Translate

Monday, November 7, 2016

Sesekali Keluar Bersama (,")

Assalamualaikum! 

Ni kisah last time...cuti Deepavali.
Kan minggu tu cuti sampai hari Selasa... so macam biasa, nenek kat kg kejap2 call tanya dah sampai mana...kejap2 call tanya...x balik kg ke cuti lama ni...kejap2 lagi bunyi hp lagi tanya, x rindu nenek ke...x rindu kucing ke.  so dipendekkan cerita...hantar ler 3 beradik tu balik kg.

So ahad tu kebetulan Mr.R ada talk kat Meru, of coz ler I nak membontot...rare je hakak turun padang dikk, hakak ni femalu. HEHEHE

So siap talk event habis depa 1 group ni pi pekena SOTO kat meru.
Hamboi...haq ni memang hakak suka dekk makan FREE.KIKIKI
Bila sampai kedai x tau nak order yang mana.
Ada yang biasa ada size besar so bila Mr.R tgk hakak blur xtau nak order terus dia oder size besar 2...fr us lah kan...

Bila sampai O-O terkejut hakak dik, kemahin besar mangkuk dia...but xdelah besar bonar tapi bukan size biasa kite makan dik.
Terkebil2 hakak tgk...Mr.R cakap, makan je dulu ..x habis dia sambung. Yess!!
 Owh!! sedap banget...soto sedap...kuah kicap sambal dia pon mabeles.

so dah berbuntang mata tadi tengok mangkuk soto tu...
inilah hasilnyer
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
|Tadaaaaaaaaaaaaaaa
Licin dek, bukan sebab lapo tapi sebab sedap...sampai lantai mangkok hakak hirup sup dia.
Walla...sedap!!!


After siap semua wrap, so berpisah le kami ikut haluan memasing.
Then disebabkan hari tu dapat reminder dari OneCards suh tukaq new version Card 3.0 makanyer hakak pon ngajak ler Mr.R pi tukaq kat OU.

Memula si pemalas tu memang malaslah kan nak pi tapi sebab tgk muka kesian ni teruslah dia setuju.
HEHEHE...lain kali dek, belajaq buat muka sekupang dekk =P

Sampai sana terus pi tukaq.  Kejap je...less 20 minit siap.
Then...bab ni hakak paling suka ^_^
Mr.R tanya...ape wayang yang best sekarang??
Yes!!! bila dia yang tanya makanyer chances 100% tengok wayang adalah perfect time.
So rikki punya rikki...kami choose tgk Jack Reacher kat TGV sebab balas balik a day before kami tgk The Accountant macam x best sangat, perjalanan cerita dia slow =)
Movie start jam 9, kami ada 1hours+ to go so let's ronda2 dalam OU.

 Dekat new wings hari tu ada event travel ni so.. i see cruise oit.

Owh..nak promo kat sini juga.
Harga cruise masih separuh harga tau!!
Promosi berakhir 31 Jan 2017.
Untuk cuti sekolah Mar between 18-26hb kalau berminat boleh contact saya 010-5373082 @ email ke zsm.mabrur@gmail.com
Cabin adalah sangattttttttttttt limited sebab CUTI SEKOLAH tapi harga is LOW SEASON rugi kalau x grab =)

Ok, sambung balik kisah dating kami yang jarang2 dapat dating sesama ni.
 Gambar candid 1 tapi haruslah hakak kene cecantik kan sebab kamera hakak...orang sebelah tu comeot xper...hakak tetap sayang ^_^
1st time kot kami order sendiri SubWay yang orang sebelah tu makan.
Hadoi..naif sungguh lah hai, macam nilah bila selalu kawan je tolong orderkan so kite ikut n bayar...never learn ape pon. KIKI so bila sendiri nak beli n makan langsung x tau nak order macam mana... adik tu tanya roti nak yang mana...kami pon cakap..dik mana yang sedap dik?? HAHAHA
But finally...we are made to buy n eat Subway. Wehoo.


Mamat ni tengok stail macam nak beli je. HEHEHE

Sorry guys, for time being...x kuasa nak buat hutang baru... selepas sekarang hidup tanpa hutang, alhamdulillah kecuali perbelanjaan bulanan le kan...insyaallah future ada plan nak berhutang juga tapi...xtaulah tahun bila nyer =P

So lepas jalan2 ni kami masuk wayang tengok Jack Reacher pula.
Syiok owh!



Thanks for visiting =D Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA