ni melepak kat sini sambil swim.
Best...best...best...


Thanks for visiting =D
 Ok babai.




 **Myracles Beauty - 1set RM170.00, Spray MB 1botol RM120.00, 3botol -RM260.00.FREE POSTAGE **TMS procduct is ready stock.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA