Translate

Thursday, February 14, 2013

Pony Ride...

Sabtu yang lalu...bersemangat untuk menunggang kuda...
Ni semua gara2 terbaca dalam blog kawan...ONDSCENE.MY
Rasa teruja nak membawa anak2 menunggang kuda.
So..Sabtu adalah supa dupa pack with activities, 1st pi pump tayar (look tayar almost flat...ni lah stail pompuan bawa kereta...malas nk ngepam tayo). 
2nd program - cuci kereta [since kereta dah rupa lorry sampah Alam Flora- baru ada feel nak hantar kedai to wash it =) .]
3rd program - bila condition tayar dah ok, kereta dah berkilat lepas cuci...so, barulah mood meyoya mai...
moh kite ke Tasik Titiwangsa.

Timing tak ngam =P, kul 1.00pm baru sampai sana so, layan kereta remote kat litar ni.
Adalah 30minit kot, pastu memasing dah kebosanan...memasing bersunggut nak naik kuda.



Emm...ni lah gayanya bila x information, aci redah je yang penting sampai...dah sampai baru cari info ;)
Horse or pony ride ni ada 2sesi tau, pagi (9-11am) and petang (4-6pm). 
It's FREE ok...for February only but uols kene get kupon di kaunter yang disediakan sebelum menunggang.

Disebabkan nak menanti ke jam 4pm tu lambat...so, Pikir punya pikir...moh ler kite ke KLCC untuk window shopping and makan2 sementara menanti petang. Gila kaw nak tunggu kat dalam kereta dr jam 1.30pm to 4pm ... panas weii, panas terik tau.
Jam 3.45pm kite heading ke Tasik Titiwangsa semula...
Boleh refer kat sini untuk bayaran dan jadual menunggang kuda.

Time kami datang ni, track kereta kuda sedang diselenggara so boleh horse ride je... xperlah, kasi chance kat anak2 menunggang, mak tumpang seronok tengok jer.
Mummy xboleh naik pon sebab nanti kuda patah pinggang you, membawak mak yong yang berat ini (^_^).
Gambar anak2 naik kuda yillek, sebab maknyer bizi buat video untuk dipersembahkan kepada mr darling yang outstation. Ginilah kalau mr darling xder so mummy kene take over membawa anak2 bersosial di luar.

Baru tau yang restoran Nelayan kat sini dah tutup rupanya... bila tutup pon, wa puu chetau =)

Bergambaran sesuka hati sebelum pulang =D

Kalau sempat nanti I upload video anak2 menunggang kuda pula yer...tunggu tenet laju skit.
Jumpa di versi ke-2 sesi menunggang kuda.
Ku rasa, macam harapan besar untuk aktiviti menunggang kuda ni jadi aktiviti mingguan anak2 ku.
Habislah...I juga yang jadi mangsa to drive them.


Xoxo : LoveRazila
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA