Translate

Tuesday, November 24, 2015

FINAL EXAM WEEK on the GO!!!

Assalamualaikum!
Anak2 korang semua dah holiday moreday kannnnnnn... anak ahkak no 2 ni sedang bertarung menjawap final exam kooo.
Image result for exam week
Good luck sayang!!
Go Aran go!!!

Yup..final exam dia start semalam je... will over khamis ke esok ke kalau x silap.
Sian kennnnnn budak tu... muka dah rupa Image result for exam week macam ni. HIKHIKHIK.

Last week kami balik, hantar anak bujang sulong bercuti di kg, so sempat ler si no-2 main lari2 bagai, bila ahad tu ajak balik dokm asyiklah kejap2... end-up dia cakap, dia nak duduk kg.  ahkak pujuk2 cakap esok peksa mana boleh x seat exam.  akhirnya dia setuju balik.

Semalam (isnin).... rupa dia macam ni Image result for exam weeknampak sangat muka terpaksa  kene g sekolah utk exam. HAHAHA very lawak, sebelum ke sekolah siap pesan, aryan balik sekolah ni mummy terus hantar balik kg tau!
Nampak!!!! betapa hati dia dah tertinggal kat kg, lupa nak bawa balik sekali kat sini. HUHUHU.

Bila cakap...selasa ada paper, rabu ada paper...he say, kenepalah banyak sangat exam ni...bila nak habis?? aryan nak balik kg.

Dan bila exam week di pendekkkan makanya......... subjek2 dimampatkan so every day ada 3 paper kene jawap.... Image result for exam weekagak kesian kat situ tapi nak buat camne kannn.  This year memang worse year arr buat budak2 sebab jerebu bagai so exam kene extand kesian kat mak2 yang dah planning on board minggu ni. Hmm.

Semalam papar, BM, BI, Mental Arithmatic.
Today paper Maths, Science, Phonic
Esok Moral, ugama, tamil, mandarin.
Lusa kalau x silap oral mandarin dgn tamil.

Tapi malam tadi dia macam ni Image result for exam week tidor atas buku. HIKHIKHIK kesian pon ada tapi tu lah...anak2 punya cabaran.  Keep it up don't give-up Aryan!  You can do it...


Dan malam tadi muka pula macam niImage result for muka galau mak jadi risau bilamana during revision bersama, anak mak x berapa nak lancar membaca.  Ada perkataan yang simple pon dia x reti nak eja T_T nak nangis je rasanya... so malam tadi mengadu-dumba, "anak kite tu kan macam x fluent je membaca, risaulah".

NAMPAK!!! mak sentiasa over kennnnnnnnnn.  apaknya jawap, "ye ke?? malam semalam elok je dia baca depan abang..." ahkak macam, #EH!! ye ke?? apesal depan ayang dia semua pon suh ayang yang tolong baca soalan dlm buku tu (','), so hujung  minggu ni kene tanya betul2 cikgu kelas dia, dia dah fluent membaca or not... kalau x, maybe kene assint dia masuk kelas tambahan. HOHOHO kene tunggu 29 ni utk parent's day.

happy holiday uols... ahkak nak bawa anak2 berholiday after semua selesai. wehoooo...ke mana??? yet decide, HAHAHA gasak situ, main redah je ni.



 Thanks for visiting =D Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA