Translate

Wednesday, November 25, 2015

Hari keusahawanan a.k.a Hari Kantin.

Assalamualaikum!
Atas hasil pujukan si anak maka mak pon gigih membawa 3 budak2 rebina ni ke sekolah untuk sesama menjayakan hari kantin.  Last year si mak x kuasa nak ke sekolah atas urusan rumahtangga x pernah siap. HEHEHE.

Si anak dr hari Jumaat dah berzikir kat telinga mak ajak ke sekolah ada hari kantin katanya.
Seminggu sebelum tu pon dah sibuk nak minta duit lebih nak beli kupon katanya.
Jumaat tu dah berzikir ada ke sekolah, nak habiskan kupon yang dah beli tapi belum pakai.  Sajakan psyco mak ajak ke sekolah.

 Ahkak rasa, beskal tu untu cabutan bertuah kot...ahkak x delah nak tunggu sampai petang kan... dah berjanjian nak balik kg...

 Inilah suasana pagi time kami sampai tu...rerasa macam dah jam 10 kot time ni.

 Kat situ ada pameran haiwan, pet corner namanya...masuk sini RM5.
Macam2 ada oit, paling stress mak adalah bila anak2 nak main belon mat tu...yang macam castle tu.  Haih..RM5 utk 20 minit/child... tapi mak terpacak kat situ almost 30 minit...budak2 yang dah ada kat dalam tu x keluar2 pon... HAHAHA nampak sangat berejam depa main kannnnn.

Anak mak pula kejap2 dtg ngadu panas tapak kaki...dah main tu tengah padang pastu panas terik dengan x pakai socks so..agak2 x mengaum anak2 mak, tapi anak2 orang lain elok je depa main.  Hemm...
 Ni...ada dart and memanah... Wah!! hajat hati teringin sangat nak try memanah ni tapi tu ler...ahkak malu koo,  sat lagi dinding ku panah bukan borad tu. HIKHIKHIK.
Ni murah je.. 6 batang RM3 kalau RM5 12 batang...nampak!

Ahkak duduk tepi je tengok orang memanah walaupon dalam hati..bergelora nak memanah. HEHEHE... kalau ada pakwe ni, kompom ahkak suh dia memanah...pastu ahkak try sekali jadi le kennn... buat lepas rasa you =p

After that, pergi makanlah pula..pening mak kene paw dek anak beli mainan yang entah ape2 tah.  kalau mainan tu..abanag ada mesti yg no dua pon nak...bila no dua nak wajib no 3 pon kene dapat walaupon dia x main pon.  Haaaaa nampak tak?? Dah macam kembp 3 gitu.

Dah selesai semua, during nak balik tu saja singgah kat tempat pet corner tu so alang2 nak masuk terus beli kupon utk 4 orang.  moh masuk sini.

 comel adik ni kan... mak rasa dia ni memang biasa kot dengan pyhon ni..kemain dia ralik dengan ball pyhton ni.

 Pestime ahkak tgk ular gulung ni tau...siap tanya adik tu...dik, ular ni cacat ke??dia memang macam ni eh?? dia cakap taklah... dia boleh lurus mcam ular biasa tapi ni dia tengah tidor/rehat lagi pon ular ni bunting.  Ular ni kalau rasa takut dia akan berada dlm posisi macam ni...

 Ni ular sawa batik yang belah atas tu..yang bawa tu sama ball pyhton tadi tu...tapi x bergulungkan.  magik!.

Pameran alam haiwan ni bagus sebenarnya, kanak2 lebih didedahkan/ dekat dengan haiwan belaan ni.
Cuba tengok anak mak sorang tu....bila si abang pegang, automatik adik ank pegang sama...tu masalah gak... kadang2 abang pegang kuman,,dengan asik main kuman =(  **terlebih expose ^_^**
 NIGEIL, ahkak x tau ape nama burung ni tapi dalam filem katon "BLUE" si burung biru tu, ada karektor ni nama dia nigeil so sampai sekarang kami panggil dia nigeil ^_^.

 Nampak!!! abang pegang, dia pon nak merasa pegang gak..x dpt tinggi, dapat rasa kaki dia pon jadilahhhhhhh.

 burung ape tah ni...cute je mak tengok, pastu ada yang tupai terbang tu...yang comel tu.

 Ni haiwan kesukaan Irfan, feberet dia..tahan berlama2 tengok bende alah ni. Hmm tu sib baik x de bunyi2 nak bela benda ni.

 Chakk!! 


 Ni sawa burma...corak dia hampir sama dengan anaconda, bulat2 gitu tapi anaconda bulat2 tu slightly hijau yang ni brown je.  umur ular ni 3 tahun tau...besarkan.



 haih...anak sape ni....kemain kennnnn, mcm biasa pegang je gayanya =)



 ni anak dara mak pula, diam2 main ular =p

 tunjuk gambar ni dlm group family...memasing tanya kat mana...memasing cakap eeee beraninya.
hihihihi, budak2... rasa seronok explore bukan sebab berani pon.


 haaaaaaaaa yang ni sah!!! baru nama berani sebab budak ni bukan jenis melasak mcm si aryan, budak ni jenis more pada tv n  gadget je. ^_~


last kopek... gambar kenang bersama si comel kecil hijau di baju aryan tu... seronok budak2 ni, dlm bilik pameran kecil tu almost 40 minit kot baru keluar n blik. nampakk!!! lebih untung bli kupon masuk sini dr beli kupon then dgn kupon tu beli mainan =p.

Ape pon, alhamdulillah.... merasa gak bersama2 anak2 ke hari kantin yang disibuk2kan tu.
Konon2 nak habiskan kupon yang dah beli rm5 tu aleh2 terbang duit mak beli kupon lain lagi. HAHAHA, owh anak.



Thanks for visiting =D Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA