Translate

Monday, October 12, 2015

Day-2 Penang 2015!

Assalamualaikum! 

Cerita bersambung di [SINI]

Hari ke-2 ni x plan banyak tempat sebab 2 kids dan kondem. HAHAHA demam pula budak Iman & Aryan tu sabar jelah.
Bila demam tu pepaham jelah, merengeknya alahai...kene sabar tahap dewa u.

 Ops!!!
Tayang sikit. HEHEHE

 Alhamdulillah... 5 of us..

 2nd time utk gambar ber5..fail. HIHIHI

Siap2 terus g sarapan kat bawah sebelum meneruskan perjalanan utk hari ini.


Banyak pilihan sarapan.


 kami ambil outdoor punya meja.
jauh sikitlah nak berjalan.



 Lepas sarapan, sempat lagi layan game...

 Apak dengan bujang no-2

 Manja gittew.

 Kabus...

Sampai dah!

Sorang je senyum.

 Q nak naik train...
Panjang oit, letih mak nak Q tapi sebab bawa stroller so bahu berat gantung kamera je. HEHEHE

 Dalam train...

Sampai atas hujan pula so kami ke Muzium Owl.
Dewasa RM12...
Kanak12 FREE.

Dalam ni...
memacam pasal owl.

 Req utk send kat teacher Wong, amboi..cuti sekolah masih ingat teacher tu.








 2orang bujang.

 Mangsa tolong angkat


 Sorang lagi.

Nak tulis gak!!
Motip?? suh send pic kat teacher wong =)




 Layang2

 Nangis budak chomel ni sebab kuda x gerak gak. 
HOHOHO. sian.

Hujan dah xder, kami sambung naik ke atas...
Puncak Bukit Bendera,
Depa sambung main taman pula...


 Lepas tu sambung makan kat sini then berzohor kat masjid atas ni sebelum turun ke bawah pula



 Ni kat area meninjau tapi sebab berkabus langsung x nampak ape...

 Ok..nak balik dah!

 Jumpa maskot pula.


3 of my heroes in my life =)
I love u so much.


Lepas sampai tu terus sambung ke Muzium Toys pula.
Toys Muzium dah bertukar tempat tau..bukan di lokasi dulu 9y ago.
Korang kene search new place ye... ai lupa u.



 Irfan memang hardcore bab kat sini...lama kot ai dgn irfan duk dalam ni... depa 3 orang awal2 dah keluar, Iman kejap takut kejap nak dokong.
Aryan pula jenis kurang nak layan ni semua so main larik2 dia dalam ni...so ganggu orang tau,

After that singgah Pantai ape eh..lupa, beli jagung bagai...
Ingat nak sambung ke butterfly park, budak jual jagung tu cakap tutup setahun utk renovation..just tutup awal bulan Mar tadi =,=

So terus kami singgah tapaw dinner.

 Makan kat sini,,,
Sedap oit...
Siap tapaw bawa balik.

 Pari bakar...
Korang boleh try siakap 3 rasa dia..memang mables. irfan puji melangit tau!.




Ni pemandangan senja dr Bilik kami...
Damai u.

Later ai sambung day-3 pula ke...last day kami di Penang.

*Kalau nak malas nak drive uols boleh naik Hop-on Hop-off boleh beli ticket dengan zsm.mabrur@gmail.com , agent berdaftar utk tiket Hop-On Hop-Off di Penang dan KL.

Pasal ni later saya update ye, Insyaallah.

Thanks for visiting =D Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA