Translate

Monday, January 7, 2013

No more diapes...


Hoyey!! percubaan pertama on last saturday, alhamdulillah sukses for day care...malam, i masih pakaikan Aryan pampes... takut terkuchil di malam hari.

Semalam.... yes! kite sambung lagi aktiviti tanpa pampes, owh!! terasa best betul =)
Pastu semalam kan, i outing bersama 2 orang budak ini. Best sangat walau pon rasa a bit huru-hara sebab, awal2 sampai si budak Aryan tu dah nak ke toilet. Klibut i mencari toilet you.

Lepas jalan sejam...eh nak gi toilet semula. Adoi...mak yong ni pon kedek2 jalan. Toilet fully occupied so 2x aku pakai disable toilet.
Rasa bersalah sebab saya bukan disable person but i consider emergency case...Aryan nak terkucil.
1st time gak masuk disable toilet =)

Lepas selesai... kite jalan lagi, saja kan bawa mereka cuci mata sambil reward mereka.
Berjanjian dengan mereka, kalau behave baru mummy reward kalau xgood boy, sorry... tinggal kat rumah ok =)

Reward irfan sebab morning, senang nak bangun gi sekolah, reward Aryan sebab dah seharian tak pakai pampes =)
I reward aiskrim saja sebab dah janjikan...kalau selsema and batuk hilang baru boleh makan aiskrim so memasing dah sihat, kite tunai janjilah.

Ish... Aryan ni, xmau duduk diam.


Irfan lom steady tapi mummy dah snap dulu... hehehhe

Lepas berjalan2 terasa nak shopping baju baby. Ok...mari anak2 kite cari baju baby.
Wah!! yang rancak memilih is Irfan siap cakap macam ni pada I,
Mummy...boleh tak Irfan mintak baby dalam perut tu is baby girl?? 
Irfan nak belikan baju ni utk dia lah.

Hok aloh!, sweet sangat bila Irfan cakap macam tu, 
terus I cakap...boleh je, kite beli baju ni k...
I pon terus pilih size baju... take 6m-12m punya size.
Bio beli besar leh pakai lama skit... hehehhe.

Semalam shopping utk less then 8 pcs baju is costly about RM250.
Mahal erk baby baby sekarang :(
Hati ku happy sedikit so at least mood nak prepare barang baby dah mula mai.

Ahak! the funny thing is, kelakar pula rasanya bila beli baju baby kaler fink, biasa kite rembat kaler biru je...pastu manalah nak pegang2 baju yg skirt2 ni. Hahhaha XD
1st experience but i take 3pasang je yang alah2 fink kaler and got 1 skirt juga yang lain I beli putih saja...settle.

Owh...budak ni kepenatan teman mummy gi shopping baju baby.

Ok...last night 1st time Aryan tido without pampes...alhamdulillah he make it sampai pagi lah.
But this morning...boleh pula dia masuk bilik i and kencing kat tepi katil. Fuh!! sib baik tepi katil, leh cuci kalau dia kincing atas katil...harulah mak nak mencuci tilam pula =)
Ape pon... congrates to Aryan...keep it up my dear.

Orait... lepas ni sure rindu nak beli pampes time offer =)

Xoxo : LoveRazila
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA