Translate

Monday, October 6, 2014

BBQ 2014 with a lot of love =)

Assalamualaikum!

Hi korang...hari ni nak share gambar suka2 kami buat BBQ terkejut.
ihihi, semua unplan hokey, tetiba dapat ilham terus paksa orang lain join. Hahaha nasiblah korang!!
Memula kite marinade ayam yer...ramuan tu aku minta kat kawan.

Ayam cuci bersih, marinade dengan serai,bawang garlic, halia bland sampai halus pastu gaul then simpan dalam peti ais 4jam ye...
Dah agak2 petang tu, kami memulakan sesi membakar untuk buat arang.

Bahan UTAMA, kene ada ni =)

Barang2 sampingan =)

Budak ni memang gila kamera, hangin je aku tau, asyik2 muka budak PINK ni je. Huh!!

Posing orang mereng. Hahaha

Pening tengok api marak...

Saya memang foyo...boleh nak tiup2 api tu?? Hihihi


From tertonggeng2 sampai mencakung nak kipas...


Anak2 ku yang jakun with the api.

Tetiba korang rajin sangat kan...,main api!!

Yang ni memang macam ni...kurang sikit nak join main kotor2 ni. Hehehe

BUDAK PINK LAGI!!!

LAGI2 SI PINK YANG INTERFRAME, alahai...tolonglah!!

My lovely sister in law a.k.a Master Chef ni.

Malas nak caption...PINK!!!


Irfan, kotor2 ni dia agak kurang nak join cuba bagi tab ke hp ke?? Laju dia buat kerja dia =)

Buchuk asam daddy ni.

Merasmikan tools BBQ yang adik ku dapat on her dinner.

My little princess

Chak!! ape pasal muka mu sebelah je Irfan??Misteri??
My mom usulkan pakai kipas instead nak kipas pakai tangan kan. 
Peluh tiak koo.



Orang kuat yang menjayakan sesi BBQ ni. Adik ipar ku. Hehehe
Korang layan jelan pic ni....Hihihi

Comel pula awak senyum aryan oit tapi kalau buat perangai...nauzubillah, menduga sungguh,

Tanda Aryan buat kerja..nampak tak!!!




Sotong, kerang, Ayam yang di BBQkan.

Another 5kg Kerang gak. Hehehe

Creative adik ipar ku buat bekas macam ni =)

Baru nak start membakar with the kerang dulu sebab 10 kg kan. Hehehe.






Madam besar madam kecil duduk memolik sebelah ye...monitor kekononnya =p



Dari pasu terus tukar batu blok sebab pasu tinggi sangat...lambat masak katanya.


Budak berdua ni gaduh je kerjanya...senduk pon nak berebut.

Hi Irfan, korang nampak tak PSP dia??x berenggang tau.




Baru lagi...berkilat. Hihihi kami merasmikan.

Rendahkan lagi batu blok bio lagi dekat dengan bara...copek masak.

Depa dah start hadap kerang yang 1st bakar.

Masterchef turun padang, melawat kawasan. Hihihi

Cis!! kene tembak curi. Hihihi sib baik comel sopan =)

anak dara ku jenis kepit gini. Hihihi so x yah buek kojo....

Sesi kedua membakar kerang...

Mak datin... ^_^

Action je lebih ni , korang x yah caya lah...lepas dari gambar ni di pi makan kenduri aqiqah kawan dia. Hehehe

Besar weih kerang ni =) Manis!!!

Peace lah korang...

Macam2 gaya.

Baru nak gambar sopan sekali...harem, tengok muka anak buah aku tu...kejam sangat!!

Sotong pula...

Tukang semak...is BUDAK PINK tu, nyampah!!

Bako sotong pula...

Sosej juga.

Sosej untuk Irfan sebab dia kan x makan any seafood accept ikan =)

2 bungkus beli aleh2 dia makan sebatang je. Hemm sian si kurus ni =)


Ayah ajar cara2 nak golek sosej bio masak semua permukaan.
Ambik koo sampai kemalam tu kami membako =)
Ni betul2 BBQ. Hehehe.






Finally ayam punya turn pula. Hihihi










Tukang pegang lampu =)


Iman dah siap mandi dah...

Selfie sat...

Minta ape tu Iman???

Peace...

posing sebelum lari masuk rumah...Iman nak nenen dah.

Chef sambung masak.

Bakar jangan x bakar hoit =)

Siblings...

Sama x  kami?? tapi gambar x sharp lah pula.


Gegar jugak =)

Himpunan gambar2 kenangan.







Sekian...
Lepas ni nak membakar lagi gak kot. Hihihi memasing macam suka nak membako ye.
**Selamat menyambut hari Raya AidilAdha buat semua**
Hati2 memandu balik raya tu.



Thanks for visiting =D
 Ok babai. 





Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA