Translate

Thursday, October 2, 2014

Cuti-Cuti Malaysia 2014 #Terengganu - Day 2

Assalamualaikum!

Hi korang, ni baru nak sambung cerita pasal cuti Gannu ye.
Maaf deh, bila Allah tarik nikmat masa lapang tu so tetiba saya jadi superb busy makanya update blog pon terbengkalai berhari2 =)

Baik.. sape yang belum baca pasal cuti2 kami boleh baca dari link kat bawah ni ye ^_^

Hari ke-2 di sini...konsider hari nak balik ni...
Pakat2 adik-beradik bawa mak pi shopping tudung, cari mana yang berkenan.
So kami pon bertolak agak lewat dari rumah kak uda so dalam kereta, I kene bebel ye... pakwe ku kejar time sebab malam nanti ada kenduri rumah abang ngah - doa selamat cum warming house gitu.
Sabar ye sayang...non my plan, i just follow je akak2 mu itu =)

Sedang busy memilih mana yang cantik comel and sesuai dengan jiwa memasing...


Pilih alang pilih...

Alah...Iman dah sweet senyum tapi gegarlah pula =p

Iman...tak malu nenen depan orang ^_^

Gatai my pakwe senyum gitu =3

Budak ni main game kat hp daddy, bagus daddy jaga anak, mak senang nak shopping.

Selesai shopping tudung bagai, sambung  shopping kepok lekor and kepok kering pula.
Haa kat sini kemain lama, almost sejam kot kami tunggu dalam kereta sebab husband xde ape nak beli...samalah dengan aku sebab semalam dah siap2 shopping =)

Coconuts shake & jelly kelapa.
Rasa dia kurenglah.. x se sedap kat melaka punya coconut shake, so layan jelah ye =)
Rezeki depan makan, ngap sajalah.


Mereka layan jelly kelapa...boleh arr, bak kata my pakwe

Gerai kami beli coconut shake, kat area bumbung merah tu pula akak2 ku borong kepok =)
Lepas siap2 shopping tu, kami singgah pula rumah besan mak... Kat Kg Gerai ye.
So kat sini ada 2 besan...satu mak pada kak uda, satu lagi mak pada kak teh.
Satu rumah kite sekali harung singgah and visit.

Pegang kambing, Aryan suka haiwan...Irfan suka gadget.

Ini kami panggil Mak Kecik, mak pada kak uda... dah uzur.
Tulah, alang2 dah sampai sini, WAJIB melawat ni sebab nak sampai lagi x tau bila kan =)

Besan bertemu besan =)

Nak peluk sesama sendiri.

Sembang2 juga tapi x berapa pahamlah sebab mak kecik pekat cakap gannu =)

Acewah!..nak jugak kan...

Hidangan istimewa...Kepok Gannu =p


Lepas siap berziarah tu, kami menyambung ke Dungun pula, cadangnya nak terus balik sebab kejarkan kenduri malam tu but since dapat msg dari wife abang ngah cakap jangan kalut2 terus rasa bertenang...

Tapi dalam tenang2 tu, aku jugak kene fire kan... Hahaha
Sebab plan asal kami nak bertolak Khamis Malam Jumaat membawa ke hari Ahad pagi baru balik sini so ngam eloklah kan,,,sampai selangor malam then tidor semalam, esoknya dah ke hospital sg buloh sebab ada appointment sekali ada kenduri pula tu yang terus challow ari selasa malam tu konon2 nak kejarkan kenduri tu gak... ada sedikit kesalanlah kan...nape x inform awal kalau x nak kami kocoh2 balik kerana kenduri, sudahnya...aku jugak yang menadah telinga dengar bebelan pakwe, sib baik pakwe saya..kalau pakwe orang lain lama dah saya FIRE balik =,=' 

Ok2..lupakan kisah sedih itu, sambung story jalan2 kami...
Lepas Jertih, kemi ke Dungun pula...
Ni besan bongsu (mertua adik bongsu pakwe saya)
Ke Dungun adalah plan last minutes.

Kat rumah mertua Ucu, di Dungun

Kojek rambut anak dara mak =)

Jamuan makan tengahari kami...sedap!

Ucu sedang melayan kami... Thanks Ucu ^_^

Cepat makan...cepat..lauk semua sedap2.
Aku siap request nak makan sotong goreng tepung, teringin nak makan yang kat gerai tepi jalan tu tapi x jumpa pon gerai tang kecoh2 masuk tv tu. Hemm kempunan, tapi ucu buatkan jugak...yippi, sayang ucu muahmuah.

Lepas ni makan ni Irfan mula perut meragam...sepanjang jalan Dungun-R&R Temerloh tu, entah berapa kali dia muntah2. Kesian si kurus tu x tau ape yang dia makan sampai muntah2 gitu.

Aku pula menyambung sesi muntah dia on next day...ya padah...orang lain ok je pon tapi x taulah, kami je yang muntah2...sang suami ceri-beri.
Macam2 hal betul kami nilah =)

Oklah...tu je cerita pasal trip yang heaven with tired. Sampai selangor on 12 midnight hokey...tinggalkan mak ayah kat rumah akak ipar di Gombak so kami berarak balik ke Sg Buloh yang family alang pula terus ke Rombau.

Jumaat petang baru hantar mak ayah balik kg then ahad petang bawa balik mereka ke Sg Bulih balik =)
2-3 minggu ni aku memang balik kg tiap2 minggu.


Thanks for visiting =D
Ok babai.





 **Myracles Beauty - 1set RM170.00, Spray MB 1botol RM120.00, 3botol -RM260.00.FREE POSTAGE **TMS procduct is ready stock.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA