Translate

Monday, August 3, 2015

Cerita Raya Kami 2015.

Assalamualaikum!

Hai uols... dah nak masuk 18 syawal baru nak publish entry pasal raya pertama.
Owh!! this year punya raya...macam2 story-mory ada..yang syahdu, yang sedan yang tragis yang tah ape2 tah.  So raya punya entry ai buat part by part lah ye.. xdan nak publish dalam 1 entry sebab ada yang x sempat nak upload lagi so layan mana yang ada ye =p, jangan tamak!!

This year..rasanya 1st or 2nd time malam raya tu kami bermalam di rumah mertua.
Kebiasaanya..malam raya tidor di rumah my mum.
Bukan suka bukan ape... mertua saya anak2 ramai so plus dgn menantu dah double lom campur cucu lagi makanya bila nak mandi semua tu take turn tau... bab tidor tu biasanya takde masalah sebab kalau ai sefamily balik so bilik tidor automatik family ai punya. HIKHIKHIK pasai ape?? entah ler sebab after ai wedding xde pula orang lain nak guna bilik tu as bilik pengantin so ai le pengantin terakhir yang pakai bilik tu so automatic ai ada kuasa veto.
HEHEHE...

Jom layan.
Situasi di malam raya!

Nampak!!!
sana sini sinun semua pon ada orang. HAHAHA cer bayangkan, bilik air dgn toilet ada 02 biji je, satu dalam rumah satu luar rumah so haruslah take turn..tu le paling malas bila pagi raya. 

Tahun ni ada 4 family yang xde di malam raya.
Along punya family... abang long on duty, kak long and family balik neg sembilan rumah omaknya,
Angah punya family... biasanya malam raya jarang2 dia ada mai sini tapi pagi raya memang always ada cuma this year dia xder pasainya... akak dia nak balik Langkawi so umak dia beraya di rumahnya.
Bang Cik punya family... malam raya ni dia xder tapi esok ya pagi raya dia ada..
Ateh family ... dia orang sefamily balik Gannu sebab kak teh nak buat tahlil utk arwah abang dia.

Malam raya tu after gedek-gedebuk, ai and adik serta akak ipar ai pi shopping raya nooo.
Cheq xdaq tudung raya same goes with iman.
So malam tu gigih ler bawak cik black pi shopping raya.
Gila ko..kul 11 lebih aku keluar kul 3am kot aku balik rumah mertua...
Balik2 terus mandi. HAHAHA sebab lepas bangun x nak berebut bilik air. HIKHIKHIK
Malam tu shopping dapatlah tudung yang kami pakai ni,,,
Homel dak???
mak punya tudung RM8, anak punya shawl RM15...ish..ish..ish... mahei shawl kanak2 ni... sama rege mak2 punya shawl. HUHUHU tapi memang niat nak beli so bayarkan jee...bukan beratus pon kan.

Blurred pula gambar anak daro den.

suasana pagi raya...during makan2 sebelum solat raya.

Cak!!! tema kami this year..choose by Aryan.

Sian my darling... domam ko. Tu nanti cerita ye.
Syahdu punya story.

Ish..pejam mata pula budak sakit ni =)

Nampak??
Anak2 ai memang kurang nak bergambar formal gini. Hmm

Santai2 je

Uik... Iman half face. HIKHIKHIK

Baru nampak semua...muka ada senyum!!
Muahciket

Busy budak ni ajak bergambar...

Sesi bermaafan.
Macam2 warna ada cuma 2-3 family tersama warna. HEHEHE

Kami ler paling menyala..RED!

After that... pi melawat tempat lawatan wajib sehari dua ni >,<

Raya tahun ni sedih betul...
Pakwe x sihat satu hal... x sempat beraya sopan2 dengan mak abah sendiri =(
Lepas kami balik dr hsopital tu sampai je siblings dah ajak beraya rumah omak den so teruslah kami ke sana...lepastu terus depa ajak ke rumah family di Sg Besar terus membawa ke Perak, rumah ipar ku a.k.a besan beraya dengan besan ni.

Lepas depa gerak balik ai pon beraya kejap dengan mak abah..hohoho x sompek nak nangis2 bagai apetah lagi bergambaran... mak pon pakai tshirt je sebab sepupu-sepapat pon datang time ni gak... so memang tragis betul rasanya.

 My kezen, anak arwah mak long..
CT, long time x jumpa ko kan...
Asyik raya je korang datang time ai kat rumah mertua...ish, kali ni baru bertemu muka...

 Ni kalut2 bergambar sekeping dua after that ai cabut follow rombongan mertua.
Macam adik-beradik tak muka kami??
Muahhciket CT

 Ish... 2orang ni memang gedik kalau bergambar.
HEHEHE anak adik den tu...

My lovely Abah ...
Baju ni jelah tadi abah beraya dgn ai..sedih betul.
Semua jadi kalut *_*

 My lovely mum...
Tshirt ni gak le teman beraya dengan mak teman...
xdan nak tunggu mak tukaq baju sebab teams CT dah sampai 5 kereta pula >,<

 Suku of my family. HEHEHE
Tu ALang ..baru nampak muka alang =)

 Pak mertua ku...lepak rumah sebelah...
Jiran tu x balik lagi..busy beraya rumah mertua ^_^

Anak2 nak merasa naik Hilux baru pak uda ~_~

After that.
.
.
.
.
.

Tadaaaa...
Finally, akulah orang terakhir dalam adik-beradik sampai ke rumah baru Kak Ngah hokey.

See...i'm here sudah tapikan...tsk..tsk..tsk..jauh sangat ku terpisah dgn pakwe ku, HEHEHE
Kak Nagah yang stand sebelah ai tu..wear hijau kurung.

Dari kanan :
ungu family - Uda (stay Terengganu)
Kundang colour - abang ngah after that follow by loving couple... mertua ku ^_~
after me is Andak and her husband (black baju  melayu)
followed by ucu Bella and husband dia.
Royal blue tu is Pak mok =)
after my pakwe is angah, anak andak ^_^

Lepas rumah ni kami ke Sg bEsar but xder orang pula so terus pecut ke Bidor Teluk Intan, beraya rumah mertua pakmok.

Rumah mertua pakmok bosar so kanak2 puas ler dapat main beskal kan dalam rumah. HEHEHE

Dinner time..
Sedap u, masakan lauk kg...siap nasi x cukup =)

Half baring2 daepan tv dalam rumah half lagi membaham ape yang dihidang...
Kami 7 kereta semuanya..agak2 berapa orang??
HIKHIKHIK


Esok2 pula sambung entry raya ke-2 kalau rajin ^_^


 Thanks for visiting =D Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA