Translate

Wednesday, February 20, 2013

Melaka Day Trip...

Yeah!! Melaka short trip kali ni.
Memang dah dapat agak xdapat nk berholiday sakan so xder aktiviti membooking hotel...
yup...kite takut frushted ok.

Trip kali ni lepak rumah akak ipar ku sahaja, settle keje.
Ahad yang lalu...xingat ahad minggu yang mana...tapi happen on ahad =)
Tidak macam selalu tau... biasakan mak yong yg boyot ni pi balik kg ambil parent's in law then bawak balik sini, but that day adik ipar ku yang hantar...walau pon lambat sampainyer tapi kire oklah kan dr aku ni dok ulang alik kg mengangkut.

Kami tolak dalam kul 10lebih...malam yer selepas my CITY maid buat perangai...xper momantai...mr darling ada so live it dia yang handle aku buat bolayan...
Pi anto my CITY maid ke umah akak sedara dia di bangi pastu kami lenjan ke Pedas Linggi pula,
from Bangi dalam kul 11.35 then kami arrive 11.53mlm.
Emm aku rasa AES xkene kot.HEHEHE dasar kan...suke menabung utk kerajaan =)

Bergambaran sebelum pulang...
Kali ni gambo adalah up side down yer...

Yeah...gambar lagi tapi jauh lah pula...xper boleh nampak playground front of my sister house.
Suka and puas hati anak2 ku dapat bermain di taman, hondak lagi ada sepupu yang rajin melayan...laju jer memasing, lupo dah mami kat mana dadi kat mana =D

Ni gambo preparation for warming house my sis ok.
Tu, my Kak Teh sedang bizi di dapur...i bizi jugek...bizi snap gambo orang sebab I xlarat nak nolong =)

Yeah!! anak buah ku ... Along Hafiz yang rajin sungguh layan anak2 ku. Ni anak Andak...memang bestlah dapat anak macam ni, koje xberkira...agak2 mana yang boleh dibantu...dia je yang terpacak kat situ kalau xde koje..dia jugaklah melayan anak2 ku. 
Suka sangat tau...lepas beban mak yong ni nk monitor anak2. HEHEHE

Majlis tahlil n Yassinan start kul 11am and that time, aku dah terbongkang dalam bilik.
Ya ampon...capek ko, mata memberat je...makanya dengan alasan kite menunggu hari...so kite pon minta izin membuta dalam bilik. Kehkehkeh...dasarkan =D

Kite sedar balik dah kul 1pm tu pon lepas kali ke-2 my darling bangunkan I ajak makan...
Inilah bini yang paling mithali di abad ini. Hehehe...#sila jangan ikut perangai saya =)#
Serius, memang tak larat nak bangun and the cuak is...I asyik dapat false contraction saja.
mulalah otak berpikir...mana private hospital terdekat...kehkehkeh...takut memasing =)

And as usual...petang Isnin tu, kite dah otw balik ke kg. Singgah bangi to pickup my CITY maid then heading to balik kg.... kite anto mertua lah... my FIL mana boleh nk berlama2 di tempat orang sebab otak dia dok ingat sawah dia...kebun2 sayur dia =)

Hari selasa, my CITY maid buat perangai...and guest sape yang kene, mr darling...pergh memang syiok arr. ko buat feel silap orang..kalau dgn aku, mostly aku yg mengalah...dgn darling aku...memang syiok...KENE BUKU DENGAN RUAS, barulah nmpk batas Majikan n Maid gitu.
Argh...story my CITY maid tu...kendian arr...spoil my mood. HUH!.


Xoxo : LoveRazila
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA